Decembers mørke


1 måned, 13 dage siden 2 kommentarer Kortprosa

2Forbrugsdjævelens jul
Jeg sidder på et trappetrin i byens gamle svømmehal og kigger ud ... [...]
Kortprosa
27 dage siden
8Savner frost og sne!
Nætterne er måneløse · i den sneløse decembernat. · I en sort og grå ... [...]
Digte
1 måned siden
2Dage
Mine dage fejler · Jeg føler det så tit · De vilde heste stejler · Og j... [...]
Digte
1 måned, 7 dage siden
2Decembers mørke
Mørket her i december falder hårdt. Jeg mærker det er gråt og jeg... [...]
Kortprosa
1 måned, 13 dage siden

Puls: 42,7

Publiceret: 5
Afgivet: 11
Modtaget: 19
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Mørket her i december falder hårdt. Jeg mærker det er gråt og jeg har ingenting at sige derom. Jeg kan mærke regnen, som pisker mod mit ansigt. Jeg kan blæse med stormen, når den kaster mig mod afgrunden. Mørket i december ligger hårdt over mine øjenbryn ellers har jeg intet at sige derom.

Der er et mørke, som hyller mig ind, hvad enten jeg vil det eller ej. Lytter til melankolsk musik, hvis toner jeg kan drikke, som en skumrings-whisky med specifikke nuancer, som er bestemt for mig.

De korte dage knuger mit hjerte, som en sort hånd, der ikke vil give slip. Mørket bider sig fast som en dræberhund i mine vitale organer. Måske reddes jeg ved daggry, hvis solen viser sig og skubber det grå væk. Eller når julelysene symboliserer fred og fordragelig i håbet om et bedre liv og en verden i balance. En balance under afvikling, som hvis den skal reddes, kræver mirakler og en anden livstil på jord. De siger det snart er vinter og der kommer lys og stilhed med sne, snart er det nat igen og snart er det sommer. Og julen kommer igen til næste år - tættere på apokalypsen end i år.
Byg den perfekte hjemmeside til dine ideer.
Hjemmesideværktøjer, hosting og e-mail i én samlet løsning
– få kr. 100 i rabat.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/12-2019 08:56 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 201 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.