Når mørket sænker sig


7 måneder, 24 dage siden 2 kommentarer Smilebåndet strømsvigt uro forhåbning

4Fluen
Spyfluen var svanger, og en stegende varm sommerdag afsøgte hun e... [...]
Smilebåndet · aflytning, ord, kedsomhed
10 dage siden
3Har fisk mon humoristisk sans?
Vores genboer og gode lystfiskervenner, Karin og Flemming, er gre... [...]
Smilebåndet · lystfiskeri, hektisk, dans
13 dage siden
4Sommerens velsignelser
Irmgard von Elmhoff på 87 år er blevet temmelig konfus og senilit... [...]
Smilebåndet · forbløffelse, viljestyrke, konfus
25 dage siden
5Høretab
Når man selv har munden fuld af ord · tabes ofte evnen til at lytte... [...]
Aforismer og gruk
28 dage siden
5Den distræte mand
Min distræte mand var på vej til et møde i Tyskland. Da det var e... [...]
Smilebåndet · fortravlet, glemsomhed, overraskelse
3 måneder, 13 dage siden
7Konfirmationsforberedelsen
Konfirmationsforberedelsen hos pastor Hartvigsen i begyndelsen af... [...]
Smilebåndet · ungdom, generationskløft, kæphøj
3 måneder, 26 dage siden

Puls: 46,5

Publiceret: 4
Afgivet: 19
Modtaget: 19
Lejsy Storm (f. 1955)
Det var en mørk og stormfuld nat. Usædvanligt nok henlå naboejendommens P-plads i buldrende mørke. Da yderligere to lamper på endevæggen forsynede vores nederste del af parkeringspladsen med lys, havde det også en effekt på vores grundstykke. Skønt de to lamper var koblet op på naboernes el-system, så var nytteværdien størst for os, og derfor havde vi fået det privilegie at skifte pærer.

Bilparken, som tilhørte vores ejendoms beboere, holdt i den mørkeste afkrog, og fristede tilværelsen i et nu fordækt og skummelt område.
De som havde lejligheder ud mod den berørte mørklægning, følte sig utrygge i det begsorte vintermørke, mens havet larmede på den ene side, vinden tog livtag med skovens træer på den anden, og den offentlige sti kunne ikke længere holdes under observation af visse nidkære beboere. Under normale vilkår var der intet som undslap deres nyfigne blikke, så den manglende overvågning bag gardinerne gav grobund for mange dramatiske fabuleringer. Man undlod heller ikke at fremkomme med et par konspirationsteorier, som omfattede et par unge mennesker længere oppe af vejen.

Næstformanden i naboejendommen var kendt som værende stormægtig og besad en imponerende selvfølelse. Hans evne til at styre ethvert slag til sin egen fordel gjorde, at man behandlede ham med fløjlshandsker, medmindre man var interesseret i en storkonflikt. Hans diminutive og neurotiske puddel turde ikke træde ud på P-pladsen efter mørkets frembrud, og det i sig selv udgjorde et problem for ham.

Hjemvendte beboere måtte føle sig frem og håbe på, at de satte nøglen i den rette hoveddør. Skoven stod som en sort mur, og uhyggen bredte sig som i Londons East End under pesten.

Efter flere dages mørklægning ankom el-folkene i dagslys. Sagen blev undersøgt og fejlen blev lokaliseret. Da man åbnede den ene lampe på endevæggen, viste det sig, at den husede et ikke ubetydeligt lager af diverse agern fra en flittig musefamilie, som havde fremtidssikret deres vinterforråd. Kortslutningen havde gjort fatningen samt lampens inderside sort som tjære, og funktionen var stendød. Efter forskrifterne havde den revet HFI'en med sig i dødsøjeblikket.

Nu hvor vi nærmer os vintersolhverv, så venter vi på, at lyset snart vender tilbage.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/12-2021 17:40 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 354 ord og lix-tallet er 46.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.