1Mit Patetiske Liv
Suger binyrebarken ud af livet · igennem det forglemte og fortvivle... [...]
Digte
10 år siden
1Træder tårer
Jeg træder tårer, · vandrer i blikke, · ser tabte bånd, · fortabte drøm... [...]
Digte
13 år siden
0Selvrefleksionens armé
Slægter amoralsk facaden på, · kikkende på den anden side af ruden,... [...]
Digte
13 år siden
1Nulstilling
En penibel affære trækker sit slør, · jeg er gående i psykose, · lukk... [...]
Digte
13 år siden
0Misbrugt junk
Træder igennem betonen, · kan ikke få fodfæste, · mærker blot hvordan... [...]
Digte
13 år siden
0Misbrug
Blændet i spændte læber, · flår jeg dig fra hinanden, · kryber under ... [...]
Digte
13 år siden
0Lyden af din stemme
Med en let summen i kinden, · mærker jeg hvordan din stemme, · danser... [...]
Digte
13 år siden
0Hellige Sophia
Hør min bøn, · nu hvor jeg går på efterskælvet flade, · ser ødelægge... [...]
Digte
13 år siden
0Dronningens fængsel
Din mund løber i ord mod hans, · men du er blot stum, · du kikker i ... [...]
Digte
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michael J. Svendsen (f. 1985)
I det beløbet slog ind, slog tanken ind. Jeg var som tryllebundet af fascination, over alle de forskellige mennesker, deres vaner og deres udseende. Det ramte mig som et lyn fra en klar himmel så at sige. Året 2003 virkede ikke længere som en fremtid, men som et stadie i udvikling, hvor vi som mennersker stadig er langt bag ud. Økologimenneskerne, dem der kun køber økologisk mad ligner jo alverdens største bumser. De fremståler svage signaler, de står helt stille og virker nærmest ligeglade med alt og alle, det virker som om de undertrykker sig selv og lader andre komme før dem. De bærer briller og er tynd i bygning, og bag de lettere tilduggede briller stråler det ud af dem, at nu er det vist nok snart tid til at de skal betale. De fremstår klart som freuds yndling, som han kunne sidde og analyser i timevis. Båndet kører videre, et nyt beløb fremkommer på skærmen: 748,75 tak. Her har vi bankmanden som lige har fået fri, direktøren i egen høje person. Ih, hvor skal jeg dog vise ham respekt når jeg sidder bag disken, i mit fine Netto sæt som består af en blå nystrøget skjorte, sorte bukser, slips og et fint navneskilt. Mit hår er nyredt, liggende og fint. Mit smil er hvidt og jeg skal tiltale ham De. Frem af lommen kommer pungen, ikke bare en stor en, nej nej. Det er den nyeste pung, med 40 ekstra funktioner, med plads til 30 kort, bon'er, visitkort i massevis og biller af hans familie. Der når han skal betale står han i et dilemma, skal han bruge pengesedler, mønter eller kort. Det er svært valg for ham idag. Normalt afhænger hans valg udelukkende af hvilket humør han er i. Altså hvis han er glad, så skal det bare gå hurtigt, frem med sedlerne og det er det. Hvis han er sur, så er det kortet, som han bruger mens han gemmer sin kode nøje. Hvis han er lettere træt og følelsesløs, så er det mønterne. Han smækker hele samlingen op, ikke noget med at han bare lige tager tyverne, nej nej. Han skal have alle de små med. Idag tager han sin pung, og kører kortet igennem.
   "Tak hr, vil De have bon'en med?" Skænker mig ikke et blik og går.
   Fint narrøv, det må du fandme os selv om lyder det i mine tanker. Det egentligt sjovt hvor lidt kunderne kan høre mig der sidder i kassen. De kan helt seriøst kun høre beløbet og så sige farvel, til nøds velogmærket. Stiller jeg dem følegende spørgsmål: "Skal jeg smide Deres bon ud?", svarer de nej og går. Hvor i ligger logikken i det, selvfølgelig kan de huske at jeg har spurgt dem om, om de ville have bon'en med, hvor efter de så har svaret nej! Det at gå derfra til så at forvente det nøjagtige samme spørgsmål vil falde igen er jo naivt. Men hey lad dem om det.
   Det er tid til at holde pause, mit hoved er tungt og fuld af beløb. Min røv er helt svedig og varm. Sætter et skilt på båndet hvorpå der står lukket. De nytilkomne kunder sender mig et blik, der burde appelere til min samvittighed. Alligevel lukker jeg, og gentagne gange må jeg gentage:
   "Desværre hr./fru der er lukket." Smækker lågen i og tager min nøgle ud af kasetten, nu skal det være tid! Går ned og tager en kold Coca Cola, en flute der skal bages, ost og skinke. Idet jeg skal op for at betale med hænderne fyldt, kommer kunderne gentagende gange med spørgsmål, om hvor vidt vi har nogget eller vi ikke har det. Efter en lang kamp op gennem butikken når jeg op til kassen, lægger mine varer op på disken og kører kortet igennem. PÅ BELØBET TAK! Kæmper mig så tilbage igennem butikken og ud i frokostrummet. Hvor på chefen spørg, husket at stryge skjorten. DU ER FYRET!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/12-2003 22:24 af Michael J. Svendsen (Michael J Svendsen) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 661 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.