16 år siden

Min hollandske familie

senior Dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
11 år siden
Lykkedes at ride igennem ...
Regitze Møbi...
9 år siden
Kære natbog (X)
Olivia Birch...
9 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
9 år siden
Tanker, om mig, livet, nu...
PernilleBB
2 år siden
It. Is. Yuge! YUGE, I tel...
Olivia Birch...
7 år siden
Tudefjæset - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Mit første blogindlæg
Nikoline Bus
6 år siden
Tørret frugt og gamle und...
Carsten Cede...
5 år siden
Hvem fortjener blomsten?
Racuelle Hei...
8 år siden
Fjerde bog, næsten færdig...
JesperSB
2 år siden
Katten ude af sækken
Suree Lio (L...
11 år siden
Sindsyg med klarsyn
Michael Nevs...
6 år siden
Julestemning
Ruth Christe...
7 år siden
Jeg er ikke en slave - Ka...
Kasper Lund ...
8 år siden
Spøgelser på vikingemarke...
Carsten Cede...
9 år siden
Farvel i morgen..
HCDitte
9 år siden
Det fandme typisk, med de...
Racuelle Hei...
9 år siden
Brunkager
Hanna Fink (...
9 år siden
Det dér med dyr...
Michala Esch...
9 år siden
Kafferumlen - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Dagen idag virker langsom
Kellany Bram...
11 år siden
Gavl malet efter 3 års sk...
Peter
9 år siden
Så er der nok snart...
Michala Esch...
16 år siden
Masser af fest til mig :/
Michala Esch...
11 år siden
I aften står den på sværd...
Carsten Cede...
9 år siden
Houdini - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Jeg vil starte en gruppe ...
Johannes Han...
4 år siden
Juletid
Gittepigen
11 år siden
Kreativ igen
David Hansen...
3 måneder, 22 dage siden
Hvis jeg havde tid.
Jytte Westen...
10 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
9 år siden
Tilbage i Danmark
Salomon
9 år siden
13.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Julefrokost med at par sm...
Carsten Cede...
9 år siden
At miste styrringen og jo...
Bastian
11 år siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
8 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
9 år siden
Om alt og intet
Lisa Brøndbe...
3 år siden
at turde er at miste fodf...
Julie Vester...
10 år siden
Så fik jeg dem set... næsten hele min mors familie.

Og når jeg kommer hjem derfra, tænker jeg altid over, hvor fantastiske de er.

Min mors familie er dekadent på en måde, der er underholdende. Alle har på en eller anden måde, en levestandart, de ikke selv kan opretholde, og alle har de evne til indsigt, der alligevel altid ender med at blive brugt på udseende og forhold. Kan ikke helt forklare det, men alle er også så hjertelige og ærlige.... og alle har en spændende historie, eller også er det bare fordi vores lille klan fra Danmark er røvsyge i sammenligning med dem.

STORE BUKKE-BRUSE
Min mor har tre søskende... min moster, og to onkler. Den ene Onkel er tårnhøj, har sort krøllet hår, et overskæg som en bolsjevik og en stemme, der bliver hentet op fra ur-tiden. Han har været gift tre gange,.. den første gang med en flippet stewardesse, der blev kendt for at amme andre menneskers børn i flyene, hvis de ikke selv kunne berolige dem. Anden gang blev han gift med en polsk kvinde, der var glad for vodka og fest, og nu er han sammen med en dekoratør, der er hysterisk pertentlig. Min mor er meget glad for ham, og vi har derfor væreten del sammen med ham og hans to piger (begge af stewardessen), da vi var yngre. Pigerne er kun et par år yngre end os.

SUGAR-DADDY
Min anden onkel har levet fordækt som familiefar og radiolog til han blev 50, hvor han så sprang ud som bøsse, og idag er han den vildeste sugar-daddy med konstant glimt i øjet, to smukke døtre midt i fyrrerne, og en søn, der spiller golf og alt hvad dertil hører. Onkel har altid bagt på vores kærester.... J synes det var decideret underholdende. I weekenden fandt jeg ud af, at han også har været lidt for langt ude efter hans døstres kærester. Jeg tror nu, at der er tale om snerperi (forståeligt i øvrigt, hvis det er ens far!). Min onkel er underholdende og selvironisk og dejlig. Han er vist desværre lidt ensom. I 12 år havde han en utrolig sød kæreste, som blev hele familiens ven, men det gik i stykker... og nu netdater onkel med diverse unge fyre fra den anden side af Altanten, hvilket tvinger ham til at bytte rundt på dag og nat. Han har et kæmpe hus i Frankrig, han ikke har råd til, og et lille mikro bitte sommerhus i den lille skov i Holland. Huset er helt seriøst 8x4 meter langt. Hans bil er næsten ligeså stor.

