5Kalkgraven
Jeg husker den dag min lillebror faldt i kalkgraven som var det i... [...]
Kortprosa · barndom
8 år siden
6De røde sko
Hun glædede sig. Det var i dag hun skulle hjem til far. Hele afte... [...]
Kortprosa
9 år siden
28Skæbnehjulet
Cecilie vågnede med bankende hjerte. Hvad var det for en lyd, der... [...]
Noveller
11 år siden
23En ond drøm
Stemmerne kommer langt væk fra. Først lave og utydelige, så højer... [...]
Noveller · krimi
13 år siden
5Når søen kruser
Jeg går frem og tilbage i cellen, tre skridt den ene vej og tre s... [...]
Noveller
13 år siden
21Den sidste rejse
Henriette · Da jeg vågnede, vidste jeg med det samme, at noget var ... [...]
Noveller
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Pia Andersson (f. 1968)
Hun glædede sig. Det var i dag hun skulle hjem til far. Hele aftenen før havde hun kun tænkt på det, havde ikke talt om andet. Om hvad de mon skulle lave, om far mon også glædede sig og om han nu huskede at købe den rullepølse hun så godt kunne lide. Det havde han ikke gjort sidste gang.

Men mest af alt glædede hun sig til at vise far de nye, røde sko, hun havde fået af mormor. De var skinnende og af lak og havde fine spænder ovenpå. Hun havde stillet dem frem allerede om aftenen, hun havde pudset på dem, som hun havde set far gøre, dengang han stadig boede hjemme - med lidt spyt og bluseærmet. Mor ville ikke bryde sig om det, havde hun på fornemmelsen, så hun havde gjort det, da mor var optaget af noget andet.

Dukkerne skulle også med, og sad allerede parate i dukkevognen til når far kom og hentede hende. Far havde en stor fin bil, så der kunne nok blive plads til dukkerne også.

Mon han kom alene i dag? Det var ikke altid, nogen gange havde han haft en fremmed dame med eller hun havde ventet derhjemme i fars nye hus. Hun kunne bedst lide når det kun var de to, for når der var en dame med, havde far ikke så meget tid til hende. Så sad hun mest og så fjernsyn. Det var nu også meget rart at få lov til. Og en af damerne havde været rigtig sød og talt med hende. Men de fleste kiggede bare på hende, sagde hej, og så var det ligesom om hun ikke var der. Det kunne hun ikke lide.

Hun kiggede på skoene igen. Fjernede et lille støvkorn.

Der var også de gange han ikke var kommet alligevel. Så var hun blevet rigtig ked af det og havde grædt. Mor havde prøvet at trøste, men det havde ikke hjulpet, hun havde bare skældt mor ud i stedet. Og mor var slet ikke blevet vred, som hun ellers ville være blevet. Hun havde bare kigget på hende med tårer i øjnene og talt til hende med en meget blød stemme. Det kunne hun godt lide. Om aftenen havde de fået hendes livret og set en film sammen. Det kunne hun også godt lide. Men hun ville alligevel hellere have haft far.

Så. Nu ringede det på døren. Hendes hjerte begyndte at banke hurtigere. Var det mon far? Hun skyndte sig ud og lukke op.

"Far!" Hun kastede sig i hans arme. "Så kom du!"

"Selvfølgelig, prinsesse."

Han var alene. Hun smilede og gik ind for at hente de nye sko.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/09-2014 22:38 af Pia Andersson (Lautopia) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 441 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.