17 år siden

Foerste skoledag i USA

Hurra!
Halina Abram...
6 år siden
Nyt land
Christian Ba...
9 år siden
Livet er en rejse
Salomon
9 år siden
Træt i dag
David Hansen...
2 måneder, 28 dage siden
Jeg skal have en lille pr...
SoffiG
10 år siden
Fra jam til pølsefest
Martin Micha...
4 år siden
4 år føles som i går.
Jønsse
7 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
Farvel i morgen..
HCDitte
9 år siden
Sønderborg ugeavis ultimo...
Martin Micha...
4 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Om at spise æbler som Bor...
Olivia Birch...
9 år siden
Er der en mening?
Jønsse
8 år siden
Shoppingtur til Randers.
Ruth Christe...
7 år siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
8 år siden
Slush ice til en hund
Regitze Møbi...
9 år siden
Lyden af livet
Hannah White...
8 år siden
Jeg hader - Kasper Lund.
Kasper Lund ...
7 år siden
Stine og mormor.
Ruth Christe...
7 år siden
senior Dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Tak Til Personen, Der Stj...
Kianna Kitte...
2 år siden
julen 2013
Frode Lindtn...
10 år siden
Livsperspektiv
Flickarocks
9 år siden
Kære natbog (IX)
Olivia Birch...
9 år siden
Højskoleophold
Hanna Fink (...
9 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
5 år siden
Lykken er en svinerøv
Regitze Møbi...
9 år siden
Og tænk engang, jeg flytt...
spinosi
10 år siden
Kære natbog (VII)
Olivia Birch...
9 år siden
Sandhedens slag - 16.09.2...
Anna Gammelg...
1 år, 7 måneder siden
12.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Bliver jeg nogensinde god...
Jønsse
8 år siden
Det var så den søndag.
Ellen Tang S...
11 år siden
Spøgelser på vikingemarke...
Carsten Cede...
9 år siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
8 år siden
råb
Halina Abram...
6 år siden
Rocketman - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Men det udelod jeg
Carina Malen...
5 år siden
Det fandme typisk, med de...
Racuelle Hei...
9 år siden
Kafferumlen - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Vi har fået altaner i vor...
Ruth Christe...
7 år siden
Hverdag igen
Michala Esch...
11 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
11 år siden
dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
9 år siden
Saa er min foerste skoledag paa en aegte amerikansk high school overstaaet.
Det var cool nok og jeg er klar til at skulle gaa der et aar!!
Jeg er junior og gaar i 11. klasse (fordi jeg gik i 10. klasse sidste aar i Danmark)

Min dag startede med homeroom, min laerer virkede ok, men jeg savner Fay (og Drew fra campen). De var bare mega seje :)
Jeg fattede ikke helt hvad homeroom er for det er ikke rigtig med nogle elever eller laerere man har resten af dagen..
Det var en maerkelig dag i dag - meget anderledes saa jeg skal nok fatte det senere.
Der var rigtig mange beskeder over radioen, men der var ikke en speciel high school radio kanal ligesom i Beverly Hills (hvis det er high school og ikke college?)

Det maerkeligste og mest nederen er at dem der er freshmen kun er 13-14 aar gamle og de aeldste paa skolen er 18. Man har klasser paa tvaers af det hele nogle gange - saa jeg kan risikerer at faa nogle rigtigt unge venner :( Men hvad fander er her jo bare for sjov et aar!

Bagefter havde jeg engelsk med sophmores (10. klasse). I starten var jeg lidt utilfreds med at jeg ikke maatte have 11. klasses engelsk eftersom jeg gaar i 11. klasse, men nu er jeg glad! Faktisk ville jeg gerne gaa ned til 9. klasses engelsk.
Det er jo ikke engelsk som derhjemme for herovre er de indfoedte! Vi skal laese Sheakspare - jeg doer!! er det ikke saadan noget man laeser i 3.g i gymnasiet!? Det bliver vildt!
Jeg snakkede med en pige i klassen hun var kun 14! Naa, men hun snakkede om fester med sprut og stoffer som hun ville have mig med til - jeg ved sQ ikke helt!
Og jeg som troede de alle sammen var en flok engle i forhold til os danskere!!

Hun fik det til at lyde som om alle paa skolen gik til den slags fester og det bekymrer mig!
Som udvekslingsstudent kan jeg blive smidt ud af USA i 10 aar for at vaere i besiddelse af alkohol saa jeg ved ikke om jeg toer gaa til den slags fester!?
Paa den anden side vil jeg gerne vaere en del af det sociale liv. Nu maa jeg se om alle mine venner drikker og saadan. Jeg er jo vant til det fra Danmark af...

Min naeste klasse var CI (samfundsfag med fokus paa hvad der sker i verden lige nu). Jeg tror det bliver spaendende - bare det at se verden fra amerikanernes synspunkt! Wow - eleverne vidste ikke engang at der er krig i mellemoesten! Hvor dummer er de?!
Paa den anden side ved jeg heller ikke saa meget for man har hverken tid til avis/tv-avisen herovre - saa alt jeg ved er fra de danske avisers hjemmesider engang i mellem..

