Da Birthe genfandt sin datter


10 år siden 4 kommentarer Noveller

4Da Birthe genfandt sin datter
Alarmen vækker Birthe. Iphonen lyser op i mørket, samtidig med at... [...]
Noveller
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Jeppe Schmidt (f. 1987)
Alarmen vækker Birthe. Iphonen lyser op i mørket, samtidig med at U2's "It's a Beautiful Day" begynder at spille.
   Det blev sent i går. Igen havde Birthe meget arbejde med hjem. Birthe er mellemleder i en stor virksomhed. Et job som Birthe, har kæmpet for i mange år. Det har sågar kostet et ægteskab. Igen i aftes var Birthe så optaget af sit arbejde, at hun ikke nåede at sige godnat til sin 14-årige datter Christina. Birthe har besluttet sig for, at hun skal finde mere tid til Christina. Christina er ved at nå den alder, hvor hun har meget brug for sin mor. Hun ved at gå fra barn til kvinde.

Birthe står træt ud af sengen, og de to glas rødvin til arbejdet i går, gør heller ikke morgnen mere sprælsk. Hun klæder sig af, og stiller sig ind under bruseren. Mens hun står under bruseren, tænker hun, hvad hun kan gøre for at genfinde de hyggelige stunder med Christina. Hun bliver enig med sig selv om, at hun først vil lave en lækker morgenmad, så de kan starte dagen sammen. Senere vil hun tage tidligere fri, så Christina og hende, kan komme ud og shoppe lidt. Christina har i lang tid snakket om, at hun gerne vil have nogle nye møbler på sit værelse. Selvom Birthe og Christina bor i et stort hus i en forstad til Storbyen, som er renoveret for få år siden, så er der altid mulighed for at købe nye ting til huset. Hvis Birthe skærer ind til benet, bruger hun måske lidt for mange penge.

Birthe stiger ud af badet, og går med et håndklæde svøbt om kroppen hen til sit walk-in closet. Hun vælger et sæt dyrt designer tøj, som både signalere klasse, stil, "Jeg-er-chefen" samtidig med at det er lidt udfordrende.
   Hun går stille op mod Christinas værelse, som ligger på 1. salen, for at give hende besked om, at der er morgenmad i køkkenet 10 minutter senere.

Christina vågner ved at døren bliver åbnet, og hendes mor stikker hovedet ind. "Der er morgenmad om 10 minutter". Christina vender sig om på den anden side, og vil lige samle tankerne inden hun står op. Igen i aftes var hendes mor fordybet i sit arbejde og en flaske vin. Christina kiggede på hende i 5 minutter, før hun besluttede ikke at sige godnat til hende, men bare gå i seng. Da hun kom op i sin seng, lå hun og kiggede op i loftet. Hun tænkte, at hun gerne ville have, at hendes mor var mere deltagende, og ikke altid havde arbejde med hjem. Hun kunne også fornemme, at hendes mor var stresset over nogle ting. Christina vidste dog ikke hvad, men kunne høre at hendes lunte var blevet kortere.
   Mens Christina lå på ryggen og tænkte, begyndte tårerne at trille ligeså stille ned af hendes kinder. Hvor hun dog savnede sin far. Han flyttede for et par år siden, fordi han hele tiden skændtes med mor. De sagde begge at det ikke var hendes skyld, men hun vidste at selvom de ikke ville indrømme det, så bar hun alligevel en del af skylden.
   Christinas far, Bent, havde ligesom Birthe en lederstilling, som optog en del tid. Deres diskussioner gik næsten altid ud på, hvem der skulle passe hjemmet, for der var altid så meget arbejde. Christina følte at hun også hørte under hjemmet.
   Efter mange måneders skænderi, blev forældrene enige om at flytte hver til sit. Det vil sige, at Bent flyttede fra det hus de havde købt sammen, mens Birthe og Christina blev boende.
   Huset havde været til salg en overgang, men på grund af finanskrisen, så kunne det ikke sælges.

Christina står ud af sengen, og tager tøj på. Hun håber på at tilbringe mere tid med sin mor. I første omgang ved at spise morgenmad sammen. Christina tænker, at det er længe siden hun har snakket med sin far, og hun skal huske at ringe til ham.

