1Min fantasi giver mig vinger
Jeg ligger her, og slapper af mens jeg tænker på dig, og hvor dej... [...]
Kortprosa
18 år siden
1En historie om kærlighed
Du spurgte mig: · "Hvor mange har du været i seng med?" · Og jeg lø... [...]
Blandede tekster
19 år siden
1I Nyboder
Midt i Nyboder ligger der en kirke. Et fristed, fra byens larm og... [...]
Blandede tekster
19 år siden
1Pont Neuf
Hende: · Dejlige J.. Jeg har savnet dig :o) Hvor blev jeg boblende ... [...]
Blandede tekster
19 år siden
1Fortid (ulykkelig kærlighed)
Hej ... · Du har ikke svaret min sidste mail, det kan der være fler... [...]
Blandede tekster
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Samy Dern (f. 1972)
Midt i Nyboder ligger der en kirke. Et fristed, fra byens larm og os, hvor også duerne søger tilflugt. Her sad jeg en gang i slutfirserne på en bænk, og beroligede mig selv, midt i en hektisk tid. Derfor er det blevet mig et helligt sted. Jeg ønskede at komme væk, fra dagligdagens stress, og trummerum, og af en eller anden grund, endte jeg der, hvor jeg aldrig tidligere har været. Det var en sommerdag, hvor solen stod højt på himmelen, og jeg nød den brænde på mit ansigt. Jeg sad henslængt, med armene ud til hver side, som om at jeg ønskede at signalere til resten af verden, at dette var min bænk, mit sted, mit paradis, midt i Nyboder. Fingrene væk! Der herskede en saglig ro ved kirken, og lykken bredte sig til min sjæl. Jeg begyndte at dagdrømme, om fremtid og fortid, og ligesom Almasy da han lå i Villa San, og gik ture ned langs erindringens snørklede veje, og mens han fik sandkorn i øjet, således huskede jeg ting fra barndommen, navne jeg havde kendt, sange jeg have hørt, og for længst glemt. Jeg begyndte at fodre duerne med min medbragte frokost, og de flokkedes skrattende og flyvende om mig. Fuldstændig blottet for skam og moral, begyndte enkelte af fuglene at parre sig lystigt foran mig. Jo, duerne hyggede sig også gevaldigt.
Nyboder er at dejligt sted. Du bor i Nyboder (lidt endnu)...

Om godt 7 år, i marts måned 2011 år, vil jeg en tidlig aften, være gæst i et stråtægget hus i Nordsjælland, hvor husets killing vil kæle sig op ad mit ben, mens den spinder livligt. Jeg vil løfte den op, nusse den i nakken, og på mit spørgsmål "hvad hedder katten" vil husets ejer svare "Luna". Jeg vil da tænke på dig, pigen med den slående skønhed, og ordet i sin magt. Og jeg vil kigge på kattens poter (for hvert øje er en sti) og undre mig om den mon har samme poetiske evner som dig. Jeg vil smile ved mig selv ved tanken. For det er der ingen der har.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/03-2005 18:17 af Samy Dern og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 350 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.