Til eftertanke


8 måneder, 13 dage siden 0 kommentarer Livshistorier

2Rent bord
Ret i livet hvad du kan, · have fred med alle og hver en mand. · Gør ... [...]
Digte
1 dag, 7 timer siden
1Kærligheden
Kærlighedens emotioner · med dens mange variationer. · Familien har f... [...]
Digte
7 dage siden
1Vær parart
Kommer den sidste tids time snart, · og vil Kristus brud derfor dep... [...]
Blandede tekster
12 dage siden
3Hvorfor modsige
Hvorfor er det so vigtig at modsige Guds ord, · det ord hvorpå mill... [...]
Rim og vers
17 dage siden
1Prøvelsernes Debat
Job debatterede med sine venner, · som mente de var hans bedre kend... [...]
Digte
29 dage siden
2Identitet
Til Kristus blev jeg ført og ledt, · fandt derigennem min identitet... [...]
Digte
1 måned, 10 dage siden
2Selvansvar
Når noget i verden eller livet er forkert, · når krig, had of ulykk... [...]
Digte
1 måned, 17 dage siden
2Visdom ord
Hvis man vil vokse i visdommens spor, · skal man bruge Guds sande o... [...]
Digte
1 måned, 27 dage siden

Puls: 73,9

Publiceret: 13
Afgivet: 47
Modtaget: 23
Inge Erhard (f. 1941)
En velhavende ung mand rejste langt væk, ingen vidste helt nøjagtig hvorhen. Nogen mente, han ville ud og se sig om i verden, og måske kom han tilbage med en, som han kunne tænke at gifte sig med. Andre mente, han var taget på forretningsrejse, fordi han var kendt for gode kvaliteter i uld, vin og kornsorter

En skønne forårsdag sagde den unge mand farvel til sit tjenestefolk. Han var en venlig og retfærdig ung mand, som alle havde respekt for og som også forventede at arbejdet blev udført ordentligt og hurtigt. Han havde givet strenge anvisninger om, hvordan alting skulle videre føres angående høsten og vinpressen, indtil han kom tilbage.
   Forvalteren var kendt for at være af den doven slags så hvorfor ikke benytte chansen til at slappe lidt af og nyde det nu, hvor der var lejlighed til det, sådan tænkte de fleste.

Der var kun en som var bedrøvet, da den unge mand rejste. Fiddeli var født som sklave og havde lidt meget under en grusom herre. Men med en gang var hans nuværende herre kommet på besøg og havde løs købt ham for en meget høj pris. Fiddeli var meget taknemlig for denne redning og gjorde sig stor umage med at sit arbejde for sin nye herre. Nu da hans herre var rejst, kunne han selvfølgelig blive ved med at tjene ham ved at gøre sit bedste indtil han kom tilbage, det besluttede Fiddeli også at gøre.

Tiden gik, fårene blev klippet, høsten kom i hus og vinen i kælderen. Den unge herre var endnu ikke kommet tilbage. Af og til holdt Fiddeli udkik efter ham, mon ikke han snart vendte hjem, godset tilhørte jo ham.
   Fiddeli begyndte at trække sig tilbage fra de andre, fordi der blev hvisket om de store beløb som forvalteren og andre stak lommerne.
   En skønne dag inviterede forvalteren alle sine tjener til en stor fest i festsalen. To lammer blev slagtet og kogt i honning. Bordene bugnede af alt godt fra forrådskamrene.
   Forvalteren meddelte, at han havde fået besked om, at den unge herre var død, derfor overtog han godset. Han inviterede alle til at tjene ham, som de havde tjent den unge herre.
   Fiddeli løb væk fra bordet og lagde sig på en sæk strå uden for døren. Han græd, ja han græd til han ikke havde flere tårer tilbage. Den unge herres to store hunde som også lå ved døren slikkede tårerne væk fra hans ansigt.
   Med en gang mærkede han hvordan hundene spidsede ørene, og en kendt stemme sagde - sit. Fiddeli kom hurtigt på benene og stod i samme øjeblik foran sin herre. Denne mærkede med det samme, at noget var forkert ved at betragte Fiddelis bedrøvet ansigt.
   Hvorfor er det kun dig som hilser mig velkommen Fidelli? spurgte den unge herre, og hvad er det for en larm inde fra salen? De mener du er død, svarede Fiddeli og sank ned foran sin herres fødder med ansigtet begravet i hænderne. Fidelli mærkede en hånd på sit hoved, og hørte den unge herre sige: Du er ikke mere min tjener Fiddeli, du skal fra nu af være min søn - kom vi går ind i salen.

Til jul fejres Jesus fødsel, men Jesus kommer igen.
   Vil vi blive lige så lidt parat ved hans anden komme
   som israelerne var ved hans første komme?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/12-2018 19:10 af Inge Erhard (Inghard) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 557 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.