0Efter Nietzsche
Uddrag fra da.wikipedia.org: "Nogle forstår Nietzsches begreb 'vi... [...]
Filosofihulen
10 år siden
1Endnu en pink himmel
Jeg har endnu engang og havde stærke lyster til endnu en drink. M... [...]
Kortprosa
11 år siden
2En fristende duft
Jeg befandt mig pludselig på den anden side af strøget, det var d... [...]
Noveller
16 år siden
0En ny dag i det nye...
Et par sekunder for vækkeuret stå morgensolen ind af mit vindue. ... [...]
Noveller
16 år siden
0Den lysende morgensol
Et par sekunder for vækkeuret stå morgensolen ind af mit vindue. ... [...]
Noveller
17 år siden
0Det vender
Det var vel en almindelig dag, sådan som de flest er, og man ved ... [...]
Kortprosa
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Frode Lindtner (f. 1977)
Det var vel en almindelig dag, sådan som de flest er, og man ved aldrig hvad denne dag bringer, når den sætter i gang med sit pludselige vækkeur. Det var jo ikke en almindelig dag mest fordi, jeg husker den så godt. Jeg har tænkt tilbage på den så mange gange og detaljerne er blevet lagt på linie.

Hun kom ud af badet, ganske som så mange andre dage, men hun lignede ikke sig selv - ikke i dag. Hun havde et særlig skær, det var både erotisk og jomfrueligt. Hun lignede en engel der oplyste rummet, som så mange ville sige. Men det var fordi at soveværelset var mørkt, og der var lys i badeværelset. Når det stærke lys rammer de hvide vægge så... Men tanken inde i mit hoved om en guddommelig frelsning, og den kunne ikke slippe mig. Det skulle tage flere måneder, og selv her flere år efter kan jeg ikke fortælle dagen i kronologisk rækkefølge præcist. Det var dagen, hvor hun vendte mig ryggen, og jeg selv skulle finde vejen ud af kærlighedssorgen. Hun gik på en så underlig måde, da hun forlod restauranten, jeg synes, jeg kunne se at hun havde slået tåen. Men jeg kunne ikke huske hvornår.

Men hvordan gøres det? Hvordan kommer man sig. Man kommer sig altid over hjertesorger, siger de fleste. Men nogen forbløder af små rifter. De fleste siger også, at de ikke har nogen problemer. Sådan som hun så ud den morgen, det kan jeg endnu huske. Hun var smuk og hendes hår var endnu ikke slynget ind i håndklædet. Hun lever endnu, og jeg ved hvor.

Hun havde den værste vane med at kaste et stort håndklæde om håret, så det lignede at hun gik med turban. Men turbanen var ikke sat på, derfor lignede hun en engel mens hun stod i badeværelsesåbningen. Det tror jeg.

Lyset væltede ind over trægulvet og ramte kanten af sengen, men der var en skygge, sådan at kun en lys stråle ramte min krop. Hun kiggede sig i spejlet, men hun var naturlig smuk, og jeg ønskede, at hun bare den ene dag ville droppe sminken og smykkerne. Det kan jeg huske. Jeg tænkte.

Man ved aldrig hvornår tingene ender eller hvornår de begynder, man vandrer hvileløst rundt og kigger ned af sidegaderne, men det er ikke sikkert, man finder noget. Det var ligesom at vandre i en stor by - en by som New York. Men uden et kort på et sted man ikke kender, jeg mødte hende på et gadehjørne, vi søgte det samme, vi var begge inviteret til en fest, og jeg kunne ikke finde vejen. Hun var min ledestjerne.

Hun drejede om på hælene og smilte let til mig, og det var trods at hun vidste, hvad hun ville gøre ved mig senere på dagen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 03/04-2006 17:07 af Frode Lindtner (froggyfalcon) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 469 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.