Gamle Viggo


8 år siden 3 kommentarer Kortprosa selvbedrag døden ensomhed

1Til minde om en god aften
Hvordan beskriver man højt til loftet, væg til væg bøger og maler... [...]
Digte · kunst, socialrealisme
10 måneder, 28 dage siden
2Du har sat Havet imellem os
Ude af øje, ude af sind · virker ikke med dig. · Du fylder ligeså meg... [...]
Digte · venskab, afstand, savn
5 år siden
3Ovenpå
Munden kører på dig. · Dine pupiller er så udspilede at den blå far... [...]
Digte · stoffer, venskaber, samtaler
5 år siden
1Punkerne på langebro
Vores møde har varet under 5 sekunder, men hans ansigt har allere... [...]
Kortprosa · punk, møde, indtryk
5 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Tenna Hermansen (f. 1986)
Værterne ankommer først. Jes Sørensen, fødselar. Og hans kone Birthe. 75 år er et skarpt hjørne at runde og de glæder sig. Champagnen bliver hældt i glas og selvom at der er tre kvarter til gæsterne kommer, er humøret højt.

Da kl. bliver 10.20, begynder de første gæster at indfinde sig. Det var alle tiders ide at holde festen på et hotel, for receptionisten viser folk vej til både toiletter og garderobe, inden de til sidst bliver pejlet i retning af festlokalet. Det er brunch, men derfor mangler der intet af hverken akvavit, gammel dansk og hvad der ellers hører sig til. Og nok er gæsterne hovedsageligt langt over 70, men det betyder ikke at festhumøret ikke er som var de 14, dog en del mere velpåklædte.

Gamle Viggo er en af de første gæster. Han får anvist garderoben og går derud, hænger sin jakke og går så tilbage i foyeren hvor han finder en sofa og sætter sig. Et par af de andre gæster spørger ham, om han ikke skal med ned, men han smiler blot og siger, at han lige venter på sin kone.

Kl. bliver 10:35 og den sidste gæst kommer igennem dobbeltdørene, bliver anvist til gaderoben og tilslutter sig fest, men Viggo sidder stadig i sofaen og kigger i retning af dørene. Receptionisten spørg til ham, men han løfter blot hånden og genfortæller, hvordan han venter på sin kone.

Inde til festen er de andre gået i gang med velkomstchampagnen. Alle med hver deres glas, skåler de og Fødselar Jes byder velkommen. Tilbage på bakken står kun ét glas. En gæst hvisker til en anden, hvem de mangler? Denne svarer: "Gamle Viggo. Han venter på sin kone". Til dette svarer den første gæst: "Åh nej dog, stadig? Stakkels man, hun er jo død".
Forfatterbemærkninger
Inspireret af et arrangement på hotellet hvor jeg arbejder.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/03-2016 18:34 af Tenna Hermansen (Tenna) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 298 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.