En Lydløs Iagttager


20 år siden 3 kommentarer Kortprosa

3Ligegyldig
syg · uhelbredelig · irrationel hverdag · uskøn harmoni · men motiveret · m... [...]
Digte · afmagt
8 år siden
27Den fynske bødel
Der var et hektisk tempo på arbejdet. Eftermiddagskaffen skulle d... [...]
Noveller
11 år siden
12Undren over begyndelsen
Jeg må indrømme, at jeg engang i mellem undres over, hvordan ting... [...]
Filosofihulen
12 år siden
3I lyset fra bølgens skygge
Der sad en gammel mand på en bænk på stranden, da jeg gik forbi. ... [...]
Noveller
20 år siden
3En Lydløs Iagttager
Han sad roligt på en bænk og betragtede de mennesker, som gik for... [...]
Kortprosa
20 år siden
4Frygtens Labyrint!
Der var engang en lille dreng som boede i et lille hus. Det var i... [...]
Noveller
20 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Peter Tuxen (f. 1977)
Han sad roligt på en bænk og betragtede de mennesker, som gik forbi ham. Han så alle mulige forskellige slags mennesker. Hende der havde en mand, som var hende utro. Hun havde lige snakket med sin veninde. Eller også var hun bare ude for at få noget frisk luft. Hun hilste på en mand. De snakkede et par minutter, så gik hun videre. Det var sikkert ikke let at holde masken. Han flyttede sin opmærksom hed fra kvinden. Han overvejede, hvad han ville gøre, hvis han havde en kæreste, som var ham utro. Han ville nok slå hende ihjel. Men man kan jo ikke være sikker, før man selv står i situationen. Måske skulle han følge efter hende. Han fandt hende i mængden. Han rejste sig op og begyndte at gå efter hende. Hun boede heldigvis ikke så langt derfra. Han var heldig. Hun boede i et hus. Han gik forbi huset. Det var et meget smukt hus. Han satte sig på en bænk ikke så langt derfra. Han ventede til det blev mørkt. Han kunne se en bil dreje ind til huset. Det måtte helt sikkert være den utro mand. Han ventede et par timer endnu. Han ville være helt sikker på, de begge sov. Da han ikke længere kunne se noget lys fra huset, rejste han sig op og begyndte at gå. Han gik roligt og målfast hen mod huset. Låsen på hoveddøren var ny, men den voldte ham ingen problemer. Han kiggede sig omkring. Huset var om muligt endnu smukkere indeni end udenpå. Han bevægede sig lydløst gennem rummene i huset. Han forestillede sig deres liv ud fra, hvad han så. Han nærmede sig deres soveværelse. Han åbnede stille døren. Der lå de begge på ryggen. De så ud som et par dukker, som var blevet lagt fint i seng af en lille pige. Han nærmede sig kvinden. Han greb stille om hendes hals. Han løsnede hendes halskæde og knyttede sin hånd om den. Den skulle være hans souvenir - hans pris for at befri hende. Han gik over til manden og kiggede ned på ham. Han trak lydløst den kniv, han altid havde i inderlommen op. Han lod langsomt stålet glide over mandens hals. Manden åbnede et øjeblik øjnene, så lukkede han dem igen. Han stod et øjeblik og så på de to. De lå på sengen, som var de blevet lagt fint i seng af en pige. Mon manden nogensinde havde været hende utro. Det var også lige meget nu.
Forfatterbemærkninger
Denne tekst er endnu et eksperiment. En person jeg har gået længe og funderet over og ikke rigtig har kunne få ned på papiret. Men en dag kom han helt af sig selv. Det siger sig selv at denne lille beskrivelse er et brudstykke af en længere fortælling, jeg først nu kan begynde på, men den er på vej.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/09-2003 21:34 af Peter Tuxen (plysdyret) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 415 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.