Reflektion


6 år siden 3 kommentarer Filosofihulen identitet virkelighed livet

2Et samfund i krisetilstand
Samfundssind · Vi står sammen hver for sig og lukker alle ind. · Konf... [...]
Digte · samfundsdebat, konflikt, diskussion
1 år siden
2Pigen med den skjulte skyggeside
Nu sidder pigen her igen. Alene. Tårerne, som er afledt af frustr... [...]
Noveller · sindet, skygge, indre konflikt
1 år siden
4En opdaget opfindelse
Vi lever en verden hvor vi søger en forklaring på alt "hvor komme... [...]
Filosofihulen · tid, mysterium, opdagelse
5 år siden
3Reflektion
"Har du nogen sinde tænkt på hvem du vil være?" · "Og hvorfor du vi... [...]
Filosofihulen · identitet, virkelighed, livet
6 år siden
5Identitet
Lad dine erfaringer fører dig frem · Lad dine ord blive til handlin... [...]
Digte · identitet, virkelighed, refleksion
6 år siden
7Vinterens mørke
De mørke tider begynder · Kulden løber ned af ryggen · Et liv · En dag · ... [...]
Digte · tid, reflektion, mennesker
6 år siden
3Bogen
Hvert menneske på denne planet har en historie, en lang fortællin... [...]
Blandede tekster · refleksion, livsanskuelse, livet
6 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Jasmina Andersen (f. 1996)
"Har du nogen sinde tænkt på hvem du vil være?"

"Og hvorfor du vil være netop denne person?"

Dette er et spørgsmål der er svært at svare på. Man kan med andre ord også sige,at dette er et spørgsmål mange søger svar på en stor del af deres liv. Vi søger vores egen specifikke identitet, lige fra den dag vi bliver født, til vi bliver gamle. Gennem hele vores liv søger vi svar på spørgsmål som; "Hvad kan jeg lide?, hvad kan jeg ikke lide?, hvilke interesser vil jeg beskæftige mig med?, hvilke typer passer jeg sammen med? Og hvad kan jeg blive?" Disse spørgsmål stiller vi os selv, for at vi kan fremme og danne vores helt egen specifikke identitet.

Hvis du blev stillet spørgsmålet " Hvem vil du være? "Og hvorfor vil du være netop denne person?"

"Hvad ville du så svare?"

Dette er et spørgsmål der svært at svare på, og mange ville besvare spørgsmålet således: "Fordi det er bedre, at være denne person" Hvis man endvidere stillede spørgsmålet "Hvorfor ville det være bedre?" Ville størstedelen søge hen imod et svar, som ville lægge sig op til følgende citat: "Græsset er grønnere på den anden side". Hertil kommer så spørgsmålet "hvad er det gemte budskab i dette citat?" Men før vi tolker dette skal det hurtigt fastslås, at citatet kan forstås og fortolkes på flere forskellige måder. Det er derfor op til den enkelte, at se på citatet med sine egne konceptioner. Min egen fortolkning af citatet er, at græsset er et symbol på livet, mens det "grønnere græs på den anden side", er et symbol på en andens liv. Endvidere er det "grønnere" græs på den anden side et symbol på at "græsset " på den anden side" har det enklere og dermed også bedre og lettere.

Vi lever i en verden, hvor vi bliver ved med at ændre os. Mange har et såkaldt image, de gerne vil leve op til, og mange har derfor også høje forventninger til sig selv. En betydelig grund, til at vi ændre os, er at vi vil blive til det menneske, eller den person vi "tror" er en bedre version af os selv. Alderen, miljøet og ens tankegang spiller derfor også en væsentlig rolle, i det enkelte individs identitetsdannelse. Desto ældre man bliver, desto flere ting lærer man. Vi har alle derfor også en bagage med os, nogle større eller mindre end andres. Og man kan med andre ord sige, at denne bagage er med til at forme det menneske man nu engang er og bliver. Og hertil kommer det kendte citat "det er menneskeligt at fejle", og det at "fejle" er netop også en ting, som gør os til dem vi er, for vi lærer af vores fejl og dette er en ting vi har gjort i århundrede.

