2Lad os fejre julen
Jeg vil gerne starte med at sige at jeg elsker jul. Jeg synes, at... [...]
Klummen
18 år siden
0Årets gang
Disen over isen · Is over vandet · En sten hopper gennem disen · Isen o... [...]
Digte
18 år siden
1Tør du?
"TØR DU?" af Johanna Mogensen · "Jeg som altid har været så modig .... [...]
Noveller
18 år siden
2Årets gang
Disen over isen · Is over vandet · En sten hopper gennem disen · Isen o... [...]
Digte
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Johanna Mogensen (f. 1979)
Jeg vil gerne starte med at sige at jeg elsker jul. Jeg synes, at det er vidunderligt, når vi alle tænder lys i mørket, samler familien og betænker vore kære med gaver. Jeg synes at det er dejligt når vi alle tror lidt - om ikke andet så i hvert fald på tradtionerne. Selv tror jeg lidt på magien - og føler mig lidt som et barn igen. Jeg synes at den magi der findes til jul og alle minderne det vækker er det mest fantastiske. Traditionerne som får os til at tænke på familien - både dem som er og dem som var. Jeg elsker julen for traditionerne, glæden, hyggen og magien.

Det er derfor jeg bliver ganske oprørt når jeg midt i oktober ser at jeg kan købe julegave papir og kalenderlys! Der er altså kun 24 dage på sådan et lys - ikke 70! Jeg ved ikke om jeg skal blive bred eller ked af det når butikkerne gør sådan noget. Jeg er jo opmærksom på at jeg lever i et land hvor økonomien styres af udbud og efterspørgsel og man må tjene penge på stort set det man kan, men jeg synes at det ville være dejligt hvis de kunne lade jule være i fred. Bare vente til sidst i november med at reklamere for julepynt og julegaver. Folk skal nok 'opdage' når det er ved at være jul. Det ville jo nok selv uden butikkerne og reklamernes hjælp være ret svært at vågne juleaftensmorgen og tænke "Sørens! Jeg vidste der var noget jeg havde glemt."

Butikkernes reklamer og juleudstillinger er jo bare med til at gøre os mere stressede. Hvis man lader sig styre af medierne skal ma jo skifte alt sit julepynt ud hvert år så det følger møden og bruge en formue på det helt rigtige julegaver. For mig er den bedste julepynt den med en god historie og den bedste julegave den som er udvalgt eller lavet med omtanke. Betyder det virkelig noget om julepynten passer sammen eller om julegaven er lige så dyr som den du har givet?

Jeg mener er der virkelig nogen der ikke tænker "hvor er det dog tidligt" eller "skal de nu allerede til det igen" når de ser julepynt i oktober? Jeg vil faktisk være meget interesseret hvis det er tilfældet for jeg kender ikke nogen der ikke ville blive glad hvis vi allesammen ventede med juleriet til et mere passende tidspunkt. Det er jo ikke engang som i MCeinars berømte julerap mere "Og det skete i de dage i november engang at de første kataloger satte hyggen igang..." Næ nej i dag - 16 år senere og nu er det i oktober hvem ved hvornår det begynder om 16 år mere September? Nej tak! Lad os stoppe nu. Vores verden er fyldt med reklamer og udbud og efterspørgsel i rigelig grad til hverdag. Lad os dog holde julen hellig og magisk; og lad den blive i december så ikke magien går tabt og vi bliver trætte af den inden den er begyndt. Lad os holde fri d. 24., så vi kan være sammen med vore kære - om det så er venner eller familie. Lad os droppe julegaveræset om store flotte gaver og i stedet give os tid til at være betænksommen og til at være sammen. Det er nok i længden den største og bedste gave.

Lad os fejre julen - ikke materialimen og lad os glædes over hinanden og over verden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/10-2005 21:59 af Johanna Mogensen (Johanna) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 578 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.