1Balance
Det ufattelige liv · krydser solens linjer · i efterårets lille vinte... [...]
Digte
10 år siden
0Bag Godsbanens skelet
Mennesker danser vildt gennem garagen · kakaobaren lugter af røg · na... [...]
Digte
10 år siden
3Offentliggjorte breve fra psykiatriske afde...
2. november 2012, Aarhus · Kaninhullet med de hvide vægge · I går spi... [...]
Noveller
11 år siden
2Du fortsatte
Klarinettens kys slår som lyd · nattefryd, bildyd og dit liv · der sv... [...]
Digte
11 år siden
5Ord uden bevægelse
Grønne tanker, blå sange, menneskehuse uden klange · spurveskrig, b... [...]
Digte
11 år siden
2Lykkerus
Den skjulte forelskelse danser · som linjer gennem en sang · punktere... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Daniel Pedersen (f. 1986)
Kun mine ord, kun kun kun mine ord...

I en strøm af lys, en glidebane og en tidlig kamp for livet.
Enhver fødsel er hård for barnet - 9 mdr's fred, derefter omkring 18 års pligter, forventninger, beregninger, bebrejdelser, modet der svigter, forældre der skriger. Det er hårdt at være barn.

Ubarmhjertigt, ordløst, kun en tankestrøm, der stille tørrer ud.

Forældrenes forventninger injiceres med hudløs "ærlighed": julemanden er død, gud findes og velkommen til, vi elsker dig, men du må lade os i fred, vi giver dig mere end kærlighed og velkommen til; her får du modermælk på flaske og et dask i ny og næ - sådan gjorde man, da vi var børn.

Hold ud barnlille, medicinen kommer straks i form af røgen fra vores smøger, lugten fra vores sprut og ligegyldigheden i vores kys. Det er hårdt at være barn, men du har fortjent det.

Udenom dit hoved beregnes smutveje, steder at slippe for dig, parkere dig hos fremmede, lade dit barnesind smuldre i forhåbninger. Sådan må du vænne dig til din ensomhed, du var en fejl og det er din skyld.

Hold ud barnlille, glemslen er på vej, du bliver ældre og kan ryge dine egne smøger, drikke dig langsomt ihjel og gå under i ligegyldige forhold, købt kærlighed.

Men en dag barnlille, vil du vende dig mod spejlet, se et menneske, du ikke vil være. Du bebrejder personerne i din fortid, kredser med hån i hænderne - men du vil ikke nok, du kigger rundt og forsvinder i de hvide vægge, sidder for dybt fast i spændetrøjen.

Barnlille velkommen til, her er intet håb, her er end ikke lyden af et andet menneske. Her er kun mine ord. Mine forfærdelige, forbandede ord - jeg suser omkring dig, men du fanger mig aldrig. Barnlille velkommen til, dette er din celle. Kan du huske den sydende fornemmelse, da smøgen brændte dig? Kan du huske dengang vi red på de lyserøde elefanter gennem fantasiens dale, hvor alt kunne lade sig gøre og ingen var efterladte? Kan du huske, da vi sad sammen og så det brænde op i flammer?

Du kære voksen, du har forgæves søgt efter et godt minde i din barndom, tro mig, det er længe siden, din opløsning begyndte, nu har du igen kun min stemme, kun mine ord..

KUN mine ord, kUn Kun kkkkun mine ord...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/09-2012 09:33 af Daniel Pedersen og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 393 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.