Mange tænker på et eller andet tidspunkt i deres liv "at græsset er grønnere på den anden side" Dette kan have både positive og negative virkninger for det enkelte individ. Optimisten ville se dette citat på en god måde, da dette kan være med til at flytte optimistens egne grænser, og det kan dermed også være med til udfordre en selv til at opnå det man vil. Pessimisten ville se dette citat på en negativ måde, eftersom denne tankegang kan medfører,at man sammenligner sig for meget med andre, hvilket kan fører til en følelse af mindreværd, da disse grænser og udfordringer kan virke uoverskuelige, hvilket er noget som kan være med til,at man sætter sine forventninger for højt, hvilket endvidere kan resulterer i at man presser sig selv for hårdt. "Men hvad ville realisten så sige?". Realisten ville give både optimisten og pessimisten ret. Det der afgør om det er optimisten eller pessimisten der har ret, er det enkelte individs egne holdninger, og syn på sig selv og andre.

Vi lever i en verden hvor folk løber rundt mellem forskellige udkigsvinduer i en hurtig og fortumlet slingren efter det bedste. Gennem hele vores liv støder vi på nye ting, ideer, holdninger og udfordringer og alt dette er med til at forme den person man bliver. "Du kan ikke ændre den person du var før, men du kan ændre den person du er nu og den person du vil blive i din fremtid. For vi skaber vores egen virkelighed og dermed også vores eget virkelighedsbillede."

Hvordan ser du på verden i gode og dårlige situationer i dit liv. og hvad skal der til for at rykke dig fremad i svære situationer?. Det er et spørgsmål kun du kan svare på.

Vi lever i er samfund, hvor de fleste tænker på andre, nogle mere end andre. Men hvornår er det så okay,at du tænker på dig selv? Svaret er både præcist og klart, men alligevel har mange svært ved at finde ud af hvornår det er okay, at lægge andre lidt til side og tænke på sig selv.

Hvis vi kigger på spørgsmålet "hvornår er det okay at sætte sig selv i første række?" på en anden måde, så kan man jo sige, at det er svært at hjælpe andre, hvis man ikke kan hjælpe eller finde sig selv og det er netop her man bliver nød til at sætte sig selv i første række. For det nytter ikke noget, at blive ved med at hjælpe andre fremad hvis din egen last bliver for tung at bære, til at du også selv kan komme fremad. Selvfølgelig er det okay, at hjælpe andre, selvom man selv har det svært, og det ér der også mange som gør, men det er også vigtigt at huske på,at man også selv skal fremad.

Et problem i vores samfund, som hurtigt kan skabe splid i båndene mellem mennesker, er forventninger. Mange regner med, at folk vil gøre og sige ting, som man selv havde tænkt det i sit eget hoved. Men problemet med denne tankegang er, at alle tænker forskelligt og dermed så og sagt, reagere folk derfor også forskelligt. Det er måske lidt indviklet at forstå, men denne erfaring er god at have med i ens bagage. På et eller andet tidspunkt i dit liv har du sikkert også stillet dig selv spørgsmålet "hvorfor gjorde eller sagde hun ikke det?, det havde jeg da selv gjort. Og ja det kunne da godt være,at du selv havde gjort det, men det er jo ikke sikkert at den anden person selv havde tænkt den tanke. Og man skal derfor også passe på med at sætte sine forventninger om andre for højt, for alle folk er forskellige og de har dermed også deres individuelle måde at tænke på, og det må man nu engang også acceptere. For du er dig, jeg er mig og de er dem.

Lad dine erfaringer fører dig frem og lad dine ord blive til handling. Du kan ikke ændre den person du var før, men du kan ændre den person du er nu og den person du vil blive i din fremtid. For vi skaber vores egen virkelighed og dermed også vores eget virkelighedsbillede.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/08-2015 17:36 af Jasmina Andersen (Minsen) og er kategoriseret under Filosofihulen.
Teksten er på 1173 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.