Bibelen og religionen på godt og ondt



0Skovnisserne
Hvis du sætter dig stille ned, så skal jeg fortælle dig, hvad jeg... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
4Lucky
- Nej, hvor er den sød. Må vi ikke beholde den? Hvad skal den hed... [...]
Livshistorier
17 år siden
1Da Virus blev væk
Kender du familien Vira? Nu skal jeg fortælle dig, hvem de er. Fa... [...]
Godnathistorier
18 år siden
10Besøg
Fredag d. 8. juli 2005. · Kære dagbog. · Nu er jeg endelig kommet hje... [...]
Noveller
18 år siden
2Hr. Grøn
Hej med dig. Jeg er en lille grøn bamse, som hedder hr. Grøn. Ind... [...]
Godnathistorier
19 år siden
3Hvad man spiser
Når man kigger efter folk, · her og der ses en ædedolk. · Se hende, d... [...]
Rim og vers
19 år siden
3Familien Nisse på jagt efter huller til van...
Kom her og sæt dig stille ned ved siden af mig, så skal jeg fortæ... [...]
Godnathistorier
20 år siden
3Soveland
Der var engang en lille pige, som skulle til at sove. Da hun fald... [...]
Godnathistorier
20 år siden
2Mikkel i Aalborg Zoo
Det var en dejlig sommerdag, og Mikkel var på vej til Zoologisk h... [...]
Godnathistorier
21 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mona Skovgaard (f. 1971)
Velvidende at bibelen er skrevet af mange forskellige, giver den alligevel ofte stof til diskussion og til tider søvnløse nætter, hvis man kommer til at tænke på, hvad der rent faktisk ordret står skrevet. Ofte kan man få diskussioner i gang, som er lige så gode til at forhindre ens ellers gode nattesøvn, som når man diskuterer det evigt tilbagevendende spørgsmål: Hvad kom først? Hønen eller ægget? Jeg har her samlet nogle af de spørgsmål, som man nemt kan bruge lang tid til at filosofere over i bibelen. Jeg har forsøgt at gøre det objektivt i håbet om, at du, kære læser, selv har muligheden for at danne dine egne meninger. Samtidig har jeg fremlagt nogle af de mulige konklusioner, som der kan komme frem i en diskussion om, hvad de forskellige ting i bibelen kan betyde.

'I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden'. Således står der skrevet i 1. mosebog kapitel 1. Men hvordan kunne Gud i begyndelsen skabe både himmelen og jorden? Hvis det er begyndelsen, så har der jo ikke været noget før. Men hvis der ikke har været noget før, hvor kom Gud så fra? Nogen må jo have skabt Gud, hvis altså bibelen taler sandt, når den siger, at Gud skabte himmelen og jorden.

I første mosebog, kapitel 4 står der skrevet: 'Adam kendte sin hustru Eva, og hun blev frugtsommelig og fødte Kain; og hun sagde: "Jeg har fået en søn med Herrens hjælp!" Fremdeles fødte hun hans broder Abel'. Eva fik Kain med Herrens hjælp, men hvem er rent faktisk far til Kain? Er det Adam eller Herren?

Senere i 1. mosebog, kapitel 4, får vi at vide, at Kain slog Abel ihjel, hvorefter han tog til landet Nod. Kain fik Hanok med sin hustru. Men hvordan kan Kain finde en hustru, når de første mennesker på jorden var Adam og Eva? Eva var mor til Kain, men der har ikke været andre kvinder til at føde andre børn. Betyder det, at Kain i sidste ende har fået Hanok med en søster til sig selv, eller hvad? I så fald må det vel nærmest betegnes som incest. Men der er selvfølgelig også en anden mulighed. Der kan jo være kommet mange flere mennesker på jorden, som vi slet ikke har hørt noget om.

Man hører konstant om den gode, barmhjertige Gud. Hvis han er så god, hvordan er Jobs Bog så opstået? I netop denne del af det gamle testamente, er Gud absolut ikke god? Men hvis Gud eksisterer, og han kun var god, ville det så være godt? Ville vi være glade for de gode ting der sker, hvis der aldrig skete noget dårligt? Er det denne tanke der er skyld i, at Jobs bog også er placeret i bibelen?

Når alt kommer til alt, så er alle religioner egentlig gode, men hvilken er så den rigtige. Spørger man en kristen, så er der ingen tvivl: det er selvfølgelig kristendommen. Spørger man en jøde, så er der ingen tvivl: Det er selvfølgelig jødedommen. Sådan kan man fortsætte gennem alle religionerne, men hvor stammer religionerne så egentlig fra? Er de menneskeskabte, eller har vi i sidste ende haft en fælles religion, som har udviklet sig forskelligt i de forskellige dele af verden?

Der er utallige spørgsmål om, hvorvidt man har valgt at tro på den rigtige religion eller ej. Hvad er godt og hvad er skidt? Men en ting er sikkert: Jorden ligger lige under vore fødder, uanset om den er skabt af en Gud eller et 'Big Bang'. Derfor, uanset hvilken tro du end måtte have, så er min intention med denne tekst at give dig stof til eftertanke.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/11-2002 14:52 af Mona Skovgaard (mona-skovgaard) og er kategoriseret under Filosofihulen.
Teksten er på 607 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.