Klassens lyse hoved


1 år, 3 måneder siden 5 kommentarer Smilebåndet kreativ autonom opfindsom

3Det kan også have sine fordele
Mathilde på 9 år og Victor på 6 havde fået forlænget skolens vint... [...]
Smilebåndet · corona, skole, børn
18 dage siden
2I skovens dybe stille ro
Vores idyllisk beliggende hus grænsede op til skoven, og vinduet ... [...]
Smilebåndet · naturen, fauna, nattesøvn
24 dage siden
2Hvad travlhed kan føre til
Ellen havde travlt. Listen med alt det, hun skulle nå, var næsten... [...]
Smilebåndet · hastværk, uopmærksom, fejltagelse
1 måned, 1 dag siden
2Når mørket sænker sig
Det var en mørk og stormfuld nat. Usædvanligt nok henlå naboejend... [...]
Smilebåndet · strømsvigt, uro, forhåbning
1 måned, 13 dage siden
2Rejsen retur
Irmgard von Elmhoff havde nødtvungent ladet sig overtale til at f... [...]
Smilebåndet · stædighed, flytning, forfærdelse
4 måneder, 19 dage siden
5Pas dig sæl
En søndag morgen kl. 5 arriverede en sælunge på ejendommens høfde... [...]
Smilebåndet · idyl, beundring, panik
7 måneder, 4 dage siden

Puls: 37,6

Publiceret: 4
Afgivet: 14
Modtaget: 9
Lejsy Storm (f. 1955)
For en del år siden gik jeg i klasse med en bemærkelsesværdig dreng. Han hed Per, var hvidhåret og kom fra en temmelig dysfunktionel familie. Opvæksten havde lært ham at hvile i sig selv. Ingen skulle få ham til at udføre en opgave, han ikke havde lyst til. Det indbefattede blandt andet skolearbejde.

På mørke vinterdage, i de søvnige morgentimer, var han sjældent at finde på pladsen i vinduesrækken. Vi skulle hen omkring kl. 11 før han afbrød en uinspirerende historietime ved at svinge skødesløst ind i klasselokalet iført datidens uniform, der bestod af en syntetisk afghanerpels og ørkenstøvler. Skoletaskens undervisningsmateriale var repræsenteret af et ubeskrevet stilehæfte, som ene og alene tjente det formål at fungere som cigaretpapir.
Resten af taskens indhold udgjorde et imponerende antal af censurerede blade, han havde skaffet sig på Vesterbro. Disse vakte udelt interesse hos resten af klassens drenge og udkonkurrerede omgående lærerens slæbende gennemgang af Napoleons slag ved Marengo.

En lun majdag havde vores 7. klasse samlet sig i et hjørne af skolegården. Noget stort ville ske, var vi blevet betroet. Per var ikke mødt i skole, men pludselig hørte vi lyden af en dyttende bil foran skoleporten. "Dér er han!" sagde et par af drengene fra Pers inderkreds.
Vi fulgte lyden og stoppede mundlamme op. I en stor, mørkegrøn Mercedes sad Per ved rattet med sit hvide hår, der i dagens anledning var blevet vasket. Grundet sin ringe højde havde han ved hjælp af en mindre tomatkasse i ryggen gjort det muligt at blive rykket fremad i sædet, så han kunne nå pedalerne. Med et svedent grin oplyste han os om, at han havde ikke tid til at komme i skole, fordi han kørte Taxa for en kammerat i Istedgade. Da skoleklokken ringede, modtog han et opkald over radioen og forsvandt i retning mod lufthavnen. Vi andre sjokkede op på 1. sal, hvor en prøve i tyske verber ventede os med den nidkære lærer også kaldet "Sadisten".

Mange år senere mødte jeg Per igen på et seminar, hvor han til min forbløffelse trådte ind på scenen med sin velkendte og nonchalante attitude. Her optrådte han i egenskab af underviser og formidler for et større firma, og hans oplæg hed "Brug dit netværk".

Han huskede ikke mig, men til gengæld glemmer jeg aldrig Per!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/10-2020 10:07 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 380 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.