Den dobbelte sonette til ære for de faldne i kampens hede


11 år siden 5 kommentarer Rim og vers

6De fire årstider
Se min kære dreng: Det er forår, og træet står så smukt. Det tårn... [...]
Digte
10 år siden
2Tilbage til fronten
Regnen siler ned · Og fylder skyttegraven · Fjenden bliver ved · Med ar... [...]
Digte
11 år siden
1Morderens virkelighed
Jeg husker ikke hvor længe, jeg har nydt at dræbe andre mennesker... [...]
Noveller
11 år siden
1Klogskab, viden, frihed og fred 2. del
Vi er frie individer med retten til forskellige ting. Vi må tro, ... [...]
Filosofihulen
11 år siden
2Klogskab, Viden, Frihed og Fred
1. del klogskab og viden · Hvad er viden og hvad er klogskab? Jeg s... [...]
Filosofihulen
11 år siden
2Afgået ved kærligheden
Han kiggede atter på brevet · Og så på det, der står skrevet · Tårern... [...]
Rim og vers
11 år siden
2Et impulsmord
Jeg vågner om natten badet i sved. Jeg husker ikke, hvad i går bø... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Nikolaj Jørgensen (f. 1994)
Manden vandrede på slagmarken stolt
Til han så døden krybe om hans krop
Han frøs hastigt til is fra bund til top
I dødens komme er livet så koldt

Krigens ære optøede ham ej
Han stod der blot foran tusinde lig
For døden knuser, gør ej manden sej
Af mod havde han ej heller en flig

Blodet fossede ud af vennens mund
Han bad om nåde og tilgivelse
Han holdte sig stærk for en lille stund

Han ramtes af frygtens tilblivelse
Han løb i angst og med skærende skrig
Blev skudt som offer i dødelig krig

...

Propagandaen kalder ham en helt
Han var så stor og modig for alle
Han stod stolt og forsøgte, ej at falde
Selv da han græd sig i søvn i sit telt

Han var ærefuld og havde talent
Han var kunstner med døden som motiv
Det var ham dog ikke meget bevendt
Da han skreg i rædsel for eget liv

Vi hædrer ham som bonden i et spil
Han glemmes når livet går sin gang
Hans krop forrådner og den svines til

Mens hans sjæl steges i dødsskyldig sang
Ingen frelse til en simpel bonde
Når generaler synger evigt onde

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/02-2013 10:36 af Nikolaj Jørgensen (Terosan) og er kategoriseret under Rim og vers.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.