3Tanker
Den anden aften var jeg til et fordrag med Ronan Vandrer som hand... [...]
Blandede tekster
19 år siden
5Forventninger
Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... Citat:... [...]
Klummen
19 år siden
2Når nogen dør
Har lige modtaget meddelelse om en kollages alt for tidlige død. · ... [...]
Klummen
19 år siden
8Når livet gør ondt
Lige nu fylder en mail fra en skattet veninde op i mig; "Ingen ke... [...]
Klummen
19 år siden
3Mit mentale hus
1 november 1997 flyttede jeg, efter et 18 år langt parforhold, in... [...]
Livshistorier
19 år siden
8Min mor, sygdommen og døden
Min mor og jeg har altid haft et tæt forhold til hinanden. Specie... [...]
Livshistorier
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Dott Ovesen (f. 1962)
Den anden aften var jeg til et fordrag med Ronan Vandrer som handlede om at være tilstede i nuet, virkelig være i øjeblikket.
Det var et ret interessant foredrag.

Ronan fortalte meget levende om tid, om øjeblikket. Han tog udgangspunkt i hans eget liv, hvilket gav nogle herlige metaforer.
Hvad er tid - nogle gange er den lang, andre gange kort, som feks. da Ronan på en togoverskæring så toget komme lige imod sig da han passerede, de få sekunder det varede for ham at passere overskæringen, blev genstand for hele hans liv set i sekunder. Han slap med skrækken.
Ronan tog på et tidspunkt til Japan og lavede Zen meditiation i ½ år. Det halve år blev også et spørgsmål om både tid og tanker. På et tidspunkt følte han sig fængslet, træt og øm, parart til at forlade klosteret, men han vidste at hvis han meddelte Zen mesteren at han ville forlade klosteret, så ville mesteren sige: Du gør som du skal, du har din frihed til at forlade dette fængsel, men lad være med at tage fængslet med dig! Ronan blev.
Det mesteren mente var selvfølgelig, at hvis Ronan tog hjem med bitterhed, med følelsen af at være i fængsel, så ville han fængsle sig selv i hans egne tanker.

Det får mig til at tænke på en af mine favorit sætninger:
Du er der hvor din opmærksomhed er.

Hold fast hvor er jeg egentlig ekspert i at fængsle mig selv med mine tanker.

Ronan fik efter 4 måneder i klosteret, lov til at benytte en hytte i bjergene i 2 måneder, her fortsatte han sin meditation. Noget af det han her konstaterede var, at hans tanker ofte tog ham på flugt, at han som udgangspunkt havde tæt på 1 million tanker, men da han begyndte at stoppe dem, ved at strukturere dem, opdagede han at det faktisk var forholdsvis få tanker han havde.

Feks. kunne han tænke:
I aften vil jeg have en kop kaffe, måske jeg skal have sukker i, og måske….STOP
Kaffe –

Han gav et andet eksempel:
Hvis han på sin hånd skriver et telefon nr. på Thomas, så er det nok til at vide besked, han behøves ikke skrive: ring til Thomas i aften og aftal med ham, at han skal hente bilen i morgen så vi kan få flyttet for….STOP
Telefon nummeret –

Ronan opdagede at efterhånden som han strukturerede sine tanker, så viste det sig, at ca. 99% af hans tanker var gamle tanker, altså tanker han havde tænkt mange gange før (indre dialog) og at ca. kun 1 % var nye tanker.

Det gav også mig stof til efter tanke, for jeg kan godt se at det er det som sker for mig, når jeg går helt i selv sving over at kværne rundt i mine tanker.
Jeg gik hjem fra foredraget, stod på parkeringspladsen, kiggede på månen og tænkte, tjaaa - sikke meget tid jeg bruger på at fængsle mig selv i mine gamle tanker.


Giv dog slip på dem og giv plads til nye kreative og positive tanker.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/10-2001 22:52 af Dott Ovesen (Dott) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 513 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.