1Hr Grutschske - Vinca'a fader
Vinca Eroica Von Herzbach tøvede lidt, da portneren trak nøglen u... [...]
Romaner · eksistentiel
5 år siden
2Hr Grutschske - 11 Lihlah lærer en ung mand...
Ved siden af specialkundesekretæren stod nu en ung ret høj let ko... [...]
Romaner · møde
8 år siden
3Hr Grutschske - 10 Lihlah og hendes velgøre...
På vejen tilbage til 'Den Dovne Bjørn' blev der ikke mælet et ord... [...]
Romaner · protektion, venlighed, beregning
8 år siden
3Hr Grutschske - 9 Der holdes forhør og viss...
Da de nåede det kombinerede forhørs og retslokale, befandt der si... [...]
Romaner · magt, afmagt
8 år siden
4Hr Grutschske - 8 Lihlah fortæller og Heinz...
Lihlah vågnede med et sæt. Den vel 8 årige pige der sad overfor h... [...]
Romaner · omsorg
9 år siden
2Hr Grutschske - 7 Hvor Hr Director Heinzvol...
Med få ord orienterede Direktør Grutschske vagten om situationen.... [...]
Romaner · følelser, ridderlighed
9 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Søren Skogstad Nielsen (f. 1941)
Irena lå i grøften ved siden af Chuikov.
   Foran dem havde de den smalle skovvej med dybe lerede hjulspor. De var stopgruppe 2. Ordren var kort. 'Tillad ingen fjendtlige køretøjer at passere'.
   Det var en god ordre. Irena havde sin PPSH1940 maskinpistol med 120 skud i 3 tromler og Chuikov en kasse med 15 RPG-43 antitank granater. Hvor de lå var der stille. Nu og da kunne en fugl overdøve den fjerne kanon torden. I stilheden lå Irena med tårer i sine øjne, Petrof - Petrof hvor er du? Petrofs lange, brune stærke hænder, med de sorte hår og lyse sener, smukke firkantede håndled og fingrene, der ligesom dansede på hende, der gik en gysen gennem hendes krop - den huskede - huskede mere, end hun kunne rumme.
   Chuikovs hænder var noget andet, korte grove bondehænder, som Chuikov selv, lav, bred, fremadrettet. Pludselig rørte Chuikov ved hendes albue og pegede. Ja, nu hørte hun, en svag hylende brummen, og bagved den, den klaskende lyd af bælter. Det var en Hanomag, hun genkendte lyden.
   Deres sted var dækket af visne grangrene. De lå lige bag et par store granitsten, i revnen imellem dem, så hun Hanomaggen. Den kørte stærkt og rutschede fra side til side i mudderet. De var stadig levende, så deres taktik virkede. Irena rejste sig med et sæt, Hanomaggen var 10 meter væk. Hun bestrøg bemandingen med sin maskinpistol. To ramte hun en tredie dukkede sig efter sin Schmeisser. Så sprang Chuikov frem med 2 RPGere, begge kast lykkedes. Fra fronten af Hanomaggen skød en stikflamme frem og den anden granat detonerede i mandskabsrummet. De kastede sig begge ned medens Køretøjet passerede efter sine egne love. Og så skete det, den gled ud i vejkanten, masede bragende gennem grantræerne, væltede og stoppede. Irena løb frem mod mandskabsrummet med aftrækkeren i bund. Så stoppede hun ved siden af det væltede køretøj og så op, der var helt stille. Hun hævede sig op til det øverste bælte, og sad på hug på drivhjulene. Førerlugen bevægede sig, hun gjorde sit våben klar og så en brun, stærk og smidig hånd, hvor blodet strømmede ud mellem fingrene, prøve at gribe fat i lugekarmen, det firkantede håndled var revet op til benet, der gik et sug af fortvivlelse gennem Irena. Endnu en hånd famlende op mod lugekarmen. Nu så hun dødningeringen, vågnede af sin forvirring og tømte magasinet ned i køretøjet.

Samtidigt snerrede en Schmeisser. Irena følte at det rykkede i hende, hun drejede langsomt rundt og faldt bagover med en undren - hans hænder - neglene de var helt rene.
Forfatterbemærkninger
Ukraine efteråret 1943

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/03-2013 21:04 af Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 423 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.