2Brændte indsatte
Det forholder sig sådan at der sker en del brande i arresthusene ... [...]
Blandede tekster
5 måneder, 4 dage siden

Puls: 2,5

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bo Lavstsen (f. 1970)
Det forholder sig sådan at der sker en del brande i arresthusene rund omkring i Danmark.
Det er som regel indsatte som ikke burde være i et arresthus, men på en psykiatrisk afdeling, men som kriminalforsorgen siger "der findes ingen psykiske syge i de danske fængsler" men det kan jeg sige med sikkerhed er en stor løgn.
Flere gange har jeg overværet brande i diverse arresthuse som jeg har været placeret i under min varetægt. Når der sker en brænd bliver de indsatte låst inde og fængselsbetjentene bliver evakueret, de venter så på brandvæsnet som tager stilling til situationen, for fængselsbetjentene er ikke uddannet til at håndtere en brand. Så de indsatte sidder bare og venter og kan lugte røgen, og de indsatte håber at alt er ok.
Her er en lille beretninger om en brand.
Den gang er jeg i Vestre Fængsel hvor vi er på gårdtur i buret Øst, vi går rundt i ring som på film og småsnakker. Vi ser at der er brand i en celle og der står sort røg ud af vinduet, vi siger det til de fængselsbetjentene som overvåger os, at der brænd i en celle, den ene siger at så var alarmen gå og vi skulle blande os uden om og ikke lave sjov. Vi bliver vrede og siger det ret kraftigt til ham at sådan noget laver man ikke sjovt med. Den diskussion tager nok 5 minutter, han går så ud fra sit lille halvtag og kigger op og ser røgen, derefter slår han alarm.
Det hele tager nok 5-10 minutter hvilket jeg syntes er lang tid, især når man tænker på at en celle er ca. 8 m2 og vinduet ikke er som normalt en stor åben flade, men en metalplade med små huller på størrelse med en blyant, hvilket ikke giver så meget luft.
Manden bliver selvfølgelig indlagt med røgforgiftning og vi bliver låst inde, sammen med stanken af røg.
Har oplevet nok 10 brande, flere forskellige selvmordsforsøg og et selvmord, i min varetægtsfængsling, men det er en anden historie
Forfatterbemærkninger
En rigtig historie fra min tid i krimiralfonsognet som indsat

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/02-2020 10:36 af Bo Lavstsen (BoLav) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 341 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.