1Hr Grutschske - Vinca'a fader
Vinca Eroica Von Herzbach tøvede lidt, da portneren trak nøglen u... [...]
Romaner · eksistentiel
5 år siden
2Hr Grutschske - 11 Lihlah lærer en ung mand...
Ved siden af specialkundesekretæren stod nu en ung ret høj let ko... [...]
Romaner · møde
8 år siden
3Hr Grutschske - 10 Lihlah og hendes velgøre...
På vejen tilbage til 'Den Dovne Bjørn' blev der ikke mælet et ord... [...]
Romaner · protektion, venlighed, beregning
8 år siden
3Hr Grutschske - 9 Der holdes forhør og viss...
Da de nåede det kombinerede forhørs og retslokale, befandt der si... [...]
Romaner · magt, afmagt
8 år siden
4Hr Grutschske - 8 Lihlah fortæller og Heinz...
Lihlah vågnede med et sæt. Den vel 8 årige pige der sad overfor h... [...]
Romaner · omsorg
8 år siden
2Hr Grutschske - 7 Hvor Hr Director Heinzvol...
Med få ord orienterede Direktør Grutschske vagten om situationen.... [...]
Romaner · følelser, ridderlighed
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Søren Skogstad Nielsen (f. 1941)
Vinca Eroica Von Herzbach tøvede lidt, da portneren trak nøglen ud af døren, og med omhu fæstnede den i sit nøgleknippe. Dernæst fixerede hun på manden ved sin side. Bare den portner ville forsvinde ned i sit bur igen. Han bøjede hovedet: " Ja, værsågod frue. - Jeg tillader mig igen på vegne af husets personale, at udtrykke min kondolence." - Et smilehul anedes på Vincas kind, tidligere havde Portneren måske været hushovmester i en husholdning af et vist format. Portneren gled til side og forsvandt ned ad mahognitrappen.

Vinca kunne se ridserne og mærkerne på mahognidøren. Der var intet navneskilt. Det var stadigvæk tilstrækkeligt, at Portneren vidste, hvem der boede i ejendommen.

Vinca knejsede og rystede sin mørkebrune manke. Hun havde altid tænkt på dette sted som hendes og Pollys. Med fader på gæsteoptræden som et pust fra den store verden. Men omstændighederne havde lagt et slør mellem nu og før.
   Ja, duften af faders cigarer var der, hun snusede ind. Det var dem fra Grækenland. Så trådte hun ind. Lige da lyden fra dørlukningen nåede hende, sprang lysten frem til at løbe ind i det værelse, der havde været hendes, men samtidigt blev hun ramt af den kvalme, hun kendte fra 'Bädischer hohere reformbildungsschule für mädchen', når hun greb en af reformlærerinde i at tale, som om de var børn. I stedet gik hun til faders kontor -. Fader, forhen militær attache i det Østrig-Ungarnske kejserrige, tjenestegørende i det italienske. Fader, med kløften i hagen, med sin slængkappe, fader med sine automobilbriller, faders måde at afføre sig sine handsker, fader der altid trak det længste strå først, men aldrig tilsidst. Her havde han levet med mundkurv og snor. Med tjenestemands pensionen der tillod ham at leve alene med sin horde af rynkede elskerinder, der alle krævede deres.
   Vinca tændte gaslyset, det var der som altid. Hun så fedtet på dørene, hun så snavset i krogene, og trak pelsen tættere om sig. Stoppede så op foran døren til faders kontor, trak vejret og åbnede. Lyset faldt ind gennem vinduerne, der var ingen gardiner st se - Så genså hun hans arbejdsbord. Og trådte impulsivt et skidt nærmere. Papirfoldninger, papirblomster, alle i samme form, men i mange størrelser. Det var alperoser. Hun strøg en hånd hen over dem og tårer fyldte hendes øjne.
Forfatterbemærkninger
Fra Hr. Grutschske. En ung kvinde ankommer til sin nyligt afdøde faders lejlighed. Hun har ikke set ham i fem år. Hendes forhold til ham var dårligt fra prepuberteten og til hans død.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 04/09-2018 23:34 af Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 382 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.