Mennesket! Fangen!


21 år siden 2 kommentarer Kortprosa

3Et bankende hjerte
Et bankende hjerte kan skyldes glæden ved livet. · Forelskelse, for... [...]
Digte
10 år siden
4Sandhedens time for soldaten Gordon
Efter at de mere eller mindre tilfældigt mødtes ved kassen i det ... [...]
Noveller
12 år siden
33Jærens Rev Sydvest
Efter radioavisen kom farvandsudsigterne. Østersøen omkring Bornh... [...]
Noveller · storm
15 år siden
7Terroristens øjne
Terroristens øjne · ser ikke mennesket. · Kender ikke glæden ved liv.... [...]
Digte
15 år siden
6Tankens flugt
Tankens flugt er ikke frihed. · Når lænken holder kroppen fast.
Aforismer og gruk
15 år siden
9Sult
Et sultent menneske · er farligere end en mæt soldat.
Aforismer og gruk
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michael Threms (f. 1942)
Jeg sidder i en celle. På en base i det Amerikanske internat. Hvem er jeg?..
   Jeg er anklaget for at være medlem af et netværk. Der er lænker om mine ben, og om mine håndled. Én gang om dagen luftes jeg som en hund. Et bur på to gange to meter, det er mit hjem. Jeg er en paria. Hvad er min brøde?.. Er jeg kriminel?.. Er jeg terrorist?..
   Jeg ved det ikke. Jeg havde et liv med en kvinde og et barn, da de kom en nat og tog mig. Jeg er en fremmed, men hvem?.. Jeg ved ikke hvad de vil gøre ved mig, men jeg lider.
   Paranøja?.. Det er nu min lod. Jeg har ingen venner. Igen og igen bliver jeg spurgt om mine forbindelser til det netværk. Jeg ved ikke hvad de mener, men jeg er lige her, i lænker, svedig.
   Vi er anklaget for forbrydelser imod menneskeheden. Men hvem er menneskeheden?.. Er det os?.. Eller er det de andre?.. Og hvem er de andre?..
   Jeg er alene med min fortvivlelse. Jeg kan kun græde. Mine følelser er ikke til låns. De er et produkt af den ulykke, den krig jeg er en del af.. Hvor er det barmhjertige menneske?..
   Jeg har ingen venner. Ved ikke hvem der er hvem. Tomheden er min følgesvend. Døden min frelser, men han er ikke til sinds at lade mig tale med ham. Hvor er han?.. Jeg græder.
   Tusind sole skinner på mig, der er ingen skygge. Jeg lider hedens kvaler! Er jeg et produkt af to menneskers kærlighed?.. Eller er jeg et produkt af den rædsel, som krigen og dens lakajer er en del af?.. Af voldtægt?.. Jeg ved det ikke, men jeg lider.
   Fange nr. 2010-22, er det der står på mit bryst og min ryg. Kun vindens kærtegn stryger min kind. Varmt, men med en følsomhed der er genkendelig.
   Det er tid nu for den daglige gårdtur, hvor mine lænkers raslen, er det eneste der afbryder den monotonitet der er i min hverdag.
   Om jeg er elskovsbarn, eller resultatet af en voldtægt, det er lige meget nu. Jeg har forbrudt mit liv, siger de.
   I morgen når solen står op, er det tid for de næste til at møde den barmhjertige død. Vi er i Guds eget land. Men hvor er han?.. Gud?.. Der skulle lindre alles lidelser?.. Jeg ved det ikke, han er ikke her, og kan ikke komme ind, hvor alle døre er låst, og hvor håndtaget er på den forkerte side af døren.
   I guds eget land?.. Jeg vil godt møde ham, lade ham forstå jeg er et menneske, en bonde, hører ikke til her. Om jeg er et produkt af den varmeste kærlighed, eller den groveste voldtægt! Så er jeg dog et menneske. Jeg lider, alene.
   Med smerte.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/07-2003 20:37 af Michael Threms og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 465 ord og lix-tallet er 17.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.