6Den vrede kvinde
"Det var ikke mig. Det var det virkelig ikke, jeg sværger," sagde... [...]
Noveller
18 år siden
7Engang
"Mor, må vi få kiiiks?" Hun spørger på samme måde hver gang; træk... [...]
Kortprosa
18 år siden
2Please - do disturb
Peter lagde armen om Liv, da de stod i indkørslen og vinkede farv... [...]
Kortprosa
18 år siden
4Jeg er her - et sted
Jeg er her - et sted · "Hvor vil du ha' denne her hængt op?" spurgt... [...]
Kortprosa
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Lotte Brix (f. 1970)
Peter lagde armen om Liv, da de stod i indkørslen og vinkede farvel til Søren, og så ham forsvinde ned af vejen i flyttebilen. Søren var 18 år, og den sidste i den store børneflok, der nu flyttede hjemmefra. Liv trykkede sig ind til Peter.
   "Nå, jeg går ind og kigger på rodet," sagde Liv og rømmede sig. Peter smilede og nikkede til hende, og lod hende gå.

"Rodet," som hun kaldte det, var egentlig ikke rod. Det var nærmere betegnelsen for et ritual, som Liv udførte, hver gang et af deres børn flyttede hjemmefra. Der skulle ryddes op, ryddes væk, flyttes om og laves om, så ingen af værelserne fremstod tomme.

I oprydningen fandt Liv et gammelt, gulnet skilt, som førte hende tilbage i tiden:

"Nej, det ka' jeg da ikke," sagde Liv.
   "Gu' ka' du da så," svarede Pernille og fortsatte:
   "Vi har været veninder siden 2. klasse, jeg kender dig, så hør nu efter. Du klager over, at du aldrig kan få luft noget sted. At der er unger og legetøj over det hele. Og at de hele tiden skriger på dig, og skal bruge din hjælp til dit og dat. Det her vil virke, det ved jeg bare."
   Pernille fniste. Det gjorde Liv ikke.
   "Se nu ikke så bekymret ud. De skal da bare lige vænne sig til, at sådan ser mor og papmor ud, når hun skal have noget ro og fred," sagde Pernille.

I Livs pande havde Pernille klæbet et papskilt fast med et stykke brugt tyggegummi. På skiltet stod med fede typer: "Please - do not disturb".

"Jamen de mindste forstår jo ikke, hvad der står," sagde Liv.
   "Årh hold op, det ska' de nok få lært. Liv, helt ærligt, ingen er i tvivl om, at du er vild med alle ungerne, men du er altså nødt til at sætte nogen grænser, hvis det der skal fungere," sagde Pernille.

Og sådan var det gået til, at Liv, som mor til 4 sammenbragte børn, ind imellem var gået rundt med et papskilt i panden. I starten havde børnene fundet det underligt, men de havde vænnet sig til det, og det havde vist sig at være en enkel løsning på en svær problemstilling. Dog havde hun hørt længe for de episoder, hvor hun havde glemt at tage skiltet af - en enkelt gang til et forældremødre og siden to gange i Føtex!

Nu stod Liv med skiltet i hånden. Hun spyttede let på fingeren, og gned den henover ordet "not". Bogstaverne blev hurtigt udtværede for kort efter at forsvinde helt. Med et stykke tape klæbede hun skiltet fast i panden og gik ud til Peter.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/02-2006 22:00 af Lotte Brix og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 440 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.