3Betingelsesløs kærlighed
Tom indeni · Som en dåsetomater · Der hæmningsløst er blevet skrælle... [...]
Digte
20 år siden
3NEJ!!! barnet først!!!
Det er en god dag. Han leger nede under bordet. Kører rundt med s... [...]
Blandede tekster
21 år siden
4Massernes urinsex
Kigger ud af vinduet mens vilde regndråber · gør kamikaze mod forto... [...]
Digte
21 år siden
1Morgen
Snorken til højre for mit øre · mærker rystelserne i madrassen · når ... [...]
Digte
21 år siden
10Kirke-lig
Langsomt trådte hun op på det første trappetrin. Døren foran hend... [...]
Noveller
21 år siden
7Pigebørn
Hun kunne stadig huske ham. Hænderne der havde løftet dynen og af... [...]
Noveller
21 år siden
0Fløde
Dine tanker · suser og hvirvler · inde i mig · som en elpisker der er g... [...]
Digte
21 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Maya Submizzed Ryom (f. 1978)
"Jeg ved det ikke, jeg ved ingenting..."
   Svaret rungede i hans hoved, og hendes sammenkrøbne skikkelse, stod for hans blik. Hvor var den stolthed han kendte? Hvor var den kvinde han havde kendt som ung? Var hun blot reduceret til dette, en skygge af sig selv, en skygge af noget stolt. Men nu... Tom og forsagt, ingenting?

Hun havde da altid vidst. Om ikke andet, så i hvert fald hvad hun ikke vidste. Han så på hende, og pludselig synes hendes ellers så smukke kastanjebrune hår, øjnene der havde været grønne og gnistrende, at falme.

De havde kendt hinanden hele livet. Leget i markerne, kysset på hølofterne, stået på skøjter på familien Sejrups sø, og drattet igennem adskillige gange, for at vende hjem og få skæld ud, når de våde strømper flød i entreen og ovnen ikke var blevet slukket efter at have lunet frosne rundstykker og spist dem med ost og solbærsyltetøj.

De havde gjort mange ting 'første gang' sammen. Men det virkede som om der ikke var 'mere nyt' i hende. Udslidt og nedkørt, så hun ud. De havde ikke set hinanden i 7 år, og havde mødt hinanden ved et tilfælde. De var taget hjem til hende til en god middag og lidt vin. Han havde spurgt, hvad hun ville med sit liv. De var jo lige gamle, og han havde da hele livet foran sig. Han var jo stadig ung. Men hun vidste ikke. Vidste ingenting. Drænet for energi, var hun sunket sammen i sofaen.

Han så på hende og hjalp hende over på sengen og holdt hende stille i hånden. Han så på hende, og lod hende lukke øjnene. Krøb ned under dynen til hende og kærtegnede hendes ansigt.
   "Lille skat," hviskede han. "Du ved alt. Det er det, som er dit problem. Du kender til verden, du har haft travlt med at leve livet. Tømme det. Istedet for blot at smage på det efterhånden. Jeg elsker dig, lille fjols." Han nynnede og kurrede mens hun faldt i søvn...

Næste morgen vågnede de, tæt omslynget. Hun åbnede øjnene og så på ham. Så smilet om hans mund, hans ansigt der i takt med drømmene bevægede sig, og da han gennem filteret mærkede hendes blik på sig. Han smilede endnu bredere og kyssede hende blidt på munden.
   "Godmorgen," hviskede han.
   Hun så indgående på ham og puttede ansigtet ind til den lille krog mellem hals og skulder.
   "Jeg havde ikke prøvet alt," mumlede hun med munden mod hans hud. "Nu har jeg." Hun flyttede sig fra ham og prøvede at fokusere på hans ansigt. Hun mærkede farven strømme tilbage i sine kinder. Motoren, hjertet begyndte at slå igen, og med fornyet styrke. Han havde gjort 'det'. Leveret trylleordet, givet lidt af sig selv. Denne gang, var det ikke hende der blev drænet først...

"Du elsker mig," sagde hun og rejste sig.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/12-2002 15:53 af Maya Submizzed Ryom (submizzed) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 475 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.