Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Han var allerede online. Tina samlede nogle papirer sammen i en bunke på bordet, men bemærkede ikke, at de gled ned på gulvet. Hun trommede fingrene mod bordet et øjeblik og besluttede sig for at hente en kop kaffe, inden hun ringede ham op. Hun havde udsat det mange gange, men nu var hun klar.
”Hej skat! Hvordan går det jer dernede?”
”Hej Tina-pige. Nå jo – du ved, som det plejer.” Hun rynkede panden. Han lød en anelse bedrøvet. ”Vi har været ude og patruljere i dag, og et par af gutterne er blevet såret. Det er ikke noget alvorligt - så bare rolig.” I et øjeblik havde hun knuget hårdt om kaffekoppen, men nu slap hun grebet igen, og lidt af kaffen skvulpede ud på bordet.
”Det er anden gang i denne uge.”
”Ja,” bekræftede han, ”Kampene er mere hårde efterhånden. Det er ikke længere bare en drengedrøm med krudt og kugler.”
”Kan du så ikke bare komme hjem?” Tina vidste godt, at hun åbenlyst bad om for meget.
”Joh, men jeg ved ikke, om det er vejen for mig, du ved, med hus og have og et almindeligt job.”
”Jamen, du kan da ikke være i krig for altid?” Hendes stemme lød tør og hæs.
”Jeg mener måske bare, at det er svært at gå fra et liv med død og ødelæggelse til at komme tilbage til en øl over hækken og snak om dårlige forhold for daginstitutionerne.”
”Vi har da ikke børn,” røg det ud af hende. Hun mærkede hjertet banke hurtigere.
”Det var også bare et eksempel.” De var begge to tavse et øjeblik.
”Jeg skal heller ikke belemre dig med alle de konflikter hernede fra. Fortæl mig nu, hvad du havde på hjerte. Du skrev, det var vigtigt?”Hun rettede sig op ved hans spørgsmål.
”Jo altså, det var bare…” begyndte hun. Hun knugede hænderne i skødet. Det var måske ikke det bedste tidspunkt alligevel. ”Ved du hvad, det kan vi snakke om en anden gang.” Lige med et følte hun sig alene i verden. Hun ville ikke bo i den dumme lejlighed alene, mens han var ude og udkæmpe en eller anden krig i et fremmed land.
”Åh, det er jeg ked af. Jeg må løbe igen. Vi må lige snakkes ved. Jeg elsker dig!” Øjeblikket efter var han væk. Tina blev ved med at stirre ind i skærmen, mens stilheden bredte sig. Tårerne trillede ned af kinderne på hende. Hvorfor var det nu pludseligt et problem for ham at komme hjem til hende? Ville hun nogensinde få ham fortalt, at han skulle være far?

Skriv kommentar

Besvarelsen Timing er publiceret 01/11-2010 10:29 af Kirkeby under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 01/11-2010 10:29
Besvarelsen er på 433 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 MaleneRavn
Hej Kirkeby
Der fik han lige spoleret det for sig selv, hvad? Stakkels Tina.
Jeg synes at du får formidlet en del i din tekst uden at sige det direkte: at Tina er nervøs/opsat på noget mærker vi hurtigt, da hun ikke bemærker at papirerne falder på gulvet. Hun holder så hårdt om koppen at kaffen skvulper over, hendes stemme er tør og hæs. Men hvad det er, der plager hende, opdager vi ikke: det at han er udsendt og i et krigsområde er rigeligt til at give en kæreste den nervøsitet vi kan mærke. Ingen af dem insisterer på den anden eller giver rigtig modstand, måske derfor kommer din historie/dit mål ikke frem - først til sidst, da du faktisk fortæller os det, istedet for at vise os det, og det er jo lidt ærgerligt.
Men historien er god og du kan tydeligvis formidle følelser og stemninger uden at forklare dem!
Kh Malene
13 år siden
13 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg gættede halvvejs inde at enten var hun gravid eller havde mødt en anden. Det gør så ikke noget, for det min opmærksomhed samlede sig om var den gode dialog mellem parret. Så langt væk fra hinanden, midt i hver deres virkelighed. Det synes jeg du formidler glimrende.

Velskrevet tekst. Og hemmeligheden var jo også med.
13 år siden
13 år siden
#3 Kristina Nøddebo Balle (Nøddebo)
Åh den stakkel.. Jeg sidder rigtig og kommer til at have ondt af hende! Hvilket jo betyder at du må have gjort et eller andet rigtigt!

Den første sætning forvirrede mig dog en anelse "Tina samlede nogle papirer sammen i en bunke på bordet, men bemærkede ikke, at de gled ned på gulvet". Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg kan slet ikke forestille mig at tabe papirer på den måde uden at opdage det! Jeg forstår godt hvad du vil med det, men måske det kunne komme til udtryk gennem en lidt mindre ting.! eller også bliver hun meget forskrækket over det. Men igen - det kan være det bare er mig!

Men ellers udmærket historie! Det kunne godt blive bedre med lidt øvelse - men som sagt.. øvelse gør mester.. og du har fat i den lange ende tror jeg! Så - Bliv endelig ved!
13 år siden
13 år siden
#4 Emma L. Libner
Hej Kirkeby
Neeej, hvor var det en sød og virkelig relevant historie~! Skrev selv engang noget lignende, så den ramte mig lige i hjertet... Du formår virkelig at skabe en stemning på tværs af landegrænser!
Fire stjerner fra mig; glæder mig til at læse mere fra dig :)
13 år siden