12 år siden

De gode gamle dage.

Min beskrivelse på livet
Shawn Cee (J...
8 år siden
Langt fra Las Vegas
Tine Sønder ...
12 år siden
Mit hovede er fyldt
SkriveTøsen
11 år siden
Israel
Salomon
9 år siden
Skoddag
Suree Lio (L...
11 år siden
Den gamle gartner
Peter
9 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
9 år siden
Danmarksmesterskab i Ribe
Peter
8 år siden
Før eller siden. Men det ...
Marlene Gran...
11 år siden
folkeskolegensynsfest
Peter
10 år siden
Skrivende
Michala Esch...
6 år siden
Tømmer lige rygsækken.
Neola
3 år siden
En hvid rose og strøtanke...
Camilla Rasm...
9 år siden
Lykkedes at ride igennem ...
Regitze Møbi...
9 år siden
Under isen
Tine Sønder ...
11 år siden
Like & del
Olivia Birch...
9 år siden
Efterskrift
Hanna Fink (...
7 år siden
Lus og små ligkister
Regitze Møbi...
9 år siden
Fødselsdagsgave
Hanna Fink (...
5 år siden
Første indlæg og ny tid
Miriam Lidbe...
6 år siden
Da jeg blev student
Olivia Birch...
7 år siden
Frækt Honey
Kenneth Hvid...
2 måneder, 27 dage siden
Driving home for Christma...
Camilla Rasm...
7 år siden
Jeg skal have en lille pr...
SoffiG
10 år siden
Tilbage for en kort bemær...
Kasper Lund ...
7 år siden
Mere medicin tak
David Hansen...
1 måned, 7 dage siden
Når man ser en gammel film som er bygget over de gode gamle dage så sider man og spekulerer på hvordan det i virkeligheden var.
Den gang tog folk ikke løst på tingene som vi gør i dag vi er omgivet af så meget luxsus at vi er blevet grådige vi skal have alt fra fladskærm til de sidste nye computer vi skal helst have en dyr bil samt et stort luxsus hus som størstedelen af dem der bor i ikke har råd til, men fint skal det være.
Når jeg sider og ser de film som er lavet fra dengang ens farfar var ung ser man en helt anden personlighed ind vi har i dag, den gang kunne man smile og se positivt på livet, penge var der ikke mange af men dem man have kunne man passe på, de skulle række en hel måned hvad det vi for i dag også skal, der var bare den forskel at den gang var 1000 Kr om måneden mange penge, det var lige før man var halv millionær vis man have 1000 om måneden.
Jeg ved godt at de gamle film man ser er stillet op på den smukkeste måde så man for et indtryk af at problemer eksisteret ikke den gang, men det ved vi jo at der var for fattigdom var et stort problem for mange og få et job var utroligt vanskeligt og fik man endelig et job så kunne man blive behandlet som det rene skit fordi dengang have man ingen fagforeninger at gå til vis man følte sig uretfærdigt behandlet var man ikke tilfreds så kunne man finde et andet job eller blot risikerer at blive fyrret.
Jeg har en bestemt gammel film som jeg rigtig godt kan lide det er en gammel film der hedder Husmandstøsen en super god film som fortæller en god historie om en ung pige der bliver gravid med sin husmand som hun er på tvunget at arbejde for, da hendes forældre lever under fattig kår de er oppe i alderen hvor de ikke kan så meget mere selv.
Man følger pigen som bliver udstødt af alle og bliver beskyldt for at være løsagtig ingen vil rigtig kendes ved hende og hun forhutler sig igennem tilværelsen og da hendes dreng bliver født benægter husmanden alt kendskab til det barn.
man følger hendes kamp for at overleve både drengen og hendes ældre forældre skal brødfødes.
hun hiver Husmanden i retten men han benægter stadig og hun taber sin sag og må hjem og fortælle sine forældre at hun tabte sagen. I dyb sorg er hun ved at begå selvmord men bliver redet i sidste øjeblik.
Det er en fantastisk god film som for en til at tænke på at det virkelig var sådan dengang for længe siden og man ved jo at mange piger fik børn uden for ægteskabet til stor sorg for deres familier, mange piger måtte flygte til Kbh for at føde deres barn under usle kår for derefter give dem bort eller opsøge en kvarksalver som kunne ødelægge et underliv så meget at de aldrig ville kunne få børn mere samtidig skulle der skaffes penge til vedkommende der dengang var meget dyr. Enkelte klaret det dengang med at være alene mor men den gang have man ingen hjælp at få, så det gjaldt om at slide og slæbe så man kunne få bare lidt penge hjem.
Men de gamle film for jo også en til at smile da en del af dem er lavet sjove og behagelige og man hygger sig over dem men man ved jo også at bag filmen var virkeligheden en helt anden.
jeg har en del gode danske film der fortæller en god historie bl.a Cafe Paradis som på ingen måde skilter sig fra den virkelige verden det er en film om det at have et alkoholmisbrug en kanon god film der er som den tid vi lever i i dag hvor det at have et Alkoholmisbrug er en hverdags ting for mange familier i dagens Danmark 2011.
men uanset hvad så nyder jeg hver en god dansk film som ofte viser os at Danmark er et smukt land men vi ved jo også alle at Danmark i dag har store problemer også selv om vi lever i en nyer tid.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget De gode gamle dage. er publiceret 22/08-2011 23:16 af ingelnielsen.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.