Hun skulle forføres


7 år siden 2 kommentarer Kortprosa eventyr skagen kærlighed

3Jeg drak grådigt
Jeg drak grådigt, · af din lyssky generthed. · Træk dig rundt i magne... [...]
Digte · drak, smerte, begær
3 år siden
2Du er...
Du er min flamme. · Du er mit håb. · Alligevel er du ude for min rækk... [...]
Rim og vers
3 år siden
2Kvinden uden hukommelse
"Kom, sæt dig ned," sagde han og peger på sofaen, der stod foran ... [...]
Noveller · skæbne, skæbnefortælling, kærlighedslængsel
5 år siden
9Her sidder jeg med skjulte tåre
Mit hjerte er tynget med sorg · En dyb og kvalmende sort · Et lys i d... [...]
Digte · længsel, lys, melankoli
7 år siden
3Kære dagbog! Det at date
Min perfekte date, er ikke det tidspunkt, hvor HAN skal vise hvad... [...]
Blandede tekster · eventyr, håb, date
7 år siden
4Tro på magien
Tro på magien · Åben dit hjerte · Se verden som den er · Et skridt af g... [...]
Digte · magi, drømme, længsel
7 år siden
4Jeg fortryder stadig ikke mit, Ja
Jeg var i teateret i går. Det var torsdag den 13. oktober 2016. P... [...]
Blandede tekster · teater, skuespiller, fredericia
7 år siden
1Sæt tavse ord på et stykke papir
Har du ondt i selvtilliden · Er du gået fra håbets grønt til håbløs... [...]
Rim og vers · ord, tavshed, råb
7 år siden
4Mødet med en fremmede
"Du vil finde kærligheden, når du mindst venter det," sagde han o... [...]
Kortprosa · religion, kærlighed, guder
7 år siden
0- 7. januar 2014 - En drøm jeg havde engang
Jeg blev jagtede af to ulve, der lige havde fået min færd. Det va... [...]
Blandede tekster · drøm, ulve, jagt
7 år siden

Puls: 3,8

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Winnie Leth Buch (f. 1983)
Vi gik ved siden af hinanden, som to tavse forelsket teenager der ikke tør, at fortælle at de elsker hinanden. Jeg vidste at han var forelsket i en anden en, mens jeg... Ja hvad var jeg?

Flashback:
   Hele denne her spøg startede den aften han var komme ind til mig. Vi bor jo dør om dør og jeg har jo for vane med at lade terrassedøren stå på klem og det vidste han, for vi var jo blevet gode venner. Så en aften kunne jeg se at der var noget galt og spurgte derfor hvad der var i vejen? Han fortalte at han var forelsket, men at han ikke vidste, til trods for sin alder, hvordan han kunne få fat på hende. Fordi nå han gik i byen var et enkelt blik og en drink i orden og så var den hjemme. Men hende her var anderledens. Hun skulle forføres. Erobreres. Ja simpelthen gøres kur til, som mændene før hen gjorde det nå de skulle bejle til den pige, de godt kunne lide. Og det var så der jeg kom i billedet, for han spurgte om han måtte øve sig på mig. Jeg tog det som en udfordring og gik med på legen, der sener hen skulle gå hen og blive et sandt drama.
   Men jeg havde indvilliget i det, for at få et lille eventyr ud af det. Jeg sagde til ham, at han skulle finde ud af hvad denne kvinde kunne lide. Hvilken musik, bøger og film hun kan lide. Om hun kan lide at gå i biografen, teateret, ude og spise, samt danse og meget mere.
   Og siden den gang har vi oplevet mange ting sammen. Mange romantiske steder. Vi har været ude og spise, i biffen, gåede langs stranden og dybt ind i Rold skov, som jeg holder så meget af, men som jeg aldrig havde set, kun hørt og læst om, samt set billeder der fra. Han vidste godt, at jeg kunne tænke mig at se den, det var derfor at han tog mig med der til.

Havde jeg tabt mit hjerte der? Var det da jeg så ham stå der som en nordisk gud fra de gamle sagn af, i denne fortryllende skov? Rold skov med de mange historie, sagn og myter og var så hemmelighedsfuld som den mand jeg gik sammen med?

Nutiden:
   For dramaet er... Hvad var jeg? Var jeg gået hen og var blevet forelsket i den mand der gik ved siden af mig?

Jeg trak vejret dybt og smurte et smørrede smil på, for at tænke på noget andet. "Sikke et kønt par vi er, os to," sagde jeg og klyngede mig for sjovt skyld til hans arm mens jeg fortsatte små leen, "Gad vide hvad dagens rygte går ud på i dag? Om du har fået forført mig eller om du stadig gør kur til hende den underlige?" Jeg kunne mærke at det gav et lille sæt i ham. Jeg klemte hans arm blidt og sagde, "Bare rolig, jeg er ikke ude på at lave ballade, men når jeg ser byens sladderkællinger nærmest slå deres hoveder sammen bogstaveligtalt for at sprede dagens nyeste skandale, for jeg sådan en uimodståelig lyst til at provokere dem. Gør du ikke også?" Han havde holdt sig tavst under hele min tale, men var stadig gået videre, med mig ved sin side. Jeg lagde hoved på skrå og så op på ham, da han stadig ikke sagde noget. "Nå nej" konkluderer jeg så til sidst. "Du bor jo her fast, mens jeg..." Jeg lod det sidste i min sætning hænge imellem os. "Nå hvad," sagde jeg så munter jeg kunne, "Man lever jo kun denne ene gang."

Jeg gav slip på hans arm og vimsede over til en flok af de kvinder der holdt sladderen ved ave i byen. "Nå de damer, hvad står så oddsene på i dag?" De så både forskrækket og overraskede ud på samme tid. "Hvad mener du min ven?" spurgte den ældste dame der var omkring de 70 år. "Hvad giver det, hvis man gætter rigtigt? Eller kan jeg ikke deltage i gætteriet da jeg er en del af væddemålet sammen med ham den høje, tavse men gudesmukke, blåøjet mand der står der henne?" Jeg gjorde en gestus over imod ham, for han var ikke fulgt efter mig, men holdte sig på afstand. Først så damerne bestyrtede ud, som om de godt vidste hvad jeg snakkede om, men lod som om de ikke gjorde det. Men alligevel kunne de ikke lade være med at rødme og fnise som små skolepiger.

Der var skam stadig live i de gamle tanter og man må så sandlig sige, at sommeren var kommet til Skagen.
Forfatterbemærkninger
Bare en lille ide der opstod i går da jeg var på vej til arbejde i bus ;-)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/08-2016 15:39 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 782 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.