Hvor blev det af; det kendte


8 år siden 2 kommentarer Blandede tekster refleksion livet natur

11Afsked
Et smil fra himlen du sender ned · Vi mærke kan din kærlighed · En fa... [...]
Digte · døden, savn, kærlighed
6 år siden
6En gudmors digt på vejen
En lysende stjerne på himlen så klar · Et slag med vingerne prægtig... [...]
Digte · familie, følelser, livets gang
6 år siden
3Larmende stilhed
Stilhed fuld af larm som sætter sig som små mider og gnaver; æder... [...]
Blandede tekster · tanker, stilhed, reflektion
7 år siden
4Mørkets net
Et vådt knitrende lys. · En forbi flyvende dues hissende vingeslag ... [...]
Blandede tekster · eksistens, mørke, tanker
7 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Katrine Sørensen (f. 1996)
Som en tåge der langsomt sniger sig ind til et bagholdsangreb og pludselig er det ellers så velkendte landskab gemt i et slør af overlegne overbevisninger om hvor vejen befinder sig. Vi har bevæget os her så mange gange, at vejen følges i uvis blinde, men når, først tågen kommer og blindheden overtager, står vi alligevel tilbage med en hengemt afmagt. Indbildsk forsætter vi den vanemæssige march med håbet om at holde os på rette kurs uden konfus at lande i grøftekantens mudderpøl. Først når tågen slipper sit stramme greb og atter lader os se, hvad der ligger foran os kan vi puste angsten ud af kroppen og lade den forsvinde med tågen. Indtil vi opdager at vores indbildske vane og viden om vejen har ført os et sted hen som føles underligt ukendt. Et sted som aldrig har været en del af vores rute eller nøje overvejelser. Fortvivlet og med blikket febrilsk søgende efter noget kendt ville vi stå indtil vi et øjebliks total forvirring, lettede ville erfare, at vi i vores vanemæssige march blot havde drejet 180 grader og ellers ikke havde rykket os 1 meter. Med hjertet tilbage på plads kunne vi igen svinge om og forsætte vores evige færd med vores skygge som anfører.
Om det er den sande vej vi alle vandrer forbliver i det uvisse, for det kendte må for alt i verden ikke forsvinde fra vores vej frem. Spørgsmålet er nu bare om det før ukendte i tågernes forvirring hos nogle er blevet det kendte, men at frygten for at gå i mod mængden er en altoverskyggende leder af vores daglige gang.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 04/03-2016 14:17 af Katrine Sørensen (K. Bergmann) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 269 ord og lix-tallet er 46.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.