1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden
3Genkendelsens glæde
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent si... [...]
Klummen
17 år siden
0Flysikkerhed
Så skete det igen... næsten! Den efterhånden årlige mega-begivenh... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere forhold. Den væsentlige er, at jeg simpelthen godt kan lide sortimentet - for det meste!
Omgivelserne har været varieret. Fællesnævnerne har (næsten) altid været dårlige stole, ligegyldig yngre servering og mega varieret morgenmad+frokost til stigende priser.

Vi tager det sidste først. Man har den fornemmelse, at her bliver der prisreguleret både i en gros- og detailledet med særdeles regelmæssige mellemrum. Min sammenligning mellem København og Provinsen fortæller mig, at det er cirka 15-20 procent dyrere i Hovedstaden, men bestemt ikke 15-20 bedre.

Serveringen - jeg kan sagtens forstå, at den unge dame eller herre, der nærmest knalder tallerken ned i cafébordet ikke har tid og lyst til at høre om mit blodtryk (normalt, medmindre det udfordres), min friværdi, mine ønsker og længsler osv. - blot en anelse høflighed. - Det fører mig til begrebet "drikkepenge". Normalt vurderes jeg (af andre og mig selv inkl.) til ikke at være smålig. Men drikkepenge giver jeg af princip kun i helt ekstraordinære tilfælde og dem er der sørgeligt få af, men de findes gudskelov.

Og så mit hadeobjekt: Stolene. Hvorfor skal der altid vælges umagelige og stive pindestole? Selv IKEA kan præstere billige og magelige spisestole. Den mest forhadte er aWienerstolen". Jeg forestiller mig, at designeren lå i skilsmisseforhandlinger med sin snarlige ex, der var fysioterapeut.

Hvorfor bliver jeg ved at finde mig i det?

Fordi sortimentet er en herlig blanding af noget sundt (forskellig frugt, yoghurt, m.m.) og noget endnu mere herligt usundt (æg, bacon, pølser og små nuttede pandekager osv.). Det giver en sjælden balance mellem kolesteroltal og kostrelateret god samvittighed Måske er mine smagsløg programmeret til optimal smagsnydelse om formiddagen, måske ;-) !
Hertil kommer oftest forskellige af dagens aviser, der kan skimmes igennem, medens brunchen bearbejdes i min mundhule. Nogle gange adderet magasiner, hvor man kan være ganske heldig med informationsfangsten.

Da jeg oftest spiser alene, er der tid og mulighed for at betragte mine brunch-kolleger (eller hvad det nu hedder). Tro mig, der er typer!!!! - Hvilken rigdom af især yngre med forskellig påklædning og attituder. Par af samme køn og par af forskellig køn, måske som et kulinarisk punktum på en aften og nat forinden. Kvinder i alle (stortset) aldre, der hvisker betroelser til hinanden og pludselig med uregelmæssige mellemrum fniser staccatoagtigt.

Breakfast and lunch = Brunch - en herlig opfindelse!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/01-2007 07:01 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 396 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.