3Koldt udenfor
Det er så koldt udenfor · Hvis jeg var 11 sagde jeg ikke forstår · Je... [...]
Digte
10 år siden
2En sok i ærmet
Den morgen skete der noget usædvanligt. Asmus steg ud af sengen o... [...]
Noveller
10 år siden
1Drømmen om sørøveren
vi gynger og gynger · så vi snart vælter om · men synger kun synger · f... [...]
Rim og vers
10 år siden
1Virkeliheden
Jeg har svært ved at holde blikket fast på noget. Jeg har svært v... [...]
Fantasy
10 år siden
0Speedlagkage
"Så er der serveret," sagde Lars og trak et glasfad ud ad frysere... [...]
Noveller
10 år siden
2Hovedløs
Jeg vågnede og hældte de sidste dråber whisky ud over mine tømmer... [...]
Kortprosa
10 år siden
3En etøjet tyveknægt
"Tøm kassen eller jeg skyder kasketten af dig, så hovedet, og til... [...]
Kortprosa
10 år siden
1Midnatssol
Solen lå tungt i horisonten, sådan som den ligger ganske kort, nå... [...]
Noveller
10 år siden
2Jeg er bare mig
Hendes hjerte var alt for stor for hendes lille hjerne. Hun var f... [...]
Noveller
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Marcus Engel (f. 1989)
"Tøm kassen eller jeg skyder kasketten af dig, så hovedet, og til sidst alle tæerne, for dem skal heller ikke have lov til at tage med til himmerig," sagde jeg, eller noget i den stil, jeg var jo lettere påvirket, du ved, jeg fik sikkert kun sagt de to første ord. Så kom den her skingrende sindssyge kælling ind i butikken og stak en pistol lige op i siden af hovedet på mig og skød mig. Alt blev sort og jeg væltede om og troede sgu jeg var død, altså, efter sådan et skud, burde min hjernemasse jo hænge til salg på indkøbshylderne omkring mig. Der lå jeg så og troede at jeg var død, og nu skal jeg sige dig, det er sgu mærkeligt at tro man er død, for okay okay, det er så døden, nu skal jeg lære at leve med det, eller hvad siger man, du forstår hvad jeg mener. Det gik før eller siden op for mig, at selvom jeg ikke kunne se, så kunne jeg høre hvad der forgik i butikken. Jeg var ikke død, men jeg havde nu alligevel helt havde vænnet mig til døden, så jeg tænkte, hva fanden, manglede jeg allerede halvdelen af hjernen, så da hun skød gav det bare ekko derinde?
   Omkring mig kunne jeg høre at kvinden blev anholdt af politiet, den slags kællinger må jo ikke bære skydevåben, så hun skulle lige en tur på stationen. De troede alle at jeg var død, så de ventede bare på ambulancen til at hente min døde krop. Efter noget tid fik jeg synet tilbage, kun på det ene øje, så jeg tog min pistol, rejste mig og stak den i buksekanten. Jeg er jo en rigtig cowboy. Da jeg fik kigget mig omkring, kunne jeg se to skide betjente der stod og sigtede på mig. De var skide forvirret, som om de havde set en zombie. "C'mon, nu må i lige," sagde jeg, "jeg kommer lige fra dødsriget, skal jeg allerede tilbage igen? Jeg har knap nok fået søvn ud af øjnene."
   Jeg blev sendt til hospitalet, og det var her det blev rigtig mærkeligt. Kuglen var gået ind i venstre side af mit kranie, smadrede mit venstre øje og der blev sgu. Hvis jeg bukkede mig forover, ville kuglen sikkert rulle ud af min øjenhule og trille rundt nede på gulvet. Det viste sig, at kvinden, kællingen, cirkusartisten, kald hende hvad du vil, ja, hun ladte altså sine egne patroner, og hun var så skide bange for at pistolen skulle springe i luften i hånden på hende, så hun kom slet ikke noget skrald på. Nå, men, altså, hvor kom jeg fra, jo, de syede mig sammen og sendte mig i fængsel. Jeg var en omvendt mand. Jeg havde været død, og selvom jeg hurtigt vænnede mig til døden, så gjorde det noget ved mig at komme tilbage igen.
   I fængslet lærte jeg præcist hvad der var sket, det stod nemlig alt sammen forklaret i biblen, tro det eller lad være, jeg læste den sgu, kun 2ern selvfølgelig, jeg ikke den store læser. I biblen symboliserer venstre hånd alt det ufornuftige, onde og modbydelige, og den højre hånd symboliserer alt det fornuftige, gode og smukke. Fandeme om det ikke også gælder for øjnene og hvad de ser. Da jeg havde to øjne, så jeg både det gode og det onde, og så er det sgu svært at vælge side, det er der lavet mange film om, og hvis jeg havde læst andet end biblen og pornoplade, så kendte jeg måske også et par bøger om den slags. Nu har jeg kun mit højre øje, så ser jeg kun det gode, og nu skal jeg sige dig, når man aldrig ser ondt, så kan man heller ikke gøre ondt på andre. Der er bare en stor mangel ved det hele, jeg ser sgu heller ikke det onde i mig selv længere, kun det gode, så jeg ved aldrig hvornår jeg tager fejl.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/09-2013 21:05 af Marcus Engel (Luciano) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 664 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.