3Et
Livet efterlader mig alene. · Syndfloden skylder over mig. · Hvilket ... [...]
Digte
10 år siden
3Googlede efter kærligheden?
"Googlede" efter kærligheden? · Jeg ledte efter kærligheden i den l... [...]
Blandede tekster
10 år siden
4Hjertet slår dig ihjel!
Sidder og undrer mig over livet. · Hjertet sidder fast. I kroppen. · ... [...]
Digte
11 år siden
3Frihedskampen - Er den terroriseret?
Der var et tidspunkt, hvor undertrykte stakler greb til våben for... [...]
Essays
15 år siden
2Livet på skinner
Livet kører på skinner. Når alting i solen skinner, føler vi at v... [...]
Essays
15 år siden
1Hvad, der sker med verden!
Dag og nat, og Jorden snurre stadig rundt. Vi oplever CO2 og dens... [...]
Essays
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Haran Kampandevan Andersen (f. 1979)
Kender du kærligheden? Har du oplevet den?
Kender du forelskelsen og har du oplevet den?
Jeg har oplevet hvad kærlighed kan gøre ved folk, og at manglen på det samme kan ødelægge et menneske totalt.
Jeg kan stadig huske den susende følelse af forelske. En følelse der sagtens defineres som neurose. Selvom jeg havde mine fødder plantet solidt i den danske muld, svævede mit sind i grænseløse tilstande. Jeg var i en anden verden og mine sanser led overlast. Maden smagte ikke af noget. Jeg var ikke sulten og spiste næsten intet, men aldrig havde jeg haft så meget energi. Jeg ved ikke hvordan tiden gik. Skolearbejdet forekom ligegyldigt. Ja hele verden var nærmest ikke tilstede. Mig og min forelske var alt. Min fokus var kun rettet på strejfende tanker om min forelskede. Jeg anede ikke engang om jeg åndede, kun at jeg levede af forelskelsen. Jeg fodrede mit sind med tanker om kærlighed og forhåbninger. Til sidst var jeg så fordybet i forelskelsen, at den blev selve essensen. Jeg behøvede ingen person for at fornemme forelskelsen. Hvis man når en hvis dybde i følelsernes ocean er det vigtigt at trække sig op til overfladen og få sagt det man har på hjerte.
Ellers bliver forelskelse ikke en oplevelse, men en tragedie.
Jeg har en gang skrevet:
"Forelskelse er følelsernes indbrud til hjertet og Kærlighed er følelsernes udbrud fra hjertet."
Hvis man ikke får sagt om sine følelser bliver det til et fængsel for sjælen. Ingen indbrud til et andet hjerte, men blot en fængsling til sit eget. Sand kærlighed er for mig en dyb forelskelse i al evig tid.

Kærlighed kan gøre ondt og en sjæl kan blive mere sårbar end porcelæn, når han/hun udtrykker sin kærlighed for første gang.
Hvis kærligheden bliver modtaget og accepteret fra den anden part, er det godt for hjertes porcelæn og det får en uvurderlig affektionsværdi. Hvis det modsatte sker og ofte, bliver hjertet ridset så meget at den føles værdiløs.
Få ord kan åbne et andet menneskets hjerte og lige således kan få sætninger ødelægge og lamme et helt følelsesregister i hjertes centrum.

Det er vigtigt at når et levende væsen udtrykker sin kærlighed til et andet individ, at den lyttende part så, uanset udseende, status eller andet, at man lytter og anerkender den gode hensigt, uden at det behøver at betyde godkendt eller accept.

Husk at et hjerte og sind er mere sårbart end porcelæn. At ord, selvom de ikke er fysiske, kan brænde, lamme og skade et andet menneske, hvis de er meget negative og nedladende.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/10-2005 00:30 af Haran Kampandevan Andersen (KAMPANDEVAN2005) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 426 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.