1Simons store gilde 5
Den klamme ungarske langgossælger Pfister havde tænkt sig at slå ... [...]
Kortprosa
7 år siden
0Simons store gilde 4
Da de fleste var blevet mætte, blev der spillet op til Limbo (et ... [...]
Kortprosa
7 år siden
0Simons store gilde 3
På fortovet lå ridderpræsten i en blodpøl, og der var bomstille, ... [...]
Kortprosa
7 år siden
1Simons store gilde 2
Inden for var festen så småt ved at komme i gang. Den lystige hav... [...]
Kortprosa
7 år siden
3Simons store gilde 1
Simon besluttede at holde et et mægtigt gilde for alle sine hoved... [...]
Kortprosa
8 år siden
1Havenes Beskytter 7
Kejserens store legerum var fyldt med alskens legetøj fra den sto... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes Beskytter 6
Tuk-tukken brød sammen umiddelbart før de nåede frem til paladset... [...]
Fantasy
8 år siden
4Havenes Beskytter 5
Da de steg af toget, blev de totalt blændet af den gyldne bys ove... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes Beskytter 4
S-toget var et gammelt udrangeret tog "ovenfra", og det forlod sk... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes beskytter 3
De susede af sted gennem den lange undersøiske gang. Havenes sand... [...]
Fantasy
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Simon Katona-Peyk (f. 1992)
Kampen blev kort. Den nye havmands sabel var så rusten, at den brækkede, så snart han svingede den. Jeg overgiver mig, råbte han. Det var godt for Havenes Beskytter, der ikke havde nogen som helst forstand på at kæmpe, og som derved fik en sejr uden anstrengelse. Den fremmede rakte hånden frem og præsenterede sig: Valius Helium, tidligere pølsemand og bademester på Bellevue strand, nu havfoged samme sted.
   Hvem fanden har gjort dig til havfoged? råbte beskytteren forørnet. Jeg er havenes beskytter og absolut chef over de danske strande. Og jeg holder havene rene.
   Ja, jeg personligt kan godt anerkende det, jeg er jo blevet besejret i ærlig kamp Men det er tvivlsomt om broderskabet og logen kan. og jeg kan sige med sikkerhed, at Kejseren over alle have ikke regner det for noget som helst.
   Hvem satan er det? råbte Havenes Beskytter hvidglødende af raseri.
   Ja, logen kan du møde om et par timer. De vil sandsynligvis ydmyge dig og gøre dig til duksedreng i en længere periode, inden du kan blive medlem. Kejseren bor på sit slot i undervandsbyen Østersøens vidunderlige Perle, og ham vil du sandsynligvis aldrig komme i berøring med. He, he.
   Jeg vil fanme da skide på logen. Jeg skal sgu ikke være duksedreng for nogen. Og kejseren, hvis han overhovedet findes, vil jeg opsøge og smide ned af den trone, han måske har. Jeg er sikker på, at han er et røvhul, der kalder sig noget, han ikke er.
   Godt ord igen, sagde Valius Helium. Jeg kan mærke, at du bliver meget ophidset. Jeg bliver helt bange for dit hjerte. Lad os slappe af med en dejlig omgang fish' n chips og en kop rosenvand. Der ligger en bod lige om hjørnet.
   Beskytteren lagde mærke til, at der kom en del mennesker og gik forbi dem; og da han nævnte det for sin nye ledsager, sagde denne, at det mest var turister, der ville bese underhavsriget. Min søn har fundet ud af, hvilken fidus det er at sælge billetter herned. Han er en gæv knægt, fanme om han ikke er. Havenes Beskytter kommenterede ikke dette, men tænkte ved sig selv, at den fidus skulle han have del i.
   Boden var en gammel pølsevogn og bestyreren en lige så gammel mand iført smarte speedoes og sydvest. Udover fish'n chips solgte han sildesandwich, rosenvand og havvandssodavand. Maden var udmærket og beskytterens nye ven betalte med en selvlysende fedtsten.
   Havenes Beskytter besluttede sig for trods alt at besøge logen. Hans nye ven førte an. De kom ind i et rum møbleret med gamle liggestole. På den ene sidevæg hang en samling piber af forskellig slags, og på den anden billeder af tidligere prægtige formænd. De fleste var af en eller anden grund fotograferet med blottet lem. På bagvæggen hang der udstoppede fisk og en del skrammel fra havet.
   I liggestolene sad logebrødrene, en række mærkværdige typer i svømmedragter, med svømmebriller og broderskabskasketter. Hvem fanden er han, råbte de som med en mund.
   Jeg er havenes beskytter, ingen er over mig, og jeg er kommet for at overtage denne forening.Sætter I jer imod dette, skal I lige vide, at jeg har venner blandt fiskerne nordenfjords, og de er i stand til at uddele tæsk efter noder, blå øjne, flækkede læber og det, der er værre.
   Så snart logebrødrene hørte fiskerne nordenfjords nævn, gav de flæbende og småtudende op. Hil vores nye formand, råbte de, hil havenes mægtige beskytter.
   Derefter blev han indviet i logens latterlige ritualer (bl. a. skulle de med bind for øjnene sætte hale på æselet, spille ludo, sænke slagskibe og bide til bollen), hvorefter de festede hele natten og drak lunkent, stærkt berusende saltvandsøl.
   Næste morgen spurgte han sin følgesvend om vejen til den strålende undervandsby. Togstationen ligger ud for badeanstalten Helgoland. Det er langt at gå, men vi kan tage min tandem. Og det gjorde de.
   (Fortsættes)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/08-2015 21:33 af Simon Katona-Peyk (SimonKP) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 645 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.