Genkendelsens glæde


13 år siden 3 kommentarer Klummen

1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
9 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
12 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
12 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent site på Internettet. Pludselig lyder der en brag ved ens hoveddør. Det kender vi alle, ikke sandt!

Da jeg var fremme ved åstedet, greb genkendelsens glæde mig akut. De var der næsten alle sammen: Gorm, Galant, Ivar, Pax, Stolmen, Jeff, Fridolf osv. - Alt var ved det gamle som tidligere år i august, hvor det lunefulde sensommervejr, høstudbytter, hvepse og alger i badevandet ellers besidder prioriteterne, foruden de sædvanlige kursudsving på aktiemarkederne.
Sidstnævnte var måske genstand for opmærksomheden hos en ældre svensk-født herre i Schweiz, som i dag må henregnes som den absolut rigeste skandinav i verden. En rigdom grundlagt på et enkelt koncept, hvor folk får leveret nogle dele og selv samler dem. Herved holdes omkostninger nede, priser er for alle og (næsten) alle har råd til at handle i hr. Kamrads butikker worldwide.

I mine yngre dage var der mange indkøbsture til den lokale afdeling af denne verdensberømte butik. Jeg spiste i en kort periode vel cirka 25 gange den berømte ret med 10 svenske kødboller, kartofler, tyttebær og flødesauce.
Det 370 sider tykke IKEA-program kommer hvert år i august - lige så sikkert som julekatalogerne i december. Jeg havde blot glemt det, men genkendelsens glæde og mange minder rislede henover mine indre sanser, medens jeg bladrede for Gud ve´ hvilken årgang i det farveberigede katalog med billedet af de 10 svenske kødboller, kartofler, tyttebær og flødesauce på højre omslag. De lignede dem fra mange år siden - genkendelsens glæde!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/08-2006 14:51 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 252 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.