0Skovnisserne
Hvis du sætter dig stille ned, så skal jeg fortælle dig, hvad jeg... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
4Lucky
- Nej, hvor er den sød. Må vi ikke beholde den? Hvad skal den hed... [...]
Livshistorier
17 år siden
1Da Virus blev væk
Kender du familien Vira? Nu skal jeg fortælle dig, hvem de er. Fa... [...]
Godnathistorier
18 år siden
10Besøg
Fredag d. 8. juli 2005. · Kære dagbog. · Nu er jeg endelig kommet hje... [...]
Noveller
18 år siden
2Hr. Grøn
Hej med dig. Jeg er en lille grøn bamse, som hedder hr. Grøn. Ind... [...]
Godnathistorier
19 år siden
3Hvad man spiser
Når man kigger efter folk, · her og der ses en ædedolk. · Se hende, d... [...]
Rim og vers
19 år siden
3Familien Nisse på jagt efter huller til van...
Kom her og sæt dig stille ned ved siden af mig, så skal jeg fortæ... [...]
Godnathistorier
20 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mona Skovgaard (f. 1971)
Der var engang en lille pige, som skulle til at sove. Da hun faldt i søvn, kom hun på en lang rejse. Rejsen gik til Soveland, som er det land man kommer til, når man falder i søvn. I Soveland er der meget mørkt, og der er tre tog, som hver kører videre til et nyt land. Det ene tog kører videre til landet med den drømmeløse søvn. Her kommer de mennesker hen, som ikke drømmer noget. Det andet tog kører videre til landet med mareridt. Her kommer de mennesker hen, som drømmer uhyggelige drømme. Det tredje og sidste tog kører hen til landet med de dejlige drømme. Det er her de mennesker kommer, som drømmer om dejlige, vidunderlige ting.

Pigen gik forbi det første tog, for det var alt for kedeligt at komme til et land, hvor der overhovedet ingenting var. Hun standsede ved det andet tog. Skulle hun prøve? Hun vidste, det ville ende med noget uhyggeligt, hvis hun steg ombord på det andet tog, men alligevel havde hun svært ved at lade være. Der var en spænding i pigen, en ukendt stemme, som sagde, hun skulle gå ind i det andet tog. Til sidst tog pigen en beslutning. Hun gik ombord i det andet tog, hvorefter hun kørte til landet med mareridt. Da hun steg ud af toget, gik hun direkte ombord på et sørøverskib. Skibet var fyldt med sørøvere, men der var også nogle få drømmende mennesker, som sørøverne skubbede ud af skibet, så de landede i det hajfyldte vand. Pludselig så en sørøver den lille pige, skubbede hende i det hajfyldte vand, hvor hun svømmede om kap med den hvide haj. Hajen indhentede pigen, og hun blev så bange, så hun vågnede. Da hun så, at hun igen lå i sin egen seng, på sit eget værelse, faldt hun atter i søvn.

Igen kom pigen til Soveland, men denne gang steg hun ombord på tog nummer tre, som kørte til landet med de dejlige drømme. Da hun nåede frem og steg af toget, stod hun i en vidunderlig skov. Skoven var så smuk, som var den kun en drøm. Aldrig før havde pigen set så smuk en skov. Den var fyldt med smukke og dejligt duftende træer. I skovbunden var der de smukkeste blomster, som man kunne tænke sig. Og inde i skoven var der de skønneste stier, den lille pige nogensinde havde set. Nej, hvor ville det være dejligt, hvis man kunne komme ud at ride i denne skov, tænkte den lille pige. I samme øjeblik kom den smukkeste hest man kunne tænke sig hen til den lille pige. Pigen satte sig op på hesten, og de red af sted. De red i skoven og på stranden. Mødte gode feer og smukke prinsesser. Der var ingen grænser for den skønhed den lille pige mødte, indtil en stemme pludselig trængte ind til hende:

"Vågn op, min skat, din morgenmad er klar."

Den lille pige vågnede og var meget glad, for hun havde haft en meget god drøm. Nu er det din tur til at sove. Husk, når du kommer til Soveland, at du skal stige ombord på tog nummer tre, for så får du alle de skønne drømme.

Godnat, og sov godt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/11-2003 20:33 af Mona Skovgaard (mona-skovgaard) og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 537 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.