Med fødderne i vand


9 måneder, 18 dage siden 3 kommentarer Smilebåndet sundhed snarrådig selvgjort

2Øl til de tørstige
For en del år siden skulle min mand til et møde i Sønderjylland. ... [...]
Smilebåndet · vintermørke, nødstedt, snarrådig
1 måned, 11 dage siden
2Mon det virker?
Børnenes far havde lagt sig med influenza. Den havde taget grundi... [...]
Smilebåndet · influenza, børn, gavmildhed
3 måneder, 1 dag siden
2En lille fodbold rejste
Mens efterårsregnen slog taktfast på ruden, og forvandlede udsyne... [...]
Smilebåndet · forviklinger, ventetid, langfart
3 måneder, 16 dage siden
1Operation småkage
Sommerens første dag havde meldt sin ankomst. I boligforeningen h... [...]
Smilebåndet · sommer, idyl, ærgrelse
4 måneder, 4 dage siden
6Møgsvinet
Jeg havde sat mig på en bænk ved stranden, hvor tre børn på ca. 8... [...]
Smilebåndet · børn, leg, instruktion
5 måneder, 5 dage siden

Puls: 19,7

Publiceret: 2
Afgivet: 10
Modtaget: 6
Lejsy Storm (f. 1955)
Min dejlige svigermor nærede stor interesse for det sundhedsfremmende længe før dette blev en trend. Der er ikke mange nye tiltag på dagens marked, som svigermor ikke for længst havde afprøvet for mere end 40 år siden. Alle med svingende resultater.

I et sundhedsmagasin havde hun læst om alle fordelene ved at tage et fodbad under langsom opvarmning. Det ville være godt for sjælen, hjælpe på kredsløbsforstyrrelser, forkølelse - og nok også på onde ånder.

Der kunne på dette tidspunkt købes apparater til formålet, som man satte i stikkontakten. De kostede dog en del. Min praktisk anlagte og aldrig rådvilde svigermor mente, at det kunne man komme om ved, med langt billigere metoder.

Hun fandt lavendel, kamille, salvie og timian frem, som var plukket i naboens økologiske køkkenhave samme formiddag. Det lagde hun i blød i et vandfad af metal sammen med vand tilsat 2 laurbærblade, en teske rosmarinolie, lidt natron og passende mængde salt fra Det Døde Hav.

Så var hun klar til processen.

Hun stablede en taburet op på køkkenbordet. Fandt en trappestige frem så opstigningen blev gjort overkommelig. Tændte for gaskomfuret. Lagde en trærist i bunden af det dybe vandfad og indtog herefter sit ophøjede stade. Her sad hun og læste i en bog om urter, da svigerfar trådte ind ad døren. Spejlet i korridoren var dugget af de aromatiske tåger, der havde bredt sig i lejligheden og langt ud på trappeopgangen.

Måbende betragtede han det dramatiske syn, hvor flammerne slikkede op ad siderne på kannibalgryden. Han glippede med øjnene over fruens delvise placering i urtesuppen samt tronstolens position oppe under loftet.

Svigerfar var et pragmatisk anlagt menneske, og efter at have sundet sig et øjeblik sagde han: "Elinor! Ka' du ikke tage en fløjte i munden, så man kan høre, når vandet koger?"

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/05-2019 11:03 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 297 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.