3Må se mig selv i øjnene
Blandt de øjenløse eksistenser · Går jeg ensom rundt og søger · Søger... [...]
Digte · forhåbninger, mindreværdsfølelse, tabt lykke
4 år siden
0Selvet
Verden higer efter selvets anerkendelse · Uden den stopper udviklin... [...]
Digte · eksistentielt, erkendelse, anderledes
4 år siden
1Det mørke i de lyse nætter
Stemmerne i natten fortæller historier · Både de gode og de onde · De... [...]
Digte · savn, natten, fred
4 år siden
4Sorgens faser
At miste livet · At miste modet · At miste den man har kær · At miste s... [...]
Digte
5 år siden
3Det Intetsigende!
Hvem er det intetsigende menneske? · Er det den person som andre ik... [...]
Digte · kulturdebat, letkøbte løsninger, teenagere
6 år siden
5Det hvide farvel
Det fyger omkring mig, · jeg fryser og mister orienteringen, · jeg er... [...]
Digte · ensomhed, afmagt, danmark
6 år siden
4Forsvundet!
Så oprandt dagen hvor visheden kom frem, · dagen hvor en forældres ... [...]
Digte · magtesløshed, hjertesorg, mord
7 år siden
1Antorini på Safari
Rovdriften fortsætter i vores verden, · Alt skal helst være så perf... [...]
Digte · hverdag, magtesløshed, sort humor
7 år siden
3Miss Danmark?
Det smukke i et menneske ligger i detaljen, · af hver eneste lille ... [...]
Digte · hyldest, livsglæde, skønhed
7 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Patrick Larsen (f. 1983)
Jeg blev bygget den 26. september 1966. Jeg bor på Engplads. Huset er en lejlighed på 7 etager. Øverst oppe bor Hr. Mortensen, før ham boede der en Rasmussen, men ham kom politiet og skulle hente fordi han havde været på indbrud på hjørnet af Stålegade, og Jernbaneallé i juvelérforretningen. Han havde stjålet alle smykkerne, og taget pengekassen, fordi juveleren havde glemt at tage den med hjem. Der var 7000kr. i kontanter. Da politiet kom for at hente Rasmussen, havde han taget en hel håndfuld sovepiller, og var altså død. Det snakkede konerne om 8 dage senere. Ligeså snart de mødtes på mig, gik det løs. Hr. Mortensen er meget stille af sig. Jeg ser ham om morgenen når han kører på arbejde. Han har altid sorte velpudsede sko på, og han går meget stille op og ned af mig. Han har ruskindsjakke på og en grå hat. Han er ungkarl.
På 6. etage bor Fru Hansen, hun er enke, hendes mand blev dræbt da han kørte galt i en lastvogn, han var vognfører. Fru Hansen plejer at gå ned om morgenen kl. 7:30 efter 2 liter mælk og 2 rundstykker. Hun tramper altid så voldsomt. Hun bor meget smart, når hun går ind og ud af døren, skynder jeg mig altid at kigge ind så jeg kan se, hvordan hun bor.
På 5. etage bor Hr. & Fru Svendsen. Hr. Svendsen er lærer på Bakkemark Skole. Ham ser jeg heller ikke meget til, kun om morgenen når han går i skole. Når han kommer hjem bliver han siddende inde hele dagen. Jeg har forresten også hørt nogle skoleelever sige, at det er strengt at gå i skole. Fru Svendsen, er husmoderafløser og er næsten heller aldrig hjemme, og når hun endelig er, så skændes de altid så Fru Hansen må banke på væggen eller gå ind og ringe på og sige at hun ikke vil have sin middagssøvn ødelagt.
På 4. etage bor Hr. & Fru Nielsen, de har en modbydelig søn, han og hans kammerater går og sparker på mig hver dag. Hr. Nielsen arbejder for dagbladet: "Engplads Tidende". Fru Nielsen er hjemmegående husmor. De er meget flinke mennesker. Fru Nielsen plejer at vaske mig når jeg er beskidt. Der plejer at komme en rengøringskone og vasker mig en gang om ugen.
På 3. Etage bor der er en ung pige som hedder Frk. Baun. Hun bliver student til næste sommer. Hver aften ved 20:00 tiden, kommer der en hel flok unge og de morer sig med popmusik og ved 23:00 tiden når de skal hjem, er de som regel fulde. Forleden aften de skulle hjem, var der en der var så fuld at han faldt ned af mig, så han fik hjernerystelse. De andre stod bare og grinede, men hjalp ham alligevel op. En sød pige sagde at de nok blev nødt til at følge ham hjem.
På 2. Etage bor der en gammel kunstmaler. Jeg ved ikke hvad han hedder, men de kalder ham Gamle Kjøller. Han maler flotte motiver. Der var en ung langhåret provo forleden dag og købte et billede, han fik det ikke pakket ind så jeg kunne se det. Til den pris han skulle have for det det, skal det så sandelig også være flot. Han måtte betale 1000kr. for det, og han så ikke engang forbavset ud.
På 1. etage bor Hr. & Fru Jensen. de er lige flyttet ind for en måned siden. Jeg har endnu ikke fundet ud af hvor de arbejder. Hr. Jensen går kl. 10:00 og kommer hjem kl. 17:00. Gad vide om han er direktør eller sådan noget. Fru Jensen går kl. 13:00 og kommer hjem kl. 19:30-20:00 om aftenen. Jeg gad vide hvad hun laver. Men det skal jeg tidsnok få at vide af sladrekællingerne. Jeg hørte de sagde i går at de var nogle mærkelige mennesker. Nu skal Fru Hansen til at være venner med hende, og så får de sikkert en hel del at vide.
I stuen bor viceværten Holm. Han er det rareste menneske jeg kender, næst efter Fru Nielsen. Han sørger altid for der er rent og hyggeligt i huset.
Nå, nu kommer Fru Nielsen og vasker mig, så må jeg hellere slutte.
Forfatterbemærkninger
I skal ikke tage jer af evt. fejl, da det er lidt af et eksperiment det her. Håber det trods alt bliver vel modtaget.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/08-2014 21:02 af Patrick Larsen (Palle17) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 702 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.