5Buret
En solstråle havde snydt sig forbi sprækken i viskestykket og ska... [...]
Kortprosa
9 måneder siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Tine Larsen (f. 1964)
En solstråle havde snydt sig forbi sprækken i viskestykket og skabt en tynd, afgrænset kile i bunden af buret. Den smalle stråle afslørede ikke tremmerne omkring mig, og i et kort glimt fløj mine tanker tilbage til en lys, tidlig morgen- i en anden tid, et andet sted. Solens stråler legede med den lille klump sølvpapir, der stadig lå på bunden af buret. Det var mindst en uge siden, der sidst havde været nogen og skifte vand og tømme ud. Maden var for længst spist og det gamle vand i plasticbærret, var sikkert årsag til min kvalme mave.
   Døren til værelset gik op og tunge skridt bevægede sig hen over gulvet. Skufferne blev åbnet- alle skufferne, - hurtigt, hårdt. Noget ramte gulvet, var det indholdet der blev tømt ud? Jeg forsøgte at kigge ud gennem den lille sprække der var i det viskestykke, men så direkte over på sofabordet med de fyldte askebægere og tomme flasker. Der blev stille.
   Pludselig røg jeg over i tremmerne og ned på bunden af buret. Viskestykket blev flået af og da jeg fik vendt mig om, så jeg direkte ind i et mørkt, brugt ansigt.

" Hvad satan lille fyr, sidder du der helt alene og passer på varerne?" De store hænder fik fumlet lågen op og en hånd blev presset gennem den lille åbning, hvor den samlede den lille, gyldne pakke op. Hænderne rystede, da de langsomt foldede det skinnende sølvpapir ud. Hvidt pulver kom til syne, pakken blev omhyggeligt lukket igen og lagt i brystlommen. Det rødmossede ansigt blev igen stukket helt hen til tremmerne. Mit hjerte bankede voldsomt og jeg kunne ikke få et pib frem.

"Nå lille fyr- Arne har sgu da ikke passet dig så godt på det sidste. Jeg tror, du trænger til en lille springtur"
   Han løftede buret over i vindueskarmen. Lågen stod stadig åben.

"Ja kom så da lille fyr- afsted med sig"

Jeg baskede febrilsk med vingerne, ramte lågen og fløj igennem inden han kunne nå at ombestemme sig. Himlen åbnede sig over mig og jeg steg op mod det uendelige blå.
   Var det lyden af en gal kat, der nåede mig oppe i uendeligheden?
   Jeg fløj og vendte mig aldrig om.
Forfatterbemærkninger
Det der er så fantastisk ved alle værker, er at beskueren kan lægge i værket hvad hun vil- der skal ikke være en facit. Teksten Buret blev skrevet som en lille øvelse ud af to, hvor synsvinklen i begge tekster skulle være hos en fugl- en forskellig fugl i hver tekst.. Den anden lille tekst Katten, skal egentlig læses først- så den vil jeg straks kaste ud. Sjovt at prøve at lade teksten stå alene- og lærerigt hvad der sker, når det ikke får lidt ord med på vejen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/11-2019 17:30 af Tine Larsen (T.Larsen) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 366 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.