Når mørket sænker sig


2 år siden 2 kommentarer Smilebåndet strømsvigt uro forhåbning

6Uoverensstemmelser
Holms og Olsens interessante uoverensstemmelser startede længe fø... [...]
Smilebåndet · arrogance, hovmod
2 måneder, 22 dage siden
7Skildpadden
Svend havde placeret sig i stuens luneste krog sammen med resten ... [...]
Smilebåndet · juleaften, chokolade, konsekvenser
3 måneder, 27 dage siden
7Overflødighedshornet
Ved juletid hørte underboen en nat ved 3-tiden, hvordan Louis snu... [...]
Smilebåndet · grådighed, pladsmangel, stædighed
10 måneder, 2 dage siden
2Fødselsdagen
Karen holdt sin 78-årige fødselsdag på en forårsdag med fuld sol ... [...]
Smilebåndet · grotesk, stemningsskift, enetaler
11 måneder, 2 dage siden
4Slinger i valsen
Efter et kortvarigt ophold i en beskyttet bolig på én af sydhavsø... [...]
Smilebåndet · nykker, kørekort, konsekvenser
1 år siden
3Jagten på den forsvundne UFO
Sommerens første hedebølge væltede som en tung dyne ind over byen... [...]
Smilebåndet · sommer, lykke, frihed
1 år, 1 måned siden

Puls: 19,2

Publiceret: 1
Afgivet: 9
Modtaget: 8
Lejsy Storm (f. 1955)
Det var en mørk og stormfuld nat. Usædvanligt nok henlå naboejendommens P-plads i buldrende mørke. Da yderligere to lamper på endevæggen forsynede vores nederste del af parkeringspladsen med lys, havde det også en effekt på vores grundstykke. Skønt de to lamper var koblet op på naboernes el-system, så var nytteværdien størst for os, og derfor havde vi fået det privilegie at skifte pærer.

Bilparken, som tilhørte vores ejendoms beboere, holdt i den mørkeste afkrog, og fristede tilværelsen i et nu fordækt og skummelt område.
De som havde lejligheder ud mod den berørte mørklægning, følte sig utrygge i det begsorte vintermørke, mens havet larmede på den ene side, vinden tog livtag med skovens træer på den anden, og den offentlige sti kunne ikke længere holdes under observation af visse nidkære beboere. Under normale vilkår var der intet som undslap deres nyfigne blikke, så den manglende overvågning bag gardinerne gav grobund for mange dramatiske fabuleringer. Man undlod heller ikke at fremkomme med et par konspirationsteorier, som omfattede et par unge mennesker længere oppe af vejen.

Næstformanden i naboejendommen var kendt som værende stormægtig og besad en imponerende selvfølelse. Hans evne til at styre ethvert slag til sin egen fordel gjorde, at man behandlede ham med fløjlshandsker, medmindre man var interesseret i en storkonflikt. Hans diminutive og neurotiske puddel turde ikke træde ud på P-pladsen efter mørkets frembrud, og det i sig selv udgjorde et problem for ham.

Hjemvendte beboere måtte føle sig frem og håbe på, at de satte nøglen i den rette hoveddør. Skoven stod som en sort mur, og uhyggen bredte sig som i Londons East End under pesten.

Efter flere dages mørklægning ankom el-folkene i dagslys. Sagen blev undersøgt og fejlen blev lokaliseret. Da man åbnede den ene lampe på endevæggen, viste det sig, at den husede et ikke ubetydeligt lager af diverse agern fra en flittig musefamilie, som havde fremtidssikret deres vinterforråd. Kortslutningen havde gjort fatningen samt lampens inderside sort som tjære, og funktionen var stendød. Efter forskrifterne havde den revet HFI'en med sig i dødsøjeblikket.

Nu hvor vi nærmer os vintersolhverv, så venter vi på, at lyset snart vender tilbage.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/12-2021 17:40 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 354 ord og lix-tallet er 46.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.