Alices nye eventyr

01. Om Alices forældre


2 år siden 1 kommentar Uafsluttet Romaner eventyrsaga eventyr eventyrlig

1Alices nye eventyr - 01. Om Alices forældre
Om Alices forældre · Forældre kaldte datteren Alice længe før hun b... [...]
Romaner · eventyrsaga, eventyr, eventyrlig
2 år siden
1Onkel Jacks lampe
Onkel Jack altid kunne fejlfri skelne skidt fra lækre ting, og de... [...]
Noveller · absurd, sort humor, horror
3 år siden
1Vækkeur
Jeg sov over tjenesten, fordi manden, der indstiller mit vækkeur ... [...]
Kortprosa
3 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michael Butjaikin (f. 1957)
Om Alices forældre

Forældre kaldte datteren Alice længe før hun blev født, allerede før de blev gift, selv før de mødtes. De bar dette navn i sig selv uafhængigt af hinanden, det blev husket af dem efter at have læst Lewis Carrolls bog "Alice in Wonderland" og fik et eget liv i deres hoveder.
   Når jeg får en datter Alice, tænkte pigens kommende mor, vil hun helt sikkert have lyst hår, som mit, og jeg vil væve store lyserøde sløjfer ind i dem; hun vil have de bedste kjoler, jeg vil sy dem selv.
   Vores pige vil være en smart pige, forestillede pigens kommende far sig. Jeg vil lære hende alt, hvad jeg selv ved, og i skolen vil de lære hende endnu mere, det jeg ikke selv kender. I sit liv vil hun have mange eventyr, og hun vil helt sikkert klare dem alle, ligesom pigen fra den berømte bog. Og der vil helt sikkert findes en voksen man, en god forfatter, ikke nødvendigvis berømt, bare en der har kendt livet og derfor er besindig. Han vil fortælle alt om vores datter, som det skal fortælles, så alle bliver interesseret i at læse det.
   Forældre levede længe nok, men de forstod aldrig, hvorfor de blev født. Sandsynligvis bare for at føde Alice, opdrage hende, og støtte hende på de rigtige tidspunkter, det var det, de var nødvendige for. I så fald måtte Alice selv gøre noget for at retfærdiggøre de forventninger, der blev stillet til hende. Hvilke forventninger det var, kunne allerede bedømmes ud fra det navn, der blev givet hende. Eventyr ventede på Alice, og hun måtte klare dem.
   Da Alices mor første gang læste Carrolls eventyr, forstod hun kun lidt af, hvad der blev sagt i bogen. Og hun læste den, fordi hendes far bad hende om det, selvom han selv ikke engang åbnede bogen og aldrig ville læse den i sit liv. Han udsætte læsningen mange gange, fordi han havde travlt hele tiden og det at blive distraheret fra forretningen af hensyn til et eventyr forekom ham useriøst. Han var en samler, samlede på bøger, og de dukkede op hos ham meget hurtigere, end han havde tid til at læse dem.
   Han kunne godt lide i selskab med venner, kolleger og slægtninge, at dele sin mening om den bog, han lige havde læst. For at lave grinende grimasser, når han hørte, at andre ikke havde læst den, og han kunne anbefale at læse den og endda genfortælle nogle afsnit fra den. Det så ud som om han var den første til at kende det nye og dele det med alle, gengive det på sin egen måde, forsyne det med sine egne bemærkninger og konklusioner, endda pynte lidt på det. Derfor beordrede han sin datter til at læse bogen om Alice og dele sine indtryk med ham.
   Bogsamlerens datter hed Anna, hun læste frivilligt kun de bøger, hvor der var mange billeder i og med en stor skrift, alt andet læste hun under tvang. Der var så mange som tre bøger om Alice i huset, alle i forskellige formater, derfor stod de forskellige steder, på forskellige hylder, fordi Annas far placerede bøgerne ikke efter forfattere eller genrer, men efter omslag. Af alle tre valgte Anna den med farveillustrationer og et meget stort tryk, den var stor, så hun kunne gemme sig i den op til skuldrene. Men den var tung, hænderne blev hurtigt trætte af at holde den, så det var mere bekvemt at læse den ved at lægge den på gulvet, mens hun lå på sin mave og svingede benene i luften. Derudover behøvede bogen ikke engang at læses, det var nok at se på billederne og fantasere om, hvad der sker i den. Hun vidste, at hendes far under alle omstændigheder ville tro på hvert af hendes ord, fordi han selv aldrig ville røre en eventyrbog i sit liv.
   Med tiden læste hun dog alle disse tre bøger, der var i hendes fars samling, og mange andre, som hun stødte på, i forskellige oversættelser, genfortællinger, illustrationer. Da hun som barn kiggede på illustrationer fandt hun på sine egne eventyr for Alice. Eventyrets virkelige begivenheder og hendes personlige fantasier blandede sig i hendes sind.
   Og så en dag opstod der i hendes hoved tanken om, at hvis hendes barn blev en pige, så havde hun allerede forsynet hende med snehvidt hår og sløjfer og et dukkeansigt. Og hun vil helt sikkert blive kaldt Alice. Det vigtigste var så: at finde en passende far til sin datter.
   Det tog hende mere end tyve år, afhængigt af tidspunktet at tælle fra, for at finde denne person. Mange mænd passerede gennem hende, ligesom i enhver normal kvindes liv, et fuldgyldigt ægteskab, der varede ti år, hvilket resulterede i en pige, som ikke var Alice. Fordi at skabe Alice krævede tilstedeværelsen af to voksen Lewis Carroll beundrere. En beundrer var tydeligvis ikke nok.
   Foruden en lovlig ægtefælle var der et langt forhold til en anden person, som også kan kaldes ægteskab, men det viste sig ikke at være frugtbart. Efter bruddet med ham var der andre forskellige mænd, indtil hun pludselig mødte en mand, der var helt egnet til rollen som Alices far, Alexander. Han var tretten år yngre end Anna, mindre end hende, lidt foroverbøjet, med en skæv ryg, en ugles næse, det eneste der kunne være tiltrække ved ham var hans iværksætterevne. Og ja, han drømte også om en pige, der ville ligne heltinden fra den berømte bog, og som også ville få en masse spændende, men vellykkede eventyr i sit liv.
Forfatterbemærkninger
Historie er inspireret af Lewis Carrolls bogen om Alice og forhåbelig bliver til noget, som selve Carroll kunne godt lide at læse.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/11-2021 01:57 af Michael Butjaikin (Michael But) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 924 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.