1Simons store gilde 5
Den klamme ungarske langgossælger Pfister havde tænkt sig at slå ... [...]
Kortprosa
7 år siden
0Simons store gilde 4
Da de fleste var blevet mætte, blev der spillet op til Limbo (et ... [...]
Kortprosa
7 år siden
0Simons store gilde 3
På fortovet lå ridderpræsten i en blodpøl, og der var bomstille, ... [...]
Kortprosa
7 år siden
1Simons store gilde 2
Inden for var festen så småt ved at komme i gang. Den lystige hav... [...]
Kortprosa
7 år siden
3Simons store gilde 1
Simon besluttede at holde et et mægtigt gilde for alle sine hoved... [...]
Kortprosa
7 år siden
1Havenes Beskytter 7
Kejserens store legerum var fyldt med alskens legetøj fra den sto... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes Beskytter 6
Tuk-tukken brød sammen umiddelbart før de nåede frem til paladset... [...]
Fantasy
8 år siden
4Havenes Beskytter 5
Da de steg af toget, blev de totalt blændet af den gyldne bys ove... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes Beskytter 4
S-toget var et gammelt udrangeret tog "ovenfra", og det forlod sk... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes beskytter 3
De susede af sted gennem den lange undersøiske gang. Havenes sand... [...]
Fantasy
8 år siden
3Havenes beskytter
Kampen blev kort. Den nye havmands sabel var så rusten, at den br... [...]
Fantasy
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Simon Katona-Peyk (f. 1992)
Inden for var festen så småt ved at komme i gang. Den lystige havde medbragt en vittighedsbog, som han flittigt læste op af, og han underholdt i øvrigt forsamlingen med at sætte ild til sine prutter. Han havde den tidligere kejser over alle have med i en hundesnor (hans hund, Justus, var død). Fiskerne Nordenfjords arrangerede en armlægningskonkurrence, som til deres store ærgrelse klart blev vundet af Shadowman. Pastor Moe læste sin tordenprædiken op for døve øren, og Yrsa kneppede sig rig i et lille aflukke i et hjørne af salen. Biskob Volmer og overlærer Clausen kom i heftig debat om, hvor i byen, man fik den bedste hakkebøf. Pizzabudet Kalle forsøgte at komme med i debatten, idet han hævdede, at pizzaer var bedre end bøffer. Herfor inkasserede han et nakkedrag og en hvas bemærkning om ikke at blande sig, når voksne snakker. Det græd han lidt over.
   Nu skete der det, at nogle party-crashere trængte ind i salen: Fantomet, ånden der vandrer, den genopståede halvrådne, men stadigvæk liderlige krokone, og til alles jubel, ikke mindst tarzanklubbens medlemmer, Tarzan abernes konge med hustruen Jane og sønnen Bomba.
   Nu intonerede mandolinorkestret. De nåede at spille et par tyske sange og lidt julemusik, inden de blev buet ud. Så var det tubaspillerens tur, men han fik ikke en tone frem, da Rollouwe havde hældt sæbevand i hans tuba, således at der ikke kom andet ud af hans anstrengelser end sæbebobler. Verdammt sagde han. Da han forsøgte sig med lidt jodlen, var der nogle, der stoppede en klud i munden på ham. Endelig kom de berømte Muddi og Salamidrengene på scenen. Det viste sig, at de ikke havde i sinde at spille live, men kun playback. Dertil havde de medbragt en slidt og udgået cd, som deres landlige manager havde erhvervet på et jysk loppemarked. Cd'en var desværre så ridset og ramponeret, at det blev en total fiasko, hvorpå bandet blev smidt på porten af fiskerne Nordenfjords, der havde glædet sig til koncerten.
   Nu hændte der en del i hastig rækkefølge. Simon havde planlagt forskellige konkurrencer og selskabslege, som ingen gad deltage i. Derimod foreslog den ædle og standhaftige vandrende ridder, at der skulle afholdes en ridderturnering med heste og lanser uden for Forum. Det lod sig ikke rigtigt gøre, da han var den eneste, der havde hest - og dog. Den tidligere præst og pirat i Nordatlanten, der jo var med på alt, hvad der angik ridderting, råbte, at den vandrende ridder bare kunne komme an i en åben dyst, thi jeg har lansen med. Han foldede den sammenklappelige lanse ud og gik i forvejen, idet han kækt råbte: skide være med, at jeg ingen hest har, jeg klarer mig endda.
   De stillede op uden for Forums hovedindgang, og en stor del af de øvrige gæster myldrede ud for at se kampen. Ridderen tordnede frem på sin hest, og ridderpræsten tog tilløb og stormede vaklende frem mod sin uundgåelige død. Bagefter blev der stille, en stilhed der kun blev brudt af den lystige, der slog en skid, der kunne høres viden om.
   I mellemtiden var pastor Moe gået på toilettet for at lette sig. Her fik han som det første øje på pedellen, der foroverbøjet var i færd med at rense håndvasken. Da denne ikke ønskede at få sine bukser smudset til, havde han taget dem af og stod i bare røv. Ved synet af dette blev pastoren på én gang både flov og opstemt, og han blev grebet af stor lyst. Han greb fat i pedellens hofter og skændede ham som en brunstig tyr.
   Hvad sker der dog her, udbrød den ydmyge pedel, mens pastor Moe stønnede ekstatisk.
   Bagefter fortrød præsten bittert. Skrup ud, frister, råbte han til pedellen. Åh Jesus frels mig fra disse anfægtelser. Jeg havde aldrig troet, at jeg havde den slags i mig. Det er Satan, der er på spil. I det samme gik døren op, og jungledrengen Bomba kom ind kun iført leopardbukser. Hej min dreng, sagde den sveddryppende præst savlende, sikke du dog fryser og har gåsehud dit lille skind. En dejlig lækkerbisken
   er du.
   Synes du? Spurgte Bomba koket. Jeg har ellers fået at vide, at jeg er lidt buttet. Hov hvad laver pastoren? Av det gør ondt. Far Tarzan!, far Tarzan! Jeg er i nød. Tarzan kunne imidlertid ikke høre noget som helst, da han var yderst aktiv sammen med Yrsa i det lille rum (Hjerterummet, som det blev kaldt). Jane var heller ikke i stand til at komme sønnen til undsætning, da hun var tilskuer til den fabelagtige rudderturnering

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/07-2016 19:45 af Simon Katona-Peyk (SimonKP) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 758 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.