Da Birthe har vækket Christina, går hun ned af trappen, og mod køkkenet. Hun starter med at riste toastbrød, men da hun har lagt brødene i risteren, bliver hun i tvivl om, Christina plejer at spise yoghurt til morgenmad. Hun bliver enig med sig selv om, at lave begge dele. Hvad Christina ikke spiser, spiser hun selv. Hun tænder for den fuld automatiske espressomaskine, som enhver travl moderne arbejdende kvinde burde købe. Det sparer meget tid, selvom kaffen bliver lidt dyrere.
   Hun brygger sig en dobbelt espresso. Da kaffen er færdig, kommer Christina gående ned af trappen.

Christina kommer ned i køkkenet, og ser at Birthe har lavet en dejlig morgenmad. Der er både en skål yoghurt med müsli og bær, og der er toastbrød. Christina giver sin mor et stort godmorgen kram.
   Christina spiser hurtigt og grådigt sin morgenmad, mens Birthe nyder sin kaffe. Birthe spørger Christina, om hun har planer til eftermiddag, og hvis hun ikke har, så vil Birthe gerne have hende med i Ikea for at kigge på nye møbler til Christinas værelse. Det vil Christina enormt gerne, og hun må blinke lidt vand væk fra øjet, for det virker som om at hendes bønner er blevet hørt. Hun kommer til at tilbringe mere tid med sin mor.

Mens Christina spiser sin morgenmad, kan Birthe ikke lade være med at kigge på hende. Birthe synes Christina er meget smuk, men også blevet mere voksen. Hun kan ikke forstå, hvorfor de ikke tilbringer mere tid sammen, og det slår hende, at det ikke er Christinas skyld.

Da Birthe har drukket sin kaffe, er hun klar til at tage på arbejde. Hun aftaler med Christina, at de mødes hjemme omkring kl. 15, så de kan tage i Ikea.

Christina kan næsten ikke vente til skoledagen er overstået. Da timerne endelig er overstået, så cykler hun noget hurtigere end hun plejer. I dag er der jo noget at komme hjem til. Hun har allerede fundet de møbler hun gerne vil have. Nu er det bare om at få mor til at være med på idéen.

Birthes arbejdsdag snegler sig afsted. Idag venter hun bare på, at klokken bliver 14.30, så hun kan tage afsted. Hun har aflyst alt efter kl. 14, så hun har lidt tid at løbe på.
   Da klokken endelig bliver 14.30, skynder Birthe sig ned i sin sorte åbne Peugeot 206 CC, og vender snuden hjemad. Hun smiler og synger hele vejen, og kører måske også lidt stærkere end man må.
   Da hun kommer hjem, ser hun at Christinas cykel står ved siden af døren, og hun går ind for at finde Christina. Christina kommer hende i møde, og hun får et stort kram og et kys på kinden. Det er lang tid siden, hun har fået det. Birthe kan mærke dybt nede i maven, at dette er den rigtige beslutning. Hun behøver ikke det store nyrenoverede hus, den smarte bil, det moderne tøj eller det prestigefyldte job. Hun vil være godt tilfreds med et mindre job, et mindre hjem, almindeligt pænt tøj, men et meget bedre og tættere forhold til datteren.

De to piger sætter sig ud og bilen, og gør klar til at køre mod Ikea. På vej mod storbyen, snakker de om både drenge, skole, arbejde og mange andre ting.
   Birthe beslutter sig for, at fortælle Christina, om de tanker hun går med. Hun vil gerne have et job, hvor der er mere tid til Christina. Det betyder at de måske skal flytte et andet sted hen. Det gør ikke Christina noget, for hun er ligeglad med hvor de bor, så længe hun bare kan se mere til sin mor.
   I dette bevægende øjeblik hvor de begge kigger hinanden i øjnene, bare et sekund, er det tydeligt at se, at de begge er rørte, og glade for at de har genfundet hinanden.

Øjeblikket ødelægges af en skærende, tinnitus høj lyd, af metal mod metal.
Forfatterbemærkninger
Jeg glæder mig til den feedback der kommer, selvom det er angstprovokerende når det stadig er blandt de første gange.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/05-2014 20:33 af Jeppe Schmidt og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 1315 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.