Operation småkage


2 år siden 1 kommentar Smilebåndet sommer idyl ærgrelse

3Det kan også have sine fordele
Mathilde på 9 år og Victor på 6 havde fået forlænget skolens vint... [...]
Smilebåndet · corona, skole, børn
18 dage siden
2I skovens dybe stille ro
Vores idyllisk beliggende hus grænsede op til skoven, og vinduet ... [...]
Smilebåndet · naturen, fauna, nattesøvn
24 dage siden
2Hvad travlhed kan føre til
Ellen havde travlt. Listen med alt det, hun skulle nå, var næsten... [...]
Smilebåndet · hastværk, uopmærksom, fejltagelse
1 måned, 1 dag siden
2Når mørket sænker sig
Det var en mørk og stormfuld nat. Usædvanligt nok henlå naboejend... [...]
Smilebåndet · strømsvigt, uro, forhåbning
1 måned, 13 dage siden
2Rejsen retur
Irmgard von Elmhoff havde nødtvungent ladet sig overtale til at f... [...]
Smilebåndet · stædighed, flytning, forfærdelse
4 måneder, 19 dage siden
5Pas dig sæl
En søndag morgen kl. 5 arriverede en sælunge på ejendommens høfde... [...]
Smilebåndet · idyl, beundring, panik
7 måneder, 4 dage siden

Puls: 37,6

Publiceret: 4
Afgivet: 14
Modtaget: 9
Lejsy Storm (f. 1955)
Sommerens første dag havde meldt sin ankomst. I boligforeningen havde beboerne besluttet sig for at lave en improviseret fællesfrokost med efterfølgende kaffe på fællesarealet. Tilslutningen var stor og mønstrede både ældre med stok, såvel som børn med ble. Tobenede og firbenede sluttede sig til den valfartende skare omkring bordet.

Den yngste deltager tabte hurtigt interessen for at sidde stille ved bordet, og hyggede sig i stedet for med diverse medbragte legesager.

Bingo, en dansk/svensk gårdhund, nød også sommerdagen i fulde drag. Den var både legesyg og kælen, men også kendt som en skamløs opportunist når det drejede sig om mad. Mere end én frikadelle var på forunderlig vis forsvundet ned under bordet, hvis de lå lidt yderligt.

Snakken gik lystigt, mens solen dansede og fik næser og skuldre til at gløde. Dørene i stuelejlighederne stod åbne ud til terrasserne. Fluerne summede dvaske ud og ind, mens kaffemaskinernes bryg sendte en bølgende aroma ud til den forsamlede skare.

Liselotte og Hans rejste sig for at hente kopper og nybagte småkager, der var stillet parat på sofabordet. Der var brugt en del tid på at fortælle, hvordan kagerne var bagt efter en gammel familieopskrift, der førte flere generationer tilbage, og folks forventninger var dermed skruet godt og grundigt i vejret.

Det skulle dog vise sig, at fadet med de sprøde specier allerede var ribbet for al indhold.

Bingo fik sig en gevaldig opsang, men hunden ejede en misundelsesværdig evne til at se ud som om, den ikke anede, hvad der blev talt om. Tiden for ugerningen var forpasset, så den havde næppe være helt med på, hvad det drejede sig om.
Populær var den dog ikke!

Flere ankom til gerningsstedet og kunne ved selvsyn konstatere, at fadet ikke havde formået at trylle nye forsyninger frem i egen kraft. Ærgerlige og skuffede udbrud over flere oktaver undslap tilskuerne.

Pludselig blev opmærksomheden rettet mod en blå sut, der var efterladt ved siden af det famøse småkagefad. Alle drejede hovederne synkront mod græsplænen. Her vaklede Hannes og Flemmings lille Benjamin på 14 måneder rundt iført ble og ekstra stor strutmave. Med åbenlys tilfredshed førte han den sidste småkage ind i munden.

Bevisets stilling stod unægtelig stærkt og Bingo fik en passende undskyldning, som den i øvrigt heller ikke lod til at forstå noget af.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/10-2019 08:40 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 379 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.