4Forplumret eliksir
Jeg kysser koppen · med mine misfarvede hænder · Kærligheden truer · me... [...]
Digte · hverdagen, mørke
9 år siden
14Ældre kærlighed
Du danser ikke · med mig længere. · Du siger, det er fordi · jeg er beg... [...]
Digte · alderdom, kærlighed
10 år siden
7Den skinhellige gartner
Se hvad jeg dyrker! · Jeg vander varsomt · ungdoms kådhed · i terracott... [...]
Digte
11 år siden
12Strangers in the night
Solen kunne kun lige skimtes bag træerne for enden af alléen. Som... [...]
Kortprosa
11 år siden
10Den fortabte søn
Livsmodet sniger sig indenfor, · træder varsomt henover · det hvidbør... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Marlene Grann (f. 1986)
Solen kunne kun lige skimtes bag træerne for enden af alléen. Sommeren varede kun et øjeblik. Hun sad på bænken med de snirklede armlæn. Det var en meget smuk solnedgang. To fingre trommede på højre knæ. Hun rørte uroligt på sig. Trak vejret dybt og en kraftig rødmen blussede op, som om hun pludselig blev pinligt bevidst om sin fremtoning. Det var ikke en fejl, at hun var kommet. Det var meningen.

Han kom gående ned ad alléen. Skuttede sig let, selvom ingen vind rørte sig. Hans gang var adstadig, ikke usikker, men tøvende. Prøvende. Var de i virkeligheden ikke bare ligesom to generte teenagere, der skulle finde ind til hinanden?
   "Hej," sagde han. Han så hende i øjnene et øjeblik og slog så blikket ned. Ikke forceret. Hun kunne lugte lakrids i hans ånde. Han havde sat sig tre håndsbredder fra hende. Hun kunne mærke skepsis og resignation skylle ind over sig. Hvad skulle de tale om? Hvordan kunne overfladisk, intetsigende smalltalk nogensinde ende med, at de faldt hinanden om halsen og levede lykkeligt til deres dages ende?

"Jeg så en stor harekilling på vej herned," sagde han og smilede hen for sig. Hun kunne pludselig huske, hvorfor hun elskede ham. Hans akavede holdning, måden hvorpå han rastløst svingede med armene når han følte sig trængt op i en krog. Nu sad han med knyttede hænder. Kiggede ud i luften. Han havde aldrig været god til det med følelser. Men i aften kunne hun ikke hjælpe ham. Hun så på hans hænder. Grove og tørre, med flossede negle. Hun vidste, han ville trække sig væk, hvis hun forsøgte at få ham til at tale.

En flue landede på hans kno, men lettede igen før han nåede at reagere. Hun kunne mærke rastløsheden, irritationen over den larmende tavshed. "Jeg er så ked af det," sagde han og gav et kast med hovedet, som om han ærgede sig. Hun nikkede, selvom han ikke kunne se det. Det var ikke en fejl, at hun var kommet. "Jeg elsker dig, Far. Jeg håber vi ses igen." Hun rejste sig. Ikke abrupt. Fattet.

Først for enden af alléen lod hun den første tåre falde.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 18/06-2013 16:42 af Marlene Grann (LiliMarlene) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 360 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.