1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden
3Genkendelsens glæde
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent si... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Traditioner er for nogen trygge tilbagevendende begivenheder. Dagligdagen stigmatiseres for en periode, hvor en eller flere recidive begivenheder udspiller sig. Som overskriften lyder er der ikke tale om juleaften eller nytårsaften eller tilsvarende. - Det har den kvikke læser (ja, ...Dig!) forlængst fundet ud af.

Uge 27 fyldes hvert år af 2 mega sportsbegivenheder, nemlig Tour de France og Wimbledon tennis turneringen. I det herrens år 2006 er de afsluttende kampe ved VM i fodbold (Tyskland) yderligere et tilskud til denne sportslige fokusering.
Millioner af mennesker ihvertfald i vores verdensdel Europa bruger gigabytes af minutter på at høre og/eller se cykelløb fra smukke franske landskaber og tennis fra den ofte regnplagede centercourt i London.

I de fleste sportsgrene focuserer medierne på de såkaldte stjerner. Dem, der enten er lidt dygtigere, lidt heldigere, ser lidt bedre ud (glem ikke de mørke Williams-søstre i designet tennis-outfit!) eller forstår at aflevere de rigtige "punch-lines" i en stønnende version efter en kamp.

Medierne fokuserer fornuftigvis også på det (u)menneskelige faktum, at udvalgte cykelryttere i en periode skal kunne køre gns. 182 km/dag i Europas største land med dets varierede plateau. De største stjerner, der er levende brandings for verdens kendte firmaer, afviser traditionelt hvert år enhver forbindelse med doping.
Uge 27, år 2006 blev den uge, hvor doping-spøgelset for alvor blev bekræftet og dermed eleverede flere af de mega-store pedelatleter fra de hårde sadler i den brændende sol til mere skyggefulde omgivelser. De såkaldte vandbærere får herved en chance. Det er altid sundt med lidt udluftning og -skiftning.
Doping er som diverse epidemier et gammelt begreb. Tænk blot på de fantastiske sportsresultater, som udøverne i det gamle kommunistiske Østeuropa præsterede. Tænk på diverse ... (vi stopper her, inden kemien bobler for meget...).

Golfsporten i Danmark er i hastig fremvækst i popularitet og dermed anlæg af baner. Aktuelt dyrker mindst 3 pct. (i Sverige 6 pct.) af befolkningen golf. Golftasken er rummelig. Mellem de forskellige køler er der plads til ... nej, vi håber ikke, at det er nødvendigt med lidt ekstra dope, når "handicappet" pludselig ikke er tilfredsstillende.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/07-2006 23:58 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 343 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.