Hjørnet af tyranniseringen


19 år siden 0 kommentarer Essays

0Hjørnet af tyranniseringen
Jeg sidder og ryster i et mørkt hjørne. Skjuler mig bag en løgn ... [...]
Essays
19 år siden
5Det lyse rum
Igen så han op i himlen, bare for at være sikker på at, regnen ik... [...]
Noveller
20 år siden
0Som havet
Lyden af havet, · brise i mit hår. · Sten og sand · under mine fødder.... [...]
Digte
21 år siden
0Dage
Sommer dage i december, · skyerne forsvinder, · og sender klare smil ... [...]
Digte
21 år siden
3Spejlet
En kopi af sig selv. · Men alligevel en anden. · Hver eneste krølle i... [...]
Digte
21 år siden
0Strålen af mennesker, skyggen af tankerne
Gik en tur i skoven. · På et tidspunkt var der en solstråle, der r... [...]
Digte
21 år siden
0Følelsernes ring?
Kærlighed = Sorg · Sorg = Glæde · Glæde = Kærlighed · Kærlighed = Sorg · ... [...]
Digte
21 år siden
1Dig
Som en fjer gennem vinden · er din stemme · Som solen, varm og rød · er... [...]
Digte
21 år siden
2Nr. 1 eller...?
Den smukkeste blomst kan være giftig · det kan den grimmeste også · m... [...]
Digte
21 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Trine Anja Petersen (f. 1989)
Jeg sidder og ryster i et mørkt hjørne. Skjuler mig bag en løgn eller to. Det er koldt. En ishånd har grebet sit faste greb om mig og kan nu ikke give slip. Tænder, der mødes i en farlig stepdans, høres inde i hovedet og kan ikke rigtig stoppes, selvom jeg prøver. Usikkert er mit åndedræt. Hvad nu hvis det en dag stoppede?
Vejret udenfor er uroligt. Det blæser, tordner og lyner. En spinkel, høj lyd høres fra en gren, der skraber op og ned af ruden i takt med vinden. Det er nat. Månen står højt på himmelen. Dens blide og matte skin lægger sig som en spøgelsesagtig hinde over jordens overflade. Bladene, der i de lyseste timer er saftige og grønne, risler nu uhyggeligt i mørket. De danner små grupper. Hvisker ud i natten det sidste nye om nabobladet.

Kan ikke sove. Jeg er så træt, men ikke søvnig. Ting, jeg ikke forstår tumler rundt inde i mit hoved, springer fra side til side, over hinanden og lander i spagat midt i centrum af sindet. Et par ord, og hjertet splintres. Selvværdet dykker ned på bunden af verdens have. Ryggen bliver bøjet, ligeså nakken. Man ser ikke op, kun ned. Bøjer sig i støvet for de tromlende førstrankedes hær.

Vi lever alle i samme grundskæbne, hvorfor så træde andre ned, for selv at føle sig mere værd? Har hæren kun det snævre livssyn, at det der den eneste mulighed? Er ved at kvæles i småborgerligheden. Ser de aldrig ud over deres bymur? Jo, fjernsynet! Man tænder, man slukker. Får kun de nyheder at se, man vil se. Alt det forfærdelige er forfærdeligt - hvad skal vi ellers have at spise i aften? Hvorfor bliver deres hverdage som de kulørteblades tilsmudskede sider? Er det ikke et fattigt liv? Et liv baseret på løgne, sladder, floskler og.. intetheden.
Har de aldrig nogensinde tænkt, at livet bare er en illusion? Har de være uden på så dybt vand, at de var ved at drukne, men selv måtte puste redningsvesten op? Har de nogen sinde levet livet med alt, hvad det indebærer? Har de nogen sinde set en, man elsker falde ud af ens ellers så trygge og faste tag? Falde så dybt, at ingenting mere kan ses.. kun skyggen af en gravsten.

Øjne, der stiger fra et skjult sted, mærkes i nakken. Der grines, der mumles, der hånes, der peges. Aldrig kan hovedet få fred. Bliver skudt frem og tilbage som bolden i en kamp om ingenting af betydning. En kamp, der grædes søer af, en kamp, man more sig så frygtelig over, fordi de, der kæmper, er så utroligt meget til grin. Men jeg er ingen boldt. Jeg vil respekteres som menneske! "Er det for meget forlangt..?" Hvisker jeg med hæs stemme ud i den tomme luft.

Kun kuldegnister er tilbage i kroppen nu. Men jævne mellemrum kommer kuldegys bølgende ind over mig, stadig lige overraskende hver gang. Mine tær er kolde, fingrene som istapperne på taget en kold vinterdag. Mit hjørne bliver mindre og mindre. Ønsker kun at være usynlig, hvis jeg da i det hele taget har lov til at ønske mig noget.
Håber at finde en solstråle. Håber, at dens spinkle skin vil lyse sig stærkere dag for dag. At varmen vil varme mit rystende og usikre jeg.

Det er morgen nu. Solen lader sine første lysstriber farve himlen. Bladene er stadig grønne, men snart bliver de ældre. De modnes, men danner stadig grupper og hvisker om hverandre. En dag giver træet slip, og bladene falder i deres lange og selvstædige rejse ned mod jorden. Blidt rammer de det ujævne underlag, og ligger helt stille. Kun hvis vinden er nådig, vender den bladene en gang i mellem og lader dem flyve andetsteds hen. Andre forbliver, hvor de fra start landede. Her standser deres liv. Gennemsnitligt lige så langt liv, som alle andres, men dog er ordet kort det eneste rigtige.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 18/05-2005 14:34 af Trine Anja Petersen (TAP) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 654 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.