Naeste punkt var personligt liv. Det var noget deres raadgiver sagde jeg som udvekslingsstudent burde tage da det ville vise mig meget om amerikansk kultur. Det var en pigeklasse - tror der var en dreng (det lignede en dreng). Men det er saadan noget husholdning!!! Laere at sy, vaske toej, lave mad og budgetter! Det virker heeeelt vildt kedeligt! Laereren var en gammel dame med ankel lang nederdel! Ligesom i Mona Lisa Smile hvor de laerer manerer! Hehe, det bliver specielt..

En af eleverne kommer aabentbart foerst til september fordi hun er gravid og skal foede. De har en daycare paa skolen til elevernes smaa boern saa de kan fuldfoerer skolen! Det er anderledes end danmark, men det er da meget smart..

Jeg snakkede ogsaa med en pige i den klasse. Hun havde kort nederdel og fest top paa. Hun havde haaret sat op og lilla og pink oejenskygge paa (laes=hun var overdrevet) - hun ville ogsaa have mig med til vild fest! Det her er et dilemma.

Man har 45 minutters time og saa 5 minutter til at komme til naeste time. Det er virkeligt maerkeligt og ret saa stressende. Skolen er stor og jeg har time paa forskellige etager og ender af skolen hele tiden. Der er absolut ingen tid til at gaa paa toiletet og i det hele taget er det lidt stresende. Jeg skal have et lavatory pass fra laerene hvis jeg skal paa toiletet - og det er ikke alle laerere der vil give dem ud!!

Direkte videre til Algebra paa nemmeste niveau med en masse niende klasser - de er saa smaa! Jeg ville have taget noget svaerere, men de synes, at jeg skal koncentrerer mig om mit sprog i stedet for matematik - saa det kan jeg ikke engang.
Jeg tror det bliver en nem klasse, men jeg kan godt lide udfordringer, saa jeg faar svaert ved at lave mine lektier i de timer fordi det er for nemt.
Min laerer virker rigtig haard - matematik er et fag alle skal have i alle fire aar saa jeg regner med at der er nogle ikke-matematikere imellem de andre elever.
Jeg sad i hjoernet i den klasse og fik ikke snakket med nogle!
Man sidder efternavn og mit efternavn er Ba - saa jeg sidder forrest i hoejre hjoerne i alle klasserne.

Saa var der spansk paa menuen. Vi lavede ikke noget ligesom vi ikke gjorde i de andre klasser. De fik os bare til at skrive informationspapirer og sige hej til hinanden, og der var slet ikke skaege lege paa menuen ligesom gymnasiet i Danmark! Jeg har aldrig overvejet at skoler i Danmark faktisk goer noget for det sociale liv ogsaa! Det er altsaa kanon laererigt at opleve ens kultur fra en fremmeds kulturs synspunkt..!

Jeg glaeder mig til at laerer spansk og blaerer mig i 1.g fordi jeg kan the basic stuff. :)

Min biologi laerer er den skumleste mand - han er tyk og sveder og jeg synes han laegger an paa mig, men maaske er det bare min fantasi..

Kl. 13:30 havde jeg endelig frokostpause! Det mest skraemmende var at jeg ikke engang var sulten og heller ikke er det her kl. 17:30 (i USA) Jeg spiste morgenmad kl. 6 i morges!! Ok, lidt over 6 for jeg staar op kl. 6:00, og vi gaar herfra huset kl. 6:55 for at naa bussen.
Skolebusser i aegte gul, men de er ikke saa fede. De goer mig koeresyg og vi var paa skolen kl. 7:30 – en amerikansk high school - saa vi maatte ikke gaa ud paa parkeringspladsen, derfor vi sad i bussen og snakkede i 20 minutter.. Det var aandsvagt af ht..

Min sidste time var yearbook - jeg tror det bliver haardt arbejde, men det kunne vaere lidt fedt at kunne lave noget ligende naar jeg engang kommer hjem til gymnasiet i Danmark! Det er maaske ikke saa svaert at faa et A for det virkede meget skaegt og afslappet, og hvis man afleverer sine ting til tiden faar man et A – men jeg faar nok et problem med at skrive korrekt engelsk.
Alt i alt fik jeg snakkert med mange soede mennesker i dag, og jeg er ikke saa urolig, selvom det nok ikke er dem i dag jeg kommer til at haenge ud med resten af aaret, det er det aldrig, man er bare saa desperat de foerste dage i en ny skole! Og i et fremmed land er det endnu vaerre for det er lidt ensomt!
Jeg ringede til mor da jeg kom hjem for at fortaelle hende om dagen. Det var faktisk svaert at snakke dansk – jeg havde problemer med at forme min mund! :O Jeg glaeder mig til at komme hjem til Danmark (ikke fordi jeg ikke vil vaere her – men jeg kan forestille mig at komme hjem), tudescenen i lufthavnen, de foerste dage hjemme med foraeldrene, gensyn med vennerne, rigtige fester, gamle minder, mine katte, den danske kultur, massere af frugt og groentsager, det danske sprog, Koebenhavn, den danske sommer, 1.g paa gymnasiet, min scrap book jeg skal fortaelle udfra, mit gamle liv, udfordringen i at vende sig tilbage til dansk lifestyle...

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Foerste skoledag i USA er publiceret 23/08-2006 23:29 af TeChnObaBeN.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.