Lucifers talrække


20 år siden 2 kommentarer Essays

2Fra Længslen
I blikkene, klare og rene · Mødes de nøgne sjæle · Hvor ord erstattes... [...]
Digte
11 år siden
4Bruce Willis, det er jeg
handskerne findes, de lyseblå · det hvide stof · på mine fingre, med ... [...]
Digte
11 år siden
4To - Et
meget har du budt mig · i alle disse år · du har pint og plaget · pille... [...]
Digte
11 år siden
5Savnet af Sorgløshed
Der var engang · Hvor jeg var sorgløs · Hvor døden var noget · Jeg læst... [...]
Digte
11 år siden
1Luder alene
hvor end jeg nu kigger · jeg møder mig selv · når spejlbilleder vandr... [...]
Digte
13 år siden
1To slags mødre
Der findes to slags · af mødre omkring · den ene hun stråler · og smile... [...]
Digte
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Camilla Moe (f. 1975)
Jordskælv i Bam, Sult og nød i afrika, korruption i georgien, og her sidder jeg i min lille algefyldte andedam og brokker mig over de få skvulp, som omverdenen laver.

Fuldt optaget af en talrække, som Lucifer opfandt, dengang Gud havde smidt ham ud af himlen. En talrække, som gør at mennesket begynder at tvivle på sig selv, begynder at dele sig selv op i små portioner, vurdere og vende dem, for så at derefter ud fra talrækken, at give hver portion et nummer, som så vil forfølge mennesket resten af livet, u eller bevidst, men det er der.
Og det er ikke engang det værste, nææænej..Lucifer stoppede ikke her.
Den ultimative test, hvori talrækken rigtig kommer til sin ret, er når andre mennesker, som umiddelbart skulle være det mennesket kalder "eksperter", " censorer" eller "skuemestre", skal bedømme hvert enkelt menneske udfra talrækken. Hvert menneske bliver delt op i små portioner af disse eksperter, målt, vejet, trykket på, holdt op i lyset, vurderet og analyseret.

Og nogle mennesker kan ikke klare presset, skønt de er de bedste, nogle besvimer, andre mærker deres hårdt fortjente selvtillid glide ud mellem deres fingre, se den dele sig op i atomer og flyve væk i vinden.
Når så alle er blevet bedømt efter Lucifers talrække, fordi det er alle mennesker, helt fra de er små, skal det sidste slag afgøres. De skal have et nummer.
Og når de har fået dette nummer, kan de gå hen og læse på talrækken udfor det nummer de har fået, hvordan de kloge mener, de er. Det er en dag med meget frustration og megen glæde. De mennesker, som stadig har deres selvtillid intakt, har som regel fået bygget mere på og de mennesker, som stadigvæk arbejder på at bygge, ser deres fundament blive revet ned og skal starte forfra.

Det geniale ved Lucifers talrække er, at det ikke viser sandheden. At det kun er et udpluk af hvad de mennesker kan. Et stik i jorden, en kort brise, en sky for solen, et førstehåndsindtryk, som aldrig får et andenhåndsindtryk.
Men som gør, at mange mennesker hellere vil have en rodbehandling uden bedøvelse, hvis de skulle vælge.
At blive bedømt udfra Lucifers talrække, er et genialt træk fra ophavsmanden i hans forsøg på at eroderer menneskeheden.

Godt gået Lucifer!!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/01-2004 14:30 af Camilla Moe (moe) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 381 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.