2Fra Længslen
I blikkene, klare og rene · Mødes de nøgne sjæle · Hvor ord erstattes... [...]
Digte
11 år siden
4Bruce Willis, det er jeg
handskerne findes, de lyseblå · det hvide stof · på mine fingre, med ... [...]
Digte
11 år siden
4To - Et
meget har du budt mig · i alle disse år · du har pint og plaget · pille... [...]
Digte
11 år siden
5Savnet af Sorgløshed
Der var engang · Hvor jeg var sorgløs · Hvor døden var noget · Jeg læst... [...]
Digte
11 år siden
1Luder alene
hvor end jeg nu kigger · jeg møder mig selv · når spejlbilleder vandr... [...]
Digte
13 år siden
1To slags mødre
Der findes to slags · af mødre omkring · den ene hun stråler · og smile... [...]
Digte
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Camilla Moe (f. 1975)
Jeg forlod den sorte hule i kravlende tilstand. Solens fingre pressede mine mundvige opad, gled ind gennem mine betonlæber som et larmende trykluftsbor, eroderede gammelt møg og forstenede tårer fra oldtiden. De faldt. Tungt. I en fed slud af fedtsten landede de under mine kravlende knæ, bøjede sig ærbødigt under min vægt indtil jorden kaldte dem til sig.
   I en nu noget usikker oprejst position begyndte jeg at gå fremad og lærte igen min krop at tage imod omverdenens bløde kys. Først mærkede jeg intet, ingen læber, ingen spor af de pulserende kødstumper. De satte kun(f) ar, ufølsomme (f) ar, forstenede (f) ar, rimede skingert på hinanden, men uden rimens sødme, tryghed.
   Tålmodigt og uden flere tanker end een, blev jeg bearbejdet, som kun granitten kan. Skulpturen rustede op, stykke for stykke og jeg mærkede en prikken i min smedet hud. Farverne ændredes, mine øjne så hvidt, stregerne blev ført fra prik til prik og verdenen blev tegnet, mens jeg blev tegnet. Igen.
   Men kyssene blev ved. Omformede og slugte alt. Der var kun kys. Søde kys. Bløde kys. Naive kys. Storhedskys. Diktaturiske kys. Jeg gik i kys op til halsen, bevægede mig langsomt frem, slugte dem (de smagte af karamel) og kvalmen kom i hastigt trav, masede min pande ned i det kyssende kviksand og jeg blev væk.
   Der lå jeg så, gemt væk igen, opslugt af kys og lugten af karamel, indtil en fangarm greb fat i mit hår, rev mig ud af pølen af kys, slæbte mig groft afsted, over de hårde kys, de bløde kys og ind i den sorte hule.
   Men min krop kæmpede imod. Jeg ville ikke. Skulpturen var nu blød, sart og nøgen. Den ville dø under en ny slags lak. Med slappe og bløde arme greb jeg fat i hulens karme, bed i fangarmen til den blødte og faldt af og mens den lå i lyset fra solen, sprællende og skrigende, forstenedes den og tavsheden slæbte den ind i hulen for evigt.

Der sidder jeg så nu. Udenfor hulen. Halvt oprejst, halvt liggende. Trækker vejret dybt uden at blive kvalt af karameliserede kys, og lytter.
   Lytter ængsteligt. Jeg kan se at der er græs omkring mig. Det er grønt, dufter af græs, dufter af håb, dufter af kærlighed. Og se... en lyd... se... en berøring... se... en tanke... de samles, her på det grønne græs. Danser forsigtigt hen til mig, snuser spørgende og putter sig kærligt op ad min krop. og jeg kan mærke deres varme i min. Lukker mine sorthvide øjne, trækker smertefuldt på læberne, mine egne læber, og puster ud.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/06-2004 22:28 af Camilla Moe (moe) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 431 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.