NIPSEN MED TRUCKERBØRNENE
Min moster...hun er et stykke for sig. Hun ligner min mor... de er sådan nogle, eh, jeg kan ikke forklare det godt nok, men de er mest af alt livsnydere, der prøver at dække det i en overordentlig god opdragelse. Engang imellem kommer det til at gøre dem hylende morsomme. Og så er de så afsindigt meget i deres egne følelsers vold. Min moster mere end alle andre. Scener... scener.... kendetegner min moster. Det grelleste har jeg fået fortalt, ikke selv overværet.... men det var da hun til Oma's begravelse (da de 4 børn sammen satte urnen ned til min Opa's) talte direkte til Oma om, hvor forfærdelige de andre 3 søskende var?! Til den brændte aske, hvor de andre kunne høre det??? Special case. Hun havde det vist ikke godt. Min moster har to piger og en dreng. De to piger blev sendt i foster-familier, da de var 11, fordi min moster og hendes mand var udstationeret i Indonesien. De to piger har ikke haft det nemt.... jeg ved ikke om man kan sige at det er derfor, men den ene har drukket i mange år, og har med en viljestyrke, der siger spar to klaret at komme på ret køl igen og efter 25 år som aktiv alkoholiker lever hun nu et 'normalt' liv.... hvor hendes formåen dog er lettere påvirket af misbruget. Den anden datter, er bådebyggeren fra Elba, der skal giftes med en tysk pige, hun har mødt over nettet, mens hun var på Elba. Hun fik sit socialistiske italiense kor til at synge 'Bella Chiau' i telefonen til hende, end før hun kendte hende rigtigt. De to piger er noget af det mest grove og ufikse at se på. Ikke underlig reaktion, når halvdelen af de ord, der kommer ud af moderens mund handler om, hvordan man ser ud, slankekure og haveblomster. Jeg er ret glad for de to kusiner..... der snart er 50 (?)

Og så er der min mor....

Opa købte i tidernes morgen et lille bitte stykke jord (vi snakker måske 10 husgrunde) med skov på. På det byggede han mine bedsteforældres hus. Der var også et lille sommerhus inde i skoven, og et skur, hvor min Oma's spejderfikserede søster boede.

Mine bedsteforældre døde, og i mange år var den eneste tilknytning til stedet et af de små sommerhuse i skoven. Og de 4 børn var spredt i Belgien, Polen, Holland og Danmark.... Men, idag har de købt de små huse i skoven. De tre ovenstående søskende har hver et af de små nisse-huse. Sugar-Daddy har spejderOmas hytte, min moster har huset, hvor vi plejede at hente æg, og den store bukkebruse har det oprindelig sommerhus. Skoven er gennemboret af små stier med rødder og masser af grannåle - da jeg var lille var den spændende og kæmpestor. Idag ved jeg, at der er knap 100 meter fra det ene hus til det andet. Oma og opa ligger begravet mellem 6 store rododendron-buske et sted i nærheden af min mosters hus.

I mellem de små huse og deres beboere forgår der naturligvis et utal af små intriger, så som at min moster ikke må vide, hvor nøglen til min onkels hus er... (selv om ægge-damen på den anden side af vejen gør) osv.

Men de må jo alligevel kunne lide hinanden.

På den ene side, er det hele så mærkeligt indadvendt og dermed måske lidt degenereret... men det er også en afsindigt rørende familie min mor kommer fra. Alle forguder de min afdøde Oma, som et rigtigt traditionelt familieoverhovede med mod og kloge kommentarer til alt. Jeg har desværre aldrig kendt hende godt nok. Men jeg ved at jeg er vild med min hollandske familie. De er fuld af gode pudsige og spændende historier.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Min hollandske familie er publiceret 19/05-2008 21:32 af Pletfrit Sind.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.