Den sygeste rutchetur


8 år siden 5 kommentarer Essays bipolar mani depression

5Den sygeste rutchetur
Den sygeste rutchetur i dit liv... Ja du har egentlig de ture åre... [...]
Essays · bipolar, mani, depression
8 år siden
5Den forkerte kvinde
Du lever i en verden fuld af perfekte mennesker. Men du føler ikk... [...]
Essays · tanker, forelskelse, livet
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sofie Mortensen (f. 1994)
Den sygeste rutchetur i dit liv... Ja du har egentlig de ture året rundt. Men nogle gange er det bare den sygeste rutchetur. Ja du kører helt i selvsving.

Den ene dag ligger du hjemme i din seng og græder. Den anden dag går du frisk og frejdig rundt, og kører Dankortet igennem i samtlige butikker i Salling. Du svinger virkelig. Det svinger... Nej du svinger!

Du føler, at du kan alt. Du har aldrig haft så meget energi. Dagen efter sidder du inde på psyk. Din omgangskreds har aldrig været så bekymret for dig. Du får at vide, at du er manisk. Men du synes bare, at du har det rigtig godt.

Bagefter kommer nedturen. Du bliver træt af medicinen, ligger i din seng i døgndrift. Dernæst begynder du, at få energi igen. Men bivirkningerne, dem må du acceptere. Du kan ikke undvære din medicin. Arhh bare en enkelt dag... Nej, du ligger søvnløs næste nat. Tankerne kører derudaf. Du beslutter dig for, at tage din medicin. Der går lang tid før du sover, men du sover. Det lærte du af, det var dumt!

Du begynder igen, at få energi. Du ved, at du har din PN, når humøret bliver for meget. Når du har uro i hele kroppen. Tankerne kører rundt i hovedet... Du ved snart ikke hvor du skal gøre af dig selv...

Men hvad er en rigtig rutchetur? Det er en blandingstilstand! Blandingstilstand? "Mente du ikke blandingsbatteri?" Nej, det gjorde jeg ikke... Jeg svinger enten mellem mani og depression, eller det at være hypomanisk og det at være deprimeret.

Jeg er Bipolar. "Bipolar? Er det ikke sådan noget med to poler? Nordpolen og Sydpolen?". Nej jeg har Bipolar, jeg svinger mellem mani og depression. I gamle dage kaldte man det maniodepressiv psykose. I dag siger man Bipolar Sindslidelse.
Forfatterbemærkninger
Et liv som Bipolar

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/10-2015 00:10 af Sofie Mortensen (Sommerfuglepigen) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 302 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.