En opdaget opfindelse


5 år siden 4 kommentarer Filosofihulen tid mysterium opdagelse

2Et samfund i krisetilstand
Samfundssind · Vi står sammen hver for sig og lukker alle ind. · Konf... [...]
Digte · samfundsdebat, konflikt, diskussion
1 år siden
2Pigen med den skjulte skyggeside
Nu sidder pigen her igen. Alene. Tårerne, som er afledt af frustr... [...]
Noveller · sindet, skygge, indre konflikt
1 år siden
4En opdaget opfindelse
Vi lever en verden hvor vi søger en forklaring på alt "hvor komme... [...]
Filosofihulen · tid, mysterium, opdagelse
5 år siden
3Reflektion
"Har du nogen sinde tænkt på hvem du vil være?" · "Og hvorfor du vi... [...]
Filosofihulen · identitet, virkelighed, livet
6 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Jasmina Andersen (f. 1996)
Vi lever en verden hvor vi søger en forklaring på alt "hvor kommer vi fra? Hvorfor agere mennesker og dyr som de gør? Og hvordan er livet og universet overhovedet opstået?". Igennem historien har mennesket opfundet og udviklet modeller og teorier, som kan beskrive dele af universets og livets opståen. Mennesket har udviklet matematiske modeller der driver den teknologi, som igennem historien har kunnet hjælpe og behage mennesket. Vi har teorier som beskriver hvorfor mennesker og dyr agere som de gør. Og vi har teorier der beskriver hvordan et menneskes adfærd og kognitive processer udvikler sig når mennesket går fra at være barn til voksen. Men videnskabsfolk er fortsat i gang med at opfinde og udvikle nye modeller og teorier, som kan kortlægge universets og livets opståen for bedre at kunne forstå mennesket.

Men tænk hvis alle verdens løste, som uløste mysterier, gåder, modeller og teorier blot er en opdagelse. Tænk hvis matematikken blot er en opdagelse og ikke en opfindelse. Tænk hvis menneskets utallige adfærdsteorier udelukkende er opdagelser, som har fået tilegnet sig sine egne akademiske edikter. Og tænk hvis universets mysterium blot er en ufuldkommen illusion, som ikke er blevet opdaget. Hvordan ville dit verdensbillede så se ud?


Mange ville se dette verdensbillede, som værende fremmed og usikkert, eftersom dette verdensbillede i højere grad får mennesket til at reflektere over ens egen tilværelse. For hvis alt er en opdagelse, hvor lang tid vil der så gå før det næste mysterium er løst og hvor lang vil opdagelsesrejsen være?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/09-2015 22:39 af Jasmina Andersen (Minsen) og er kategoriseret under Filosofihulen.
Teksten er på 250 ord og lix-tallet er 49.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.