Tatoverer et had til det fremmede


10 år siden 3 kommentarer Kortprosa

1Fragment om Daniel
Jeg husker lugten af den. Du kom fræsende og alle os børn løb ud ... [...]
Blandede tekster
10 år siden
3Tatoverer et had til det fremmede
Han trækker hætten tættere om sig og skynder sig, uden at kigge s... [...]
Kortprosa
10 år siden
4Christian Askersen
Dengang de havde mødtes havde hun været så lys og glad. Hun smile... [...]
Noveller
11 år siden
3Bum
Hun løber, ånder tungt, træder på en kvist som knækker og det giv... [...]
Kortprosa
11 år siden
2Pokkers stjerner
Asbjørn giver et forskrækket hvin fra sig, da jeg træder ind i de... [...]
Noveller
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Cecilie Knudsen (f. 1994)
Han trækker hætten tættere om sig og skynder sig, uden at kigge sig for, ud på vejen. De tynde kondisko bliver gennemblødte i sjappet. Han vender sig om og ser gennem sneen det lysende vindue bag hvilket hele familien sidder og hygger sig. Mor blev for fuld og lod hadet skinne igennem. Så kan han ikke være der. Han går, på trods af resten af familiens protester. Vil tilbage dertil hvor han intet betyder og alt indsnævres til basale følelser som sult og træthed. Vrede. Han hamrer sin knytnæve ind i busskiltet. Løber, går, stopper. Sukker. Venter på bussen og tager den tilbage ud til Volleren.
   Tilbage hvor han hører til, ringer han til ham med det samme. Han kommer og de udveksler nødvendigheder. Den ene får det hvide stof han har brug for, den anden de penge den første havde fået af sin moster til at købe mad for. Den anden går, og igen står han alene. Han kigger rundt i lejligheden. Går lidt, sidder lidt. Går ud og kigger sig i spejlet.
   Synet der møder ham chokerer ham. Han er næsten upåvirket af det hvide for første gang i lang tid. Ser sig selv uden sløret og minderne. Den buttede, glade dreng med smilehuller og briller er væk. I stedet kigger han på en mand, 27 år, som ligner én på 50. Han er udmattet, har hule kinder og indsunkne, grå øjne. Hans tænder er rådne. Han smiler. Ser hvor uhyggelig han ser ud. Som et skelet. Beslutter sig for ikke at smile mere.
   Tager det hvide og sover en urolig søvn. Vågner og tænker på hadet. Han hader ikke den mor som hader ham. Han hader alle dem hvis skyld det i virkeligheden er. De fremmede. De sorte. Ikke-danskerne som i deres nassende adfærd ødelægger den Voller han er vokset op i, som hans mor er vokset op i. Som han er sikker på har plantet hadet i hans mor som hun projicerer over på ham. Han hader. Hader. Hader. Hader. Ligesom hun, hader han det som er lettest. Hader det som gør mindst ondt at hade.
   Vågner igen når det er lyst. Går ned til nålen. Vil have beviser. Vil have det ud af hovedet, ud fra kroppen, ud på kroppen. Et had til det kendte gør for ondt. Tatoverer et had til det fremmede. 100 % dansk. White Pride!
Forfatterbemærkninger
Dette er en del af et projekt jeg arbejder på om min fætter. Det er en stor del virkelighed, en ligeså stor del mig. Det er en måde at bearbejde nogle... Ugerninger som at blevet gjort mod ham. Jeg forsøger at sone på vegne af den verden, det samfund og den familie som har svigtet ham.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/06-2014 21:17 af Cecilie Knudsen (Culle) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 394 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.