2Kærligheden ser dagens lys
Lige siden du kom, · har jeg ikke følt mig tom, · kærlighed blev til ... [...]
Digte · følelser, kærlighed, virkelighed
9 år siden
4Eventyret om os er begyndt
Din hud er smertelig blød, · Duften fortryller mig, · Mine øjne ser k... [...]
Digte
9 år siden
1Sommeren var voldsom i år
Sommeren var voldsom i år, · En sommer fuld af følelser, · Vi blev so... [...]
Digte
10 år siden
4Alt hvad der var mit
Jeg giver slip på dig · Men vores kærlighed vil jeg beholde · Du og j... [...]
Digte
10 år siden
6Jeg savner dig
Jeg har lyst til at skrige det ind i hovedet på dig, · jeg elsker d... [...]
Digte
10 år siden
4Alt kan mistes
I kirken sad du og holdt om mig. Din vinge omfavnede min sorg, så... [...]
Blandede tekster
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Juliane Thøger (f. 1983)
"Du ved godt, at mor og far er alkoholikere ik?...ehm de drikker alt for mange øl, hvidvin og sådan..." Vi var nåede halvvejs på stien, da kiggede jeg kort op på ham. Hvad mente han med det? Selvfølgelig vidste jeg det...eller det tror jeg da, at jeg vidste, tænkte jeg stille inde i mig selv. Han havde opfanget de konflikter der lå derhjemme, og lurede. Vi gik videre hen af den sortbelagte sti uden at sige noget. Jeg havde lyst til at sige højt, at jeg ikke havde lyst til at være derhjemme længere - det havde jeg ikke haft lyst til i mange år, men jeg lod være.

Vi kom ind i hans nye rækkehus, det så fedt ud. Der var persienner for vinduerne - det var jeg ikke vant til, for hos far og mor var der kun gardiner - ulækre nikotingule gardiner. Han viste mig rundt i huset, og der var også en have til med en lille terrasse, hvor vi satte os. Han strålede over hele ansigtet, hvor var han glad for det, han havde fået, og hvor var jeg glad for, at han smilte.

Han fortalte mig om en dag, da mor og far lå bevidstløse af druk, og jeg som lille gik ud for at lede efter ham. Jeg var gået ud til der, hvor han plejede at hænge ud sammen med sine venner, og det var et rent held, at han så mig. Han fulgte mig hjem, og mor og far fik en ordentlig skideballe af ham. Jeg kunne slet ikke huske noget som helst af det, men han havde altid passet på mig, det vidste jeg.

Jeg vidste ikke hvad jeg skulle sige, han havde altid været rigtig god til at sætte ord på, hvordan jeg havde det. Jeg var tryg i hans verden - i den verden hvor det fungerede, og hvor jeg ikke skulle tænke, se, lugte, eller føle noget til vores forældres drikkeri. Når jeg eller vores forældre var væk i længere tid af gangen derhjemmefra, blev jeg hurtigt urolig og bekymret. Mor og far havde gang på gang vist mig, hvordan alting flød og intet var sikkert dér, men jeg ville ikke have, at der skulle ske dem noget slemt.

Hos min bror var det sikkert, trygt, og selvom der ikke altid var ryddet op, så var der rart, og det var ligesom et hjem for mig. Jeg kunne godt lide duftene, og lyset der skinnede skævt ind igennem persiennerne. Hans pladespiller og anlæg stod bag en glasrude, og alle hans seje LP'er stod flot. Der lå støv inden bag ruden, jeg strøg fingeren hen af den nederste plade i reolen, og tegnede et hjerte.
Forfatterbemærkninger
Jeg husker i glimt, og husker ingen sammenhængende livshistorie fra opvæksten, så derfor står det for sig selv. Mine erindringer vil blive skrevet ned i brudstykker, som jeg husker dem.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/11-2013 19:21 af Juliane Thøger (Thøger) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 